Pomoc w wyborze internetu

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.store/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Mokrot
Początkujący użytkownik forum

Pomoc w wyborze internetu

Post autor: Mokrot »

Cześć.
Na początku chciałbym zapytać czy jest obecny na forum ktoś, kto posiada internet LTE z Cyfrowego Polsatu/Plus i jest z Tomaszowa Mazowieckiego? Jeśli tak to jak to realnie działa, jak z prędkościami w różnych porach dnia?

Pytam ponieważ w najbliższym czasie prawdopodobnie będę rezygnował z neostrady i jedyną alternatywą jest internet mobilny...

Opcja która mnie interesuje to "Internet Power LTE 35 GB", który jeśli dobrze rozumiem, po wykorzystaniu tych 35 GB w zasięgu LTE jest bez limitu i oferuje prędkość do 30 Mb/s.

W zasadzie wiem o możliwości wzięcia internetu na próbę, ale czytałem kilka wpisów w sieci i niektórzy twierdzą, że internet podczas testów działa dużo lepiej niż po podpisaniu umowy...

Obecnie neo oferuje mi max 7 Mb/s i potrafi czasami spaść do 4-5.
Rozumiem, że w teorii prędkość Internet Power LTE powinna być większa..

Pingi w grach online, w które zdarza mi się grywać wahają się w granicach 40-70.
Czy Internet Power LTE zapewni mi porównywalną wartość pingu?

Dodam, że prawdopodobnie ten internet byłby wykorzystany jako internet domowy i zostałby podłączony do dotychczasowej instalacji telewizyjnej, którą również posiadam z CP.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi, Rafał :zdrowko:
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Pomoc w wyborze internetu

Post autor: matek451 »

Zamiana Neostrady na internet CP to bardzo kiepski pomysł. To internet z limitem i to wg. widzi mi sie operatora. Proponuje poczytać regulamin i opinie o tym jak naprawdę działa ten bez limitu w CP/Plusie. http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... start=8145 Taka jest prawda o tym internecie a nie to co pokazują reklamy i wygadują konsultanci. Na LTE też jest limit a wraz z wykorzystanym limitem operator tnie prędkość do 0,5Mb/s a nawet 32kb/s. Na dodatek pomysł z IDU-ODU, który nie działa na 3G i UMTS900 i UMTS2100( co nie pozwala korzystać z limitu nocnego) oraz w LTE działa do 30Mb/s to kolejny poroniony pomysł.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Ja zamieniłem i jestem bardzo zadowolony :)

Co prawda mam też w zapasie Play, lubię być zabezpieczony :)

Ale IDU-ODU w życiu bym nie wziął, kup jakiś router + modem lub combo.

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
dexter18

Post autor: dexter18 »

Tylko jak przekroczysz limit to nie zdziw się, że nie będziesz mógł brać jak operator przytnie Ci do 32 kb/s. Ja nie zamienił bym kabla na bezprzewodowy ale niestety nie mam innej możliwości.
matek451
Guru bezprzewodowy

Jak ktoś lubi kabaret i prowadzić takie rozmowy z : https://www.facebook.com/permalink.php? ... nref=story to internet dla niego. W zestawie z IDU-ODU ten internet to max. 60-80GB na m-c (bo nie skorzystasz z tych 100GB limitu nocnego). Po 50-60GB to zatęsknisz za Neostradą i tymi 7Mb/s.
Mokrot
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Mokrot »

Zastanawiałem się też nad innym rozwiązaniem, mianowicie aby rozwiązać umowę z Orange (tylko właśnie nie wiem jakie są procedury przy rezygnacji zarówno z internetu jak i telefonu stacjonarnego, czy kabel, biegnący 'napowietrznie' około 20m zostanie odcięty? Orientuje się ktoś z was w tym temacie? Nie ukrywam, że niska prędkość i niestabilne działanie jest wynikiem 25 letniej linii...) i skorzystać z ewentualnie z internetu na kartę, tylko wtedy kto oferuje najlepsze warunki? Znajomy w 2014 korzystał z Play LTE bez limitu i był mega zadowolony. ściągał sporo plików, nie ograniczał się w zasadzie w niczym i nie było żadnych spadków prędkośći (~16 Mb/s).
matek451
Guru bezprzewodowy

Oferta w Play jest bez limitu na LTE i 3G za 45 zł na m-c. Sam używam od 13 m-cy RBM na LTE Play. Nielimitowany internet LTE jest za darmo. Promocja trawa do odwołania. Na forum nie brak informacji na ten temat. Oferta Play z jasnym regulaminem to nie Plus/CP.
ODPOWIEDZ