Antena sorensen 17dBi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Antena sorensen 17dBi
Witam,
raczej więcej czytam niż piszę ale postanowiłem się podzielić i jednoczenie prosić o opinię bardziej zorientowanych w temacie. Zmuszony bylem rozebrać powyższą antenę więc dzielę się tym co zastałem w środku. Czy tak powinna wyglądać antena 17dBi?
fotosik wnętrza w załączniku:)
Odciski linii papilarnych nie należą do mnie:)
raczej więcej czytam niż piszę ale postanowiłem się podzielić i jednoczenie prosić o opinię bardziej zorientowanych w temacie. Zmuszony bylem rozebrać powyższą antenę więc dzielę się tym co zastałem w środku. Czy tak powinna wyglądać antena 17dBi?
fotosik wnętrza w załączniku:)
Odciski linii papilarnych nie należą do mnie:)
Ostatnio zmieniony 2015-01-18, 11:25 przez edos12, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Antena sorensen 17dBi
edos12, ciężko powiedzieć. Powinno być porostu tyle ile producent napisał i można to sprawdzić jedynie na pomiarach w laboratorium. "Na oko" tutaj nic się nie zmierzy. 

-
Raczej liczę na rzut oka na promienniki, bo moim zdaniem dość nietypowe. A poza tym mi się nie zdarza lutować aluminium z miedzią.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Ja powiem tylko tyle, producentowi zależało, żeby ten wynalazek lepiej wyglądał niż działał, no chyba że te prowadzenie gorącej żyły jest częścią promiennika
a można to był 100 razy bardziej elegancko rozwiązać, tylko z zewnątrz nie było by tak pięknie.
Z resztą budowa jest taka, że jedno mocniejsze rzucenie kartonem i całość straci parametry, a może nawet zrobić zwarcie. Co by wyjaśniało przygody niektórych kupców.
Na temat anten "sorrensen" i ich "podróbek" mam swoje prywatne zdanie.

Z resztą budowa jest taka, że jedno mocniejsze rzucenie kartonem i całość straci parametry, a może nawet zrobić zwarcie. Co by wyjaśniało przygody niektórych kupców.
Na temat anten "sorrensen" i ich "podróbek" mam swoje prywatne zdanie.
Ostatnio zmieniony 2015-01-17, 21:05 przez krystianb, łącznie zmieniany 1 raz.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- wojteks
- *** Administrator ***
No cóż dla producentów wielu różnych urządzeń połączenie miedź-aluminium jest pożądane, sprzęt krócej będzie sprawny.edos12 pisze:mi się nie zdarza lutować aluminium z miedzią
Nie pomagam na PW!
A tak wygląda 15 dBi panel z Cybertecha.
http://i59.tinypic.com/24g3thf.jpg
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2015-01-17, 21:20 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=262799#262799">Zamiana obrazka na link.</a>
http://i59.tinypic.com/24g3thf.jpg
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2015-01-17, 21:20 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=262799#262799">Zamiana obrazka na link.</a>
Ostatnio zmieniony 2015-01-17, 21:19 przez dexter18, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
edos12, mozesz wrzucic zdjecie w wyzszej rozdzielczosci i zrobione z mniejszej odleglosci?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
dexter18, jest tam od spodu jakiś reflektor w tym cybertechu?
-
- Użytkownik forum
Dexter a mógłbyś zmierzyć miarką i podać wymiary.Wytrawienie takiej płytki to kilkanaście minut roboty i kilka zł wszelkich kosztów.Chętnie zrobię dla zainteresowanych.Szukałem na elektrodzie podobnego schematu ale nie znalazłem.
150 zł za Cybertecha a można tanim kosztem.Chętnych zapraszam na PW
150 zł za Cybertecha a można tanim kosztem.Chętnych zapraszam na PW
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ciekawe jak wyglada taka plytka na 2100Mhz bo by mi sie taka antena przydala.
http://cybertech.com.pl/k18,anteny-lte- ... 00mhz.html
http://cybertech.com.pl/k18,anteny-lte- ... 00mhz.html
-
- Użytkownik forum
Raczej ekran w postaci blachy aluminiowej lub stalowejja.michal pisze:dexter18, jest tam od spodu jakiś reflektor w tym cybertechu?
-
Zwykła pokrywa z AL stanowi ekran i jednocześnie tył anteny._Dystans pomiędzy mikropaskiem a ekranem 1 cm._Ale tandeta straszna bo nit nie pomyślał o pokryciu lakierem a przecież miedź mocno się utlenia a na płytce warstwa ma najwyżej kilka mikronów.
Lutowanie kabla mogło by być bardziej eleganckie.
Mam gdzieś zdjęcie duala LTE cybertecha._Jest podobnie tyle że antena wisiała na maszcie pół roku i po upaku na ziemie w czasie wiatru odsłoniła skorodowaną powierzchnię._Jest też to zdjęcie tu na forum z dopiskiem Król jest nagi.
Lutowanie kabla mogło by być bardziej eleganckie.
Mam gdzieś zdjęcie duala LTE cybertecha._Jest podobnie tyle że antena wisiała na maszcie pół roku i po upaku na ziemie w czasie wiatru odsłoniła skorodowaną powierzchnię._Jest też to zdjęcie tu na forum z dopiskiem Król jest nagi.
Ostatnio zmieniony 2015-01-18, 08:58 przez ELS, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ta antena ma taki sam promiennik jak jej podobno słabsza wersja którą posiadam. Też miałem problem z jej działaniem lut nie trzymał.
-
Panowie jestem w kropce od tygodnia probuję zdecydować się na antenę 1800Mhz do LTE i po przeczytaniu masy wypowiedzi nie mam pojęcia co kupic,okazuje się ze wszystkie anteny to jedno wielkie <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> jezeli chodzi o jakość wykonania.... Chciałem kupić Sorensen 14,6dbi ale po 1 to polska chałupniczo wykonana antena a druga sprawa ze często uszkadza się juz w czasie transportu,te same anteny ma inny uzytkownik na allegro ale też piszecie ze są kiepsko wykonane,o cybertechu też naczytałem się złych opini....Co wybrać w takim razie zeby sprawnie działało i nie zepsuło się po 2 tygodniach?
-
- Guru bezprzewodowy
Mój Dual LTE 15dBi z Cybertecha wisi na maszcie od 2,5 roku i nic się z nim nie dzieje. Działa tak jak na początku. Deklarowany zysk jest zgodny z osiąganym. W przypadku tej firmy nie ma żadnych problemów ze zwrotem , wymianą czy wyegzekwowaniem praw gwarancyjnych. Pełen legal z fakturą czy paragonem zakupu.
- elcidx
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Znajdzie się to zdjęcie dual lte z cybertecha? Chętnie bym zobaczył co tam kryje w środku.
Tu jest podpis.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
elcidx, było wrzucone. Panel mikropaskowy wytrawiony.
- elcidx
Ale to było z tej zwykłej, a nie dual. Ale domyślam się, że to to samo tylko x2.
Tu jest podpis.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zapewne dobrze się domyślasz. Nawet rozmiar dual to 2x tego pojedynczego.
-
- Użytkownik forum
Ciiiii Psssst. Tutaj nie wolno źle pisać o Cybertechu więc zdjęcia na pewno już nie znajdziesz ani żadnego niepochlebnego wpisu bo wszystkie w tajemniczych okolicznościach znikają.Podobnie zdjęcia,albo usunięte albo przerobione na linki.
Na innych forach zaczynają nas nazywać forum Cybertecha.Ciekawe czy mój wpis wyparuje.
OK to żart z mojej strony......
Na innych forach zaczynają nas nazywać forum Cybertecha.Ciekawe czy mój wpis wyparuje.
OK to żart z mojej strony......

- wojteks
- *** Administrator ***
Niby dlaczego?Edgar23 pisze:Tutaj nie wolno źle pisać o Cybertechu
Ponieważ na tym forum obowiązuje zasada że zdjęcia zamieszczamy w postaci linków, obrazki są dopuszczalne tylko w temacie o prędkości.Edgar23 pisze:Podobnie zdjęcia,albo usunięte albo przerobione na linki.
Niby dlaczego, jednak przy następnym wpisie zastosuj się do zasad pisowni bo nawet brak spacji po kropce traktuję jak błąd a za to daję ostrzeżenia.Edgar23 pisze:Ciekawe czy mój wpis wyparuje.
Żeby to było jeszcze śmieszneEdgar23 pisze:OK to żart z mojej strony......

Nie pomagam na PW!
- elcidx
A skąd ta dziwna zasad, o wstawianiu zdjęć w postaci linków?
Przecież po to jest znacznik img aby wstawiać obrazy, a dzięki temu post jest ładniejszy i bardziej przejrzysty.
Przecież po to jest znacznik img aby wstawiać obrazy, a dzięki temu post jest ładniejszy i bardziej przejrzysty.
Tu jest podpis.
- wojteks
- *** Administrator ***
Bo tak jest od zawsze na tym forum.elcidx pisze:A skąd ta dziwna zasad, o wstawianiu zdjęć w postaci linków?
elcidx pisze:po to jest znacznik img aby wstawiać obrazy
A co to ma do rzeczy, na tym forum obrazki mają być w postaci linku.
Nie pomagam na PW!
-
Dowiedziałem sie że anteny Cybertecha pomagaja na wszystko nawet na ból głowy 
Cieżko sie dowiedzieć od kogoś, by nie kupic bubla albo bawić sie w odsyłanie itp. Jednym działa drugim nie, a jak jest zasada tego nikt nie wie.

Cieżko sie dowiedzieć od kogoś, by nie kupic bubla albo bawić sie w odsyłanie itp. Jednym działa drugim nie, a jak jest zasada tego nikt nie wie.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
szeregus, po to ustawodawca tak skonstruował przepisy, że można zwrócić towar w ciągu 14 dni.
-
Fajnie, a forum jest do tego by dowiedzieć sie o problemie jak najwiecej. Zawsze ktos cos pisze i zawsze link do cybertecha.ja.michal pisze:szeregus, po to ustawodawca tak skonstruował przepisy, że można zwrócić towar w ciągu 14 dni.
Ja probouje sie dowiedzieć juz tydzien od gosci cos na temat sprzedawanego sprzetu i co... KUp to zobaczysz... a za wysyłke kasy nie oddają

[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2015-01-27, 20:12 ]

Ostatnio zmieniony 2015-01-27, 20:12 przez szeregus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Oddadzą.
http://www.prawakonsumenta.uokik.gov.pl ... wy/koszty/
http://www.prawakonsumenta.uokik.gov.pl ... wy/koszty/
-
Oni akurat maja zapis w regulaminie ze nie oddają
Zobaczymy czy się zdecyduje...

-
- Użytkownik forum
Ha to dobre.wojteks pisze:Ponieważ na tym forum obowiązuje zasada że zdjęcia zamieszczamy w postaci linków, obrazki są dopuszczalne tylko w temacie o prędkości.
Panie adminie a proszę zerknąć na pierwszą stronę tego tematu...Kto to pozamieniał ,może tajemnicze elfy?Nie jest Pan konsekwentny w tym co pisze.
A co do tego pierwszego to po prostu można pisać ale i tak zniknie.A dlaczego? Bo ktoś usunie.Chyba właśnie te elfy.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2015-01-30, 22:50 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2015-01-30, 22:49 przez Edgar23, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Staram się być.Edgar23 pisze:Nie jest Pan konsekwentny w tym co pisze.
Ostrzeżenie obiecałem dostajesz za nie wstawianie spacji po kropce.
Nie pomagam na PW!