Udostępnianie Wi-fi
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Udostępnianie Wi-fi
Witam.
Mam internet z wpiętego do USB modemu. I chciałbym zapytać czy jest możliwe udostępnienie internetu do routera, a ten żeby rozsyłał go przez wi-fi? Posiadam router Modecom MC-WR 11. Próbowałem już wielu sposobów, ale żaden nie działał.
Z góry dzięki.
Mam internet z wpiętego do USB modemu. I chciałbym zapytać czy jest możliwe udostępnienie internetu do routera, a ten żeby rozsyłał go przez wi-fi? Posiadam router Modecom MC-WR 11. Próbowałem już wielu sposobów, ale żaden nie działał.
Z góry dzięki.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Udostępnianie Wi-fi
Jest.werbeg pisze:czy jest możliwe udostępnienie internetu do routera,
Jakich?werbeg pisze:Próbowałem już wielu sposobów,
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Włączyłem w Panelu Sterowania udostępnianie internetu we właściwościach połączenia, z którego mam internet. Połączyłem router z komputerem kablem. Włączyłem w routerze DHCP.
I problem jest taki. Mam 2 połączenia. Jedno, z którego idzie internet i jest z tego udostępniany do drugiego połączenia, które jest połączone z routerem. Jeśli, obydwa połączenia są włączone nie działa mi internet nawet na komputerze, a gdy wyłączę to które jest połączone z routerem to działa.
Trochę niejasno napisałem, ale chyba da sie zrozumieć
I problem jest taki. Mam 2 połączenia. Jedno, z którego idzie internet i jest z tego udostępniany do drugiego połączenia, które jest połączone z routerem. Jeśli, obydwa połączenia są włączone nie działa mi internet nawet na komputerze, a gdy wyłączę to które jest połączone z routerem to działa.
Trochę niejasno napisałem, ale chyba da sie zrozumieć

- wojteks
- *** Administrator ***
Jakie IP masz na LAN komputera przy włączonym udostępnianiu <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a>werbeg pisze:a gdy wyłączę to które jest połączone z routerem to działa.
Jakie masz IP po stronie LAN routera?
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Nie wiem co się stało, ale komputer nagle przestał pobierać IP z routera i przez to nie mogę wejść do panelu routera, aby coś zmienić. Da się go jakoś zrestartować?
- wojteks
- *** Administrator ***
Router przyciskiem a może wystarczy ręcznie odpowiednie IP do karty sieciowej przypisać bo DHCP wyłączyłeś w routerze.werbeg pisze: Da się go jakoś zrestartować?
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
DHCP włączyłem, a nie wyłączyłem więc powinno przypisać automatycznie. Na routerze nie ma żadnego przycisku to restartowania.
- wojteks
- *** Administrator ***
Gdzie?werbeg pisze:DHCP włączyłem,
Podłączasz komputer do LAN czy WAN routera?
Jest, poczytaj w instrukcji od niego jak zrobić reset do ustawień fabrycznych.werbeg pisze: Na routerze nie ma żadnego przycisku to restartowania.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Udało mi się zrestartować router, normalnie komputer pobrał ip z routera. Ale nadal nie mogę mieć jednocześnie włączonych 2 połączeń, bo wtedy internet przestaje działać.
DHCP ustawiłem na LAN w ustawieniach routera.
Komputer podłączam do LAN.
DHCP ustawiłem na LAN w ustawieniach routera.
Komputer podłączam do LAN.
- wojteks
- *** Administrator ***
Tu ma być wyłączone i IP powiedzmy 192.168.0.222werbeg pisze:DHCP ustawiłem na LAN w ustawieniach routera.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Wszystko działa. Dziękuje bardzo