Na chwilę obecną u mnie jest jak było odkąd używam neta z RBM.
Możliwe że to zapowiedź końca promocji ale nie przesądzajmy jeszcze (w końcu to na infrastrukturze PLAY-a także RBM blokuje rozwój ok. 3 razy droższej oferty internet bez limitu PLAY/45zł/30dni)
Ja aktywowałem parę dni temu neta RBM - 14 czy 15 stycznia.
Raczej już wyłączyli tylko jeszcze nie informują o fakcie. bo np. kod *111*480*3# -informował czy można włączyć pakiet Darmowego LTE , a obecnie zwraca:"Kod dla Ciebie niedostępny."
Potwierdzam obecność Darmowego LTE w RBM -aktywowałem 18 stycznia 2015 bez najmniejszego problemu poprzez Play24.
Koledzy zalogujcie się i sprawdźcie jak u Was i czy macie RBM czy Play.
Plus jest taki, ze bede musial przesiasc sie na play internet na karte za 45zl gdzie rowniez 3g jest bez limitu, ktore u mnie wieczorami chodzi tak ze 3 razy lepiej od lte, a minus jest, ze trzeba bedzie wiecej placic ;p
Opis problemu
Szczegółowy opis sprawy: Dziń dobry.
Chciałbym zapytać o aktywowany 23 XII 2014 ok 23:00 pakiet Darmowy LTE na 30 dni, kiedy mija jego ważność?
Oraz czy będę mógł go ponownie uruchomić na tych samych warunkach lub zbliżonych(proszę o wyszczególnienie, gdyż obecnie brak takiego w Play24) ?
Odpowiedź
Witam,
odnosząc się do przesłanej korespondencji informuję, że usługa nielimitowanego LTE będzie na Pana koncie aktywna do 22 stycznia bieżącego roku.
Po upłynięciu tego terminu nie będzie możliwości ponownej jej aktywacji z uwagi na fakt, że została ona wycofana z oferty operatora.
W przypadku dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu z Obsługą Klienta za pośrednictwem portalu Play 24 (www.play.pl). Jesteśmy także do dyspozycji pod numerem 790 500 500 z telefonu innego operatora lub stacjonarnego lub *500 z telefonu Play.
z poważaniem
W
Konsultant Obsługi Klienta Play
Proszę o ocenę mojej odpowiedzi na 6.
P.S. I pomyśleć iż ponoć niegdyś posłańców złych wiadomości skracano o głowę.
Szkoda, że Play uśmiercił swoją najatrakcyjniejszą ofertę darmowego LTE ale takie są prawa rynku. Przyzwyczaili klientów do praktycznie bezlimitowego internetu i wprowadzili to samo ale już za konkretną cenę(45zł). W ten sposób raczej klientów nie stracą, bo konkurencja nawet w abonamencie nie bardzo ma jak ich odebrać(może tylko T-mobile z rabatem 50%-tylko dla abonentów 49,99zł za 70GB plus 9zł. za noce jest w miarę konkurencyjna ale to nie jest oferta dla kogoś "z ulicy" więc nikt raczej nie odejdzie).
Zastanawia mnie czy taki los spotka RBM czy też będzie to teraz niszowa oferta dla wtajemniczonych?
Nie wiem czy jeszcze nie zostawią tej oferty w RBM.
Mi się kończy pakiet 1 lutego, na koncie obecnie 68 zł, więc po zmianie taryfy doładuję za 75 zł, i włączę cykliczny pakiet 45 zł i będzie spokój na 3 miesiące. A potem pomyślimy i zobaczymy co będzie dalej z RBM.
Trzeba im przyznać, że zrównali się z konkurencją(Aero2) w dziedzinie dezinformacji o wyłączeniu. Kapeć wszystkich zaskoczył pomimo włączenia 1 kwietnia, a teraz niektórzy się obudzą i dopiero jak zobaczą, że muszą kupić pakiet to będzie .
elcidx, co ty chcesz za 45 zł włączyć w RBM? Przecież bez limitu w LTE i 3G za 45 zł jest tylko i wyłącznie w ofercie internetu na kartę w Play w sieci macierzystej.
Własnie włączyłem darmowe LTE w RBM i dostałem smsowe potwierdzenie że usługa jest włączona.
O ile takie LTE w modemie, to po prostu zakup startera, to o tyle przeniesienie numeru to już lokalnie problem nie do przeskoczenia, próbowałem.