Dell Venue 8 Pro - czy ten model ma rzeczywiście LTE?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Dell Venue 8 Pro - czy ten model ma rzeczywiście LTE?
Witam serdecznie.
Mam pytanie natury technicznej.
Zakupiłem na portalu aukcyjnym w/w tablet w wersji 64 GB z wbudowanym modemem.
Sprzedawca w opisie wyraźnie podkreślił, iż jest to modem LTE.
Zacząłem trochę czytać na forach i z tego co wywnioskowałem, model LTE nie jest przeznaczony dla Polski, a ten który otrzymałem ma zwykły modem 3G.
Treść aukcji:
"NOWOŚĆ TABLET DELL VENUE 8 PRO
z profesjonalną wielodotykową matrycą 8'' IPS
WXGA o rozdzielczości 1280x800, czterordzeniowym procesorem z serii Intel Atom Z3740D z 2MB L2 Cache, pamięcią operacyjną 2GB DDR3l 1600Mhz, szybkim dyskiem twardym 64GB eMMC, wbudowaną siecią Wi-Fi Dell 1538 a/g/n & Bluetooth 4.0 oraz wbudowanym wewnętrznym modemem LTE DELL 5570e !!!"
Pytanie z mojej strony - czy to, co napisał sprzedawca jest prawdą, czy celowo wprowadził w błąd?
Jeśli tak, to planuje zwrócić ten tablet, gdyż jego cena nie była jakoś bardzo atrakcyjna (przyciągnęło tylko te LTE w opisie).
Link do aukcj:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4915037517
Z góry dziękuję.
Mam pytanie natury technicznej.
Zakupiłem na portalu aukcyjnym w/w tablet w wersji 64 GB z wbudowanym modemem.
Sprzedawca w opisie wyraźnie podkreślił, iż jest to modem LTE.
Zacząłem trochę czytać na forach i z tego co wywnioskowałem, model LTE nie jest przeznaczony dla Polski, a ten który otrzymałem ma zwykły modem 3G.
Treść aukcji:
"NOWOŚĆ TABLET DELL VENUE 8 PRO
z profesjonalną wielodotykową matrycą 8'' IPS
WXGA o rozdzielczości 1280x800, czterordzeniowym procesorem z serii Intel Atom Z3740D z 2MB L2 Cache, pamięcią operacyjną 2GB DDR3l 1600Mhz, szybkim dyskiem twardym 64GB eMMC, wbudowaną siecią Wi-Fi Dell 1538 a/g/n & Bluetooth 4.0 oraz wbudowanym wewnętrznym modemem LTE DELL 5570e !!!"
Pytanie z mojej strony - czy to, co napisał sprzedawca jest prawdą, czy celowo wprowadził w błąd?
Jeśli tak, to planuje zwrócić ten tablet, gdyż jego cena nie była jakoś bardzo atrakcyjna (przyciągnęło tylko te LTE w opisie).
Link do aukcj:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4915037517
Z góry dziękuję.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Dell Venue 8 Pro - czy ten model ma rzeczywiście LTE?
W.g. opisu w aukcji masz miec modem LTE. Sprawdz z managerze urzadzen, jesli nie ma, odsylasz produkt jako niezgodny z opisem.
Nie pomagam na PW.
- wojteks
- *** Administrator ***
Dell 5570e to modem 3G/HSPA+DC i z LTE nie ma nic wspólnego, to brandowany modem Sierra EM8805mini21 pisze:oraz wbudowanym wewnętrznym modemem LTE DELL 5570e !
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
I oto właśnie chodziło.
Modem z Lte jest, ale nie na nasz rynek i w PL by nie działał.
Czyli sprzedawca po prostu podał nieprawdziwą informację...
Coś mam pecha do tego tableta - raz oddałem, bo niepotrzebnie kupiłem w zestawie z klawiaturą , która okazała się totalnie zbędna, a teraz myśląc że trafiłem fajną ofertę, okazuje się, że to "wałek".
Cena w sumie atrakcyjna, ale bez Office'a w zestawie, więc wychodzi na to samo co w x-komie, a mogąc wybierać, to wolę już chyba to drugie.
Dzięki za pomoc.
Modem z Lte jest, ale nie na nasz rynek i w PL by nie działał.
Czyli sprzedawca po prostu podał nieprawdziwą informację...
Coś mam pecha do tego tableta - raz oddałem, bo niepotrzebnie kupiłem w zestawie z klawiaturą , która okazała się totalnie zbędna, a teraz myśląc że trafiłem fajną ofertę, okazuje się, że to "wałek".
Cena w sumie atrakcyjna, ale bez Office'a w zestawie, więc wychodzi na to samo co w x-komie, a mogąc wybierać, to wolę już chyba to drugie.
Dzięki za pomoc.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Spokojnie. Jesli tam jest DW5570, to nie masz LTE, wiec opis jest zly - odsylasz i zapominasz.
http://accessories.euro.dell.com/sna/pr ... P#Overview
Byc moze jest tam inna karta WWAN, skoro sprzedawca zaznacza LTE, a ta karta go nie ma (dla zadnego regionu).
http://accessories.euro.dell.com/sna/pr ... P#Overview
Byc moze jest tam inna karta WWAN, skoro sprzedawca zaznacza LTE, a ta karta go nie ma (dla zadnego regionu).
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Ehh, mam jakiegoś pecha...
Mail do sprzedawcy wysłany.
Ciekaw jestem, ile osób się zorientuje.
Że też mi nie przyszło do głowy sprawdzić to od razu...
Dobrze, że nowe przepisy z grudia zeszłego roku dość mocno "chronią" mnie przed takimi akcjami i (prawdopdobnie) nie strace nawet za koszty wysyłki (a juz chciałem do tego akcesorai zamawiać :p).
Pozdr. i dziękuję.
Mail do sprzedawcy wysłany.
Ciekaw jestem, ile osób się zorientuje.
Że też mi nie przyszło do głowy sprawdzić to od razu...
Dobrze, że nowe przepisy z grudia zeszłego roku dość mocno "chronią" mnie przed takimi akcjami i (prawdopdobnie) nie strace nawet za koszty wysyłki (a juz chciałem do tego akcesorai zamawiać :p).
Pozdr. i dziękuję.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Przy niezgodności towaru z umową to sprzedawca od dawna musiał zwracać koszty wysyłki. Tylko klient musiał o tym wiedzieć.mini21 pisze:Dobrze, że nowe przepisy z grudia zeszłego roku dość mocno "chronią" mnie przed takimi akcjami i (prawdopdobnie) nie strace nawet za koszty wysyłki
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Użytkownik forum
Hehe, no wodzisz, jaki to człowiek niedoinformowany... 
Myślałem, że na ten temat czytałem już wystarczająco dużo, ale już się zdarzały różne interpretację.
Czekam na dalszy rozwój wydarzeń...

Myślałem, że na ten temat czytałem już wystarczająco dużo, ale już się zdarzały różne interpretację.
Czekam na dalszy rozwój wydarzeń...