[Uwaga] Karty BDI Aero2 logują się do sieci 2G i 3G Plusa
Moderator: Moderatorzy
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
[Uwaga] Karty BDI Aero2 logują się do sieci 2G i 3G Plusa
Użytkownicy darmowego internetu od Aero2 informują w sieci, że karty logują się do sieci 2G i 3G Plusa.
Więcej szczegółów: http://jdtech.pl/2015/01/karty-aero2-lo ... lusie.html
Więcej szczegółów: http://jdtech.pl/2015/01/karty-aero2-lo ... lusie.html
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: [Uwaga] Karty BDI Aero2 logują się do sieci 2G i 3G Plusa
Tak mi się właśnie wydawało, że nie włączyłem u900 w modemie po zabawach z innym operatorem. Faktycznie jeszcze działa.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Miałem taką sytuację.
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam, obecnie od jakiś 2 tygodni mam ten problem...Aero 2 loguje się poprzez nadajnik Plusa do sieci EDGE (2G) zamiast do 3G.
Próbowałem wymusić na modemie Huawei e3131 przez program top-net działanie na paśmie 900 jednak modem tego nie przyjmuje i nadal pracuj w sieci EDGE. Próbowałem coś działać przez komendy AT, ale nic.
Oczywiście program z Playa do obsługi modemu jest wyłączony.
Próbowałem też w 2 innym miejscach w moim mieście i w obu modem działa poprawnie oraz łączy się od razu z siecią 3G.
Macie jakiś pomysł co z tym można zrobić?
z góry za wszelki pomysł
Próbowałem wymusić na modemie Huawei e3131 przez program top-net działanie na paśmie 900 jednak modem tego nie przyjmuje i nadal pracuj w sieci EDGE. Próbowałem coś działać przez komendy AT, ale nic.
Oczywiście program z Playa do obsługi modemu jest wyłączony.
Próbowałem też w 2 innym miejscach w moim mieście i w obu modem działa poprawnie oraz łączy się od razu z siecią 3G.
Macie jakiś pomysł co z tym można zrobić?
z góry za wszelki pomysł

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nie możliwe, robisz coś źle. Po poprawnym wymuszeniu 3g modem loguje się do 3g albo wisi no signal.michnikus pisze:Próbowałem wymusić na modemie Huawei e3131 przez program top-net działanie na paśmie 900 jednak modem tego nie przyjmuje i nadal pracuj w sieci EDGE. Próbowałem coś działać przez komendy AT, ale nic.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
wszytko zostało zrobione poprawnie na serio...sprawdzałem to 3 razy oraz wczytywałem w strony o konfiguracji..
Wczoraj po 3 dniach nie używania za pierwszym razem połączył mnie do 3g, ale już po godzinie nie chciał i wrócił do 2g....to wygląda zatem na modem, ale gdzie szukać, bo mi pomysłów już brak...pomożecie
Wczoraj po 3 dniach nie używania za pierwszym razem połączył mnie do 3g, ale już po godzinie nie chciał i wrócił do 2g....to wygląda zatem na modem, ale gdzie szukać, bo mi pomysłów już brak...pomożecie