Wybór sprzętu D-link dwr 921 czy b593s-22

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Mariusz190390
Początkujący użytkownik forum

Wybór sprzętu D-link dwr 921 czy b593s-22

Post autor: Mariusz190390 »

Tak jak w temacie szykuję się z zakupem urządzonka mobilnego. Po spędzeniu kilku godzin na tym forum wywnioskowałem, aby wybrać coś między dwr 921 bądź b593s-22.
Sam nie wiem co wybrać, ponieważ cenowo nie dużo się różnią i funkcyjnie różniących się wad i zalet za bardzo nie znalazłem.
Pod urządzenie będę na pewno podłączał antenę zewnętrzną, ponieważ od nadajnika mam 10-15 km. Urządzenie początkowo będzie miało za zadanie uciągnąć 3 urządzenia PC, laptopa i xboxa.
Moje pytania:
1. Najwłaściwsze pytanie kieruje do tych, którzy użytkują jedno z powyższych urządzeń i coś mogą napisać o wadach, ponieważ zalety to chyba producent niejako wypisał.
2. Może znajdą się i tacy co mieli oba urządzenia i mogą wypisać różnice między nimi - za to byłbym bardzo wdzięczny.
3. Czy na ruterze da się założyć hasło, aby połączenia wifi były szyfrowane ?
4. A może macie jakieś ciekawsze urządzonko, które jest lepsze od powyższych, proszę o konkrety.

Ps. Nie chce żadnych urządzeń typu złóż, aktualizuj softy, ponieważ nie mam na to czasu.
kordirko
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Wybór sprzętu D-link dwr 921 czy b593s-22

Post autor: kordirko »

Mam DWR-921 jakoś od marca zeszłego roku.
Jedyna wada która mi nieco przeszkadza, to taka, że siecią Orange czasami się zawiesza połączenie, ale bardzo rzadko - raz/dwa razy w miesiącu, trzeba wtedy zrobić reset wyłącznikiem prądu. Przy czym z siecią Play chodził 2,5 miesiąca bez przerwy, więc to niekoniecznie wada samego urządzenia.
Poza tym jestem bardzo zadowolony i polecam ten sprzęt. Używam w domu, zabieram na wakacje, i działa.
WiFi ma szyfrowane, ma też WPS.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

kordirko, wina Orange. W niektórych rejonach zamraża właśnie połączenie. Sam się spotkałem z tym, kilka osób o tym pisało.
mateush
Użytkownik forum

Post autor: mateush »

Szkoda że nie ma już na allegro D-link'a DWR 923. Dla kogoś komu wystarcza HSPA+DC był to optymalny sprzęt w dobrej cenie.
ODPOWIEDZ