Te stare karty RBM I 9zł mają czerwonego byka narysowanego na opakowaniu i w komplecie jest puszka napoju redbull. Znalazłęm w internecie w sklepie, ale pytałem i okazało sie żę już ich nie ma, link: http://sprzedamtelefony.pl/starter-redb ... Path=16_22
Poszukałem troche po mieście i miałem troche szczęścia ale nie tak do końca. W punkcie play to nic nie ma nawet tych nowych z play 9zł, tylko za 5zł, a o nowych redbull 9zł to juz zapomnijcie, nie można nawet tego kupić. Natomiast pochodziłem troche po sklepach, kioskach i znalazłem ten stary starter 5zł poniżej zdjęcie. Na nim też można mieć nielimitowany internet, ładując za 50zł ważność jest 100dni z tyłu pisze na opakowaniu. Więc dużo lepiej niż w play. Jestem zadowolony. To jest <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> ten stary starter bo ma date ważności do 1.06.2015. Nie dość żę udało mi sie go kupić to jeszcze dostałem gratis snickersa
Ale o co chodzi ? Przecież tych starterów RBM gdzie jest za 50zł -> 100 dni jest wszędzie full. Więc nie wiem w czym podnieta. Zresztą jaka to różnica, czy ktoś ma stary starter na 150 dni czy 100 dni ? Wszyscy siedzą na tej samej bombie, czyli lont jest już zapalony, kwestia kiedy zawilgocony wyschnie i rypnie.
Duris pisze:Ale o co chodzi ? Przecież tych starterów RBM gdzie jest za 50zł -> 100 dni jest wszędzie full. Więc nie wiem w czym podnieta. Zresztą jaka to różnica, czy ktoś ma stary starter na 150 dni czy 100 dni ? Wszyscy siedzą na tej samej bombie, czyli lont jest już zapalony, kwestia kiedy zawilgocony wyschnie i rypnie.
Skoro jest ich wszedzie full to czemu ja nie mogłem ich dostać nawet w punkcie play ani w 5 sklepach z kartami startowymi? Były tylko nowe play 5zł, a na nich nie da sie aktywować tego 100GB miesiecznie. RedBula żadnych nie było. Mnie udało sie jeszcze kupić ten stary RedBull 5zł więc to dla mnie sukces bo na nim można aktywowac 100GB. Jak zablokują to wydzwonie pieniadze z karty itak nie strace. Ale dlaczego mieliby blokować? skoro dopiero co wznowili tą oferte 2-mce temu 22.10.2014.
REgulamin: http://www.redbullmobile.pl/fileadmin/f ... 0.2014.pdf
Tak się zastanawiam czego to jest wina że jedni mają prędkość LTE więcej niż regulaminowy a inni max 15 Mb, łącze się przez router huawei b593-s22, a pingi są mniej więcej stałe 30-35 ms.Mam aktywny dodatkowy pakiet internetowy i nic to nie dało,czy BTS może mieć ograniczenie prędkości ?, czy może to wina taryfy tj ta najstarsza w RBM.
Tak, w starszych taryfach było ograniczenie do 15 Mb/s. Potem to zmieniali, ale widocznie u ciebie się to nie stało. Zawsze możesz zadzwonić do RBM i zapytać.
Tylko że w obecnym regulaminie dalej jest ten zapis: http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 102014.pdf
więc jedynie co mi zostaje to telefon do RBM jak pisałeś,więc to zrobie.
edit:dzwoniłem do Rbm i twierdzą że wszystko jest w porządku,bo mam tyle ile jest w regulaminie tj 15 Mb.
Miejsce pomiaru Opole, Rynek.
Te wyniki są mocno płynne, przynajmniej u mnie, a z doświadczenia jeśli są problemy i sim używamy w modemie to łatwiej, szybciej kupić po prostu inną sim niż szarpać się z brakiem kompetencji konsultantów, również tych z forum.