Konfiguracja WISP z lokalnym ISP - TP-LINK TL-WR843ND
Moderator: Moderatorzy
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Konfiguracja WISP z lokalnym ISP - TP-LINK TL-WR843ND
Traceroute nie sprawdza MACa, bo działa w warstwie wyżej.
Czasem też na urządzeniach sieciowych wyłączona jest odpowiedź na zapytania ICMP. Ale to tak na marginesie. W poszukiwaniach w szafie nie pomoże tak czy tak.
Czasem też na urządzeniach sieciowych wyłączona jest odpowiedź na zapytania ICMP. Ale to tak na marginesie. W poszukiwaniach w szafie nie pomoże tak czy tak.
-
- Początkujący użytkownik forum
Dostałem właśnie informację, że raczej nie będę w stanie użyć tej anteny.
Możecie doradzić jaki Router (jakość/cena na plus) mógłby działać jako AP Client?
Nie są to wysokie przepustowości, aby się nie zawieszał i robił swoje
PS: Możecie też modele anten z wbudowanym routerem? Odległość 350m bez przeszkód
Możecie doradzić jaki Router (jakość/cena na plus) mógłby działać jako AP Client?
Nie są to wysokie przepustowości, aby się nie zawieszał i robił swoje

PS: Możecie też modele anten z wbudowanym routerem? Odległość 350m bez przeszkód

- wojteks
- *** Administrator ***
Nanostation albo Tp-Link 5210teetx pisze:modele anten z wbudowanym routerem?
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
Fajna sprawa ta Nanostacja
...zaczynam zbierać do świnki..
Na czas obecny udało mi się zdobyć router TL-ER740N jednak bez zasilacza. Posiadam zasilacz PoE z mojego 843ND. Proszę jeszcze o info, czy może połączenie powinno wyglądać tak jak na którejś z opcji na załączonym obrazku?

Na czas obecny udało mi się zdobyć router TL-ER740N jednak bez zasilacza. Posiadam zasilacz PoE z mojego 843ND. Proszę jeszcze o info, czy może połączenie powinno wyglądać tak jak na którejś z opcji na załączonym obrazku?

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Obydwie konfiguracje sa poprawne, ale tego routera nie da sie zasilic przez PoE. Dodatkowo 843ND pracuje z 9V, ER740N z 5V. Kup zwykly zasilacz 5VDC/1A na aledrogo za pare groszy.
Nie pomagam na PW.
-
Nie mogę użyć zasilacza do 740N dlatego, że jest uszkodzony, jednak i na nim jak i na routerze jest napisane, że używa DC 9V 850mA.
Nie mogłem sprawdzić na 843ND. Jeżeli napięcie i natężenie się zgadzają to mogę użyć PoE, ale mogę też użyć jeżeli nie będzie zgadzać się natężenie (mam na myśli to jaka maksymalnie rozbieżność może być w natężeniu aby połączyć te dwa urządzenia)?
Nie mogłem sprawdzić na 843ND. Jeżeli napięcie i natężenie się zgadzają to mogę użyć PoE, ale mogę też użyć jeżeli nie będzie zgadzać się natężenie (mam na myśli to jaka maksymalnie rozbieżność może być w natężeniu aby połączyć te dwa urządzenia)?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Najwyrazniej istnieja rozne wersje, producent na swoim WWW pisze 5V.teetx pisze:jednak i na nim jak i na routerze jest napisane, że używa DC 9V 850mA.
Zasilacz musi miec wieksza wydajnosc niz zapotrzebowanie routera. Jesli na routerze jest napisane 850 mA, to kazdy zasilacz majacy wieksza wydajnosc bedzie dzialal, nie ma znaczenia czy 1A czy 100 kA.teetx pisze:Jeżeli napięcie i natężenie się zgadzają to mogę użyć PoE, ale mogę też użyć jeżeli nie będzie zgadzać się natężenie
Nie pomagam na PW.
-
Ok, temat rozwiązałem dwoma routerami, o których wcześniej była mowa, każdy z nich podłączony do sieci za pomocą osobnego zasilacza.
Temat do zamknięcia - dziękuję bardzo za pomoc

Temat do zamknięcia - dziękuję bardzo za pomoc