Wybór T-mobile/Orange a Plus
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Wybór T-mobile/Orange a Plus
Witam
Korzystałem wcześniej z neostrady, ale na skutek "trudno usuwalnej" awarii jestem zmuszony zacząć korzystać z internetu stacjonarnego. Muszę zastanowić się nad wyborem oferty internetu mobilnego.
1. Plus - najdroższe oferty. Router jest B593. Do nadajnika 800m, widok bezpośredni z okna z pokoju w którym preferowane byłoby postawienie routera. UMTS 2100 (Plus). Brak pozwolenia na LTE) Pozwolenie aero2 umts 900.
2. Orange/T-mobile - cenowo najtaniej T-mobile. Chyba że Orange coś zaproponuje dodatkowo by przenieść z neostrady. T-mobile B593. Orange MF283+. Do nadajnika Networks 2.5km, ale na telefonach (S3) w mieszkaniu jest słaby zasięg. Około 2-3 kreski z pokoju z oknami w kierunku nadajnika. A w pokoju gdzie najlepiej by stanął router brak sygnału-0 kresek). UMTS 2100 i 900. Pozwolenie na LTE, ale brak planu modernizacji w najbliższym czasie. Ciekawi mnie czy jest HSPA+ DC? Da się to jakoś sprawdzić czy trzeba pytać operatora. Jeżeli trzeba router stanąłby tam gdzie lepszy zasięg. Potrzebna byłaby antena?
Będę wdzięczny za sugestie.
Korzystałem wcześniej z neostrady, ale na skutek "trudno usuwalnej" awarii jestem zmuszony zacząć korzystać z internetu stacjonarnego. Muszę zastanowić się nad wyborem oferty internetu mobilnego.
1. Plus - najdroższe oferty. Router jest B593. Do nadajnika 800m, widok bezpośredni z okna z pokoju w którym preferowane byłoby postawienie routera. UMTS 2100 (Plus). Brak pozwolenia na LTE) Pozwolenie aero2 umts 900.
2. Orange/T-mobile - cenowo najtaniej T-mobile. Chyba że Orange coś zaproponuje dodatkowo by przenieść z neostrady. T-mobile B593. Orange MF283+. Do nadajnika Networks 2.5km, ale na telefonach (S3) w mieszkaniu jest słaby zasięg. Około 2-3 kreski z pokoju z oknami w kierunku nadajnika. A w pokoju gdzie najlepiej by stanął router brak sygnału-0 kresek). UMTS 2100 i 900. Pozwolenie na LTE, ale brak planu modernizacji w najbliższym czasie. Ciekawi mnie czy jest HSPA+ DC? Da się to jakoś sprawdzić czy trzeba pytać operatora. Jeżeli trzeba router stanąłby tam gdzie lepszy zasięg. Potrzebna byłaby antena?
Będę wdzięczny za sugestie.
- Orange Ekspert
- Pracownik operatora
Re: Wybór T-mobile/Orange a Plus
Gdzie będziesz korzystał z tego internetu? Możesz podać miejscowość oraz ulicę?
-
- Początkujący użytkownik forum
Orange Ekspert, Będę korzystał Nurzec-Stacja, Świerczewskiego
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Plusa sobie daruj nawet jezeli będą Ci obiecywać że nic się nie wydarzy nigdy 

-
- Stały użytkownik forum
Odradzam plusa zrobili z siebie dno... Wiesz kto korzysta z nadajników plusa ? Aero2,Cyfrowy Polsat,Play i pewnie ktoś jeszcze
. Nadajniki mają zamulone. Orange odradzam w razie zepsucia urządzenia/gwarancji czekasz 3 miesiące na nowy modem tak jak ja miałem. Z tych ofert polecam t-mobile. Zobacz czy play w twojej miejscowości nic nie kmini ? Bo teraz widzę że np w mojej okolicy dynamicznie się rozwija
Jako 1 ma pozwolenie na LTE (brawo !!!!)

Ostatnio zmieniony 2014-12-15, 14:04 przez Skrillex, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
No nie do końca, to Plus korzysta ze stacji bazowych Aero2 i Mobylandu.Skrillex pisze: kto korzysta z nadajników plusa ? Aero2,Cyfrowy Polsat,Play i pewnie ktoś jeszcze
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Lecz wniosek jest wspólny na jednym nadajniku korzysta kilka sieciwojteks pisze:No nie do końca, to Plus korzysta ze stacji bazowych Aero2 i Mobylandu.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2014-12-20, 18:01 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2014-12-20, 18:01 przez Skrillex, łącznie zmieniany 1 raz.
- Orange Ekspert
- Pracownik operatora
W tej lokalizacji masz dostęp do słabego zasięgu CDMA oraz niezbyt dobrego 3G. Warto sprawdzić działanie internetu mobilnego np. korzystając ze startera Orange w ofercie na kartę.
-
- Guru bezprzewodowy
A co rozumieć pod pojęciem "niezbyt dobry 3G"? dla mnie pojęcie nieznane i jak to się mierzy? Czyżby BTS NetWorks UMTS900 w Zalesiu nie działał? i co z UMTS2100 w tej lokalizacji? Wg. BTSearch działa tam UMTS2100 NetWorks.
-
Wracając do początku i pytania o netWorks i HSPA+ Dc to tak NetWorks to tylko nadajniki DC
- wojteks
- *** Administrator ***
\MKwiatusz3K pisze: NetWorks to tylko nadajniki DC
W UMTS900 nie ma HSPA+DC.
Nie pomagam na PW!
-
Chodziło mi o netWorks U2100 oczywiście
Nie dopisałem tylko