Iplus-przedłużenie umowy poradźcie

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
los adamos
Użytkownik forum

Iplus-przedłużenie umowy poradźcie

Post autor: los adamos »

Witam, posiadam iplusa 25gb+chyba 5gb youtube +darmowe zwykłe strony za 49pln.Dziś o 20stej mają dzwonić z działu uwielbienia klienta,może ktoś się orientuje ile mogę od nich wydębić bo nie chcę się zrobić w jajo.Biorę pod uwagę umowę na rok bez sprzętu lub na 2 z jakimś routerem-tylko jaki model wziąć?Proszę o szybką poradę.
Awatar użytkownika
elcidx
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Iplus-przedłużenie umowy poradźcie

Post autor: elcidx »

Za 45 zł to masz w Play na kartę no limit LTE i 3G.
Tu jest podpis.
los adamos
Użytkownik forum

Play to u mnie nie ma zasięgu i chyba wolał bym zostać w plusie,mam u nich 5 numerów. Proponują mi 30GB za 30PLN na rok bez sprzętu lub 30GB za 40PLN na 25 miesięcy z E5373 lub E5180 za 3PLN.No i nie wiem co brać czy to dobre oferty,coś tam jeszcze wspominała o tabletach lg i samsung za 3 PLN lecz mi by się bardziej router przydał mam tylko dziadowski modem 169G.Nie wiem zgłupiałem już z tymi ofertami.Ostatnio jak przedłużałem umowę to właśnie na tym forum obczaiłem ile mogę dostać i o to walczyłem,a teraz nie mam pojęcia czy brać ten router tylko który lepszy do domu,czy brać bez i męczyć się na tym co mam z 2 kreskami zasięgu(na 3131 było u mnie fuul kresek więc nowszy sprzęt by pewnie pomógł)Proszę podpowiedzcie coś bo już mam mętlik w głowie :gwiazdki:
Nightmare
Stały użytkownik forum

Post autor: Nightmare »

Do domu to najlepiej Huawei B593s-22 LTE. Zapytaj czy jest dostępny.
Jak nie ma i nie będzie, to weź z tabletem Samsung Galaxy Tab 4 10.1 LTE. Tablet sprzedasz i kupisz porządny router + antenę (polecany ten Huawei lub D-Link DWR-921), jeszcze parę groszy ci zostanie.
los adamos
Użytkownik forum

Huawei B593s-22 LTE ponoć nie mają,jutro polatam po mieście i obczaję za ile da się opchnąć tego tableta.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Ale jaki tablet? Proponują ci Power LTE 30GB za 40 zł a w tej ofercie nie ma tableta. Tablety i laptopy są dostępne w innych taryfach i z innymi limitami. Umowa przedłużeniowa z rabatem 50% jak w SmartDom to standard.
los adamos
Użytkownik forum

Wspominała coś o jakimś lg i samsung s4 8'' ale chyba se daruję.Pytanie który router będzie lepszy E5373 czy E5180 do domu zasięg HSDPA.Chciałbym podłączyć do niego pc-eta winXPsp3 po kablu i tableta po wifi.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

los adamos pisze:Wspominała coś o jakimś lg i samsung s4 8''
LG gpad sprzedasz za około 500, Samsunga 8" za 650-700. Zastanów się nad ofertą bez sprzętu i kup własny router albo nowszy modem (150-200zł)
Nie pomagam na PW!
los adamos
Użytkownik forum

Może i to dobry pomysł tylko jaki w miarę tani modem kupić żeby w przyszłości łatwo go było połączyć z jakimś niedrogim, dobrym routerem.Mam pewne obawy gdyż jakiś czas temu kupiłem 3131 z playa i tak się gryzł z aplikacją plusa(nawet po jej usunięciu) że nic z tego nie wyszło tylko kupe nerwów zjadłem.Chyba jedyną radą był format a tego robić nie chcę.
los adamos
Użytkownik forum

Wziołem 30GB za 30pln na rok w tym pół roku no limit hsdpa za free,jak bym chciał kontynuować to + 10 zeta/miesiąc.Chodzi mi po głowie Router TP-LINK TL-MR3220 z morele za 83pln.Sparował bym go z 3131 s2 czy to dobra konfiguracja?
dexter18

Post autor: dexter18 »

Będzie działać.
los adamos
Użytkownik forum

No to fajnie.Mam jeszcze dylemat odnośnie kabla,który wziąć bo się nie znam http://www.morele.net/komputery/sieci/k ... oduct_list -jakiś tańszy ale dobry.
Awatar użytkownika
elcidx
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: elcidx »

Jak najtańszy bo to nie ma znaczenia, zresztą przewód dostaniesz z routerem.
Tu jest podpis.
los adamos
Użytkownik forum

Dzięki.
ODPOWIEDZ