Tanie LTE w Play (wydzielone z wątku o RBM)
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Tanie LTE w Play (wydzielone z wątku o RBM)
Czy oferta na firmę na 6 mc z darmowym LTE jest jeszcze dostępna , jak tak to proszę o link ?
- onken
- ** Moderator **
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
- elcidx
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Hmm, miałem zmieniać taryfę z startera za 3 zł na PInK i doładować za 75 zł, ale widzę że ta oferta jest znacznie ciekawsza.
Najwyżej będę miał na tej karcie 68 żł na lepsze czasy
a póki można to zmówię sobie tą ofertę dla firm 
Złożone zamówienie na tą ofertę dla firm, aktywacja 12,30 zł, koszt miesięczny 12,30 zł, to mi się podoba
Zapłacę potem całość od razu z góry za 6 miesięcy i będę miał spokój 

Najwyżej będę miał na tej karcie 68 żł na lepsze czasy

Złożone zamówienie na tą ofertę dla firm, aktywacja 12,30 zł, koszt miesięczny 12,30 zł, to mi się podoba

Tu jest podpis.
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam.
Po kilku dniach nie działania mi Play24 po wejściu w "Pakiety i Usługi" zobaczyłem pozycję
"Darmowy Internet LTE - Starter 19 zł", a treść tej usługi brzmi:
//EDIT
Tą ofertę dla firm można wziąć na osobę prywatną?
Po kilku dniach nie działania mi Play24 po wejściu w "Pakiety i Usługi" zobaczyłem pozycję
"Darmowy Internet LTE - Starter 19 zł", a treść tej usługi brzmi:
Oznacza to że jeżeli będę utrzymywał ważność połączeń wychodzących będę miał nielimitowany internet LTE? [nigdy nie było na tym starterze aktywowany Darmowy Internet LTE]Darmowy Internet LTE to usługa nielimitowanego transferu danych w ramach najnowszej technologii LTE. Usługa jest ważna od momentu aktywacji do końca okresu ważności startera. Ciesz się swobodą najszybszego Internetu LT
//EDIT
Tą ofertę dla firm można wziąć na osobę prywatną?
-
- Użytkownik forum
- onken
- ** Moderator **
"Darmowy Internet LTE - Starter 19 zł" oznacza nic innego jak możliwość aktywacji bezpłatnego LTE na czas ważności początkowej startera
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Czy można wziąć dwie takie same oferty (2x SIM) dla firm z darmowym LTE przez pół roku?
-
Czy w ramach tego internetu dla firm dostaje sie oddzielna karte sim?elcidx pisze:Hmm, miałem zmieniać taryfę z startera za 3 zł na PInK i doładować za 75 zł, ale widzę że ta oferta jest znacznie ciekawsza.
Najwyżej będę miał na tej karcie 68 żł na lepsze czasya póki można to zmówię sobie tą ofertę dla firm
Złożone zamówienie na tą ofertę dla firm, aktywacja 12,30 zł, koszt miesięczny 12,30 zł, to mi się podobaZapłacę potem całość od razu z góry za 6 miesięcy i będę miał spokój
Obrazek
- elcidx
No i dostałem wreszcie kartę i szybko ją aktywowali z usługi:
http://dlafirm.play.pl/oferta/kampanie/formula-6miesiecy-9.html
Jestem zadowolony z tego interesu
I na pół roku spokój z internetem
http://dlafirm.play.pl/oferta/kampanie/formula-6miesiecy-9.html
Jestem zadowolony z tego interesu

I na pół roku spokój z internetem

Tu jest podpis.
-
Na ten internet dostaje sie oddzielna karte?
- elcidx
Tak, niedługo chyba zamkną tą ofertę. Bo wczoraj wprowadzili nielimitowane lte na abo za 20 zł:
http://www.blogplay.pl/2015/01/nowe-pak ... ternetowe/
http://www.blogplay.pl/2015/01/nowe-pak ... ternetowe/
Tu jest podpis.
-
- Stały użytkownik forum
"Nielimitowany Internet LTE dla Firm
Dzięki pakietowi Nielimitowany Internet LTE korzystanie z transmisji danych w zasięgu technologii LTE w ramach Umowy głównej oraz każdej z Umów podporządkowanych nie pomniejsza pakietu z limitem transmisji danych. Pakiet jest cykliczny. Opłata za pakiet wynosi 15 zł netto/mies."
Czyli wychodzi na to ze nolimit na trzech kartach wychodzi po 5 zl na kartę. Chyba że obejmuje to też czwartą kartę do internetu.
Chodzi o taryfę gdzie jest grupa trzy numery plus karta do neta.
Dzięki pakietowi Nielimitowany Internet LTE korzystanie z transmisji danych w zasięgu technologii LTE w ramach Umowy głównej oraz każdej z Umów podporządkowanych nie pomniejsza pakietu z limitem transmisji danych. Pakiet jest cykliczny. Opłata za pakiet wynosi 15 zł netto/mies."
Czyli wychodzi na to ze nolimit na trzech kartach wychodzi po 5 zl na kartę. Chyba że obejmuje to też czwartą kartę do internetu.
Chodzi o taryfę gdzie jest grupa trzy numery plus karta do neta.
- onken
- ** Moderator **
Pojawił mi się pakiet Nielimitowane LTE za 15 zł netto, ( Play dla Firm ) niestety abonament głosowy nie jest tani więc całość wcale nie wychodzi jakoś specjalnie atrakcyjnie...
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Mistrz bezprzewodowy
Z tego co napisał rzecznik Play skończyło się z korzystaniem z LTE bez ograniczeń a zaczną restrykcyjnie teraz przestrzegąć tego limitu 100GB i bardzo dobrzeonken pisze:Pojawił mi się pakiet Nielimitowane LTE za 15 zł netto, ( Play dla Firm ) niestety abonament głosowy nie jest tani więc całość wcale nie wychodzi jakoś specjalnie atrakcyjnie...
- elcidx
Z tego wpisu raczej wynika to, że po prostu skrócą czas użytkowania darmowego lte do końca stycznia i wtedy odetną, wyłączą pakiet użytkownikom którzy ściągają najwięcej.
Jakby zaczęli ciąć neta tym którzy teraz mają internet z tego prepaida za 45 zł czy jakiś w abonamencie po 100 GB bez znaczenia czy ktoś na prawdę obciąża czy nie, to chyba był by wizerunkowy strzał w stopę.
I gdzie zaczyna sie a gdzie kończy heavy user? Po ilu GB? Czy ściągając po 250 GB/miesiąc jestem heavy userem?
Jakby zaczęli ciąć neta tym którzy teraz mają internet z tego prepaida za 45 zł czy jakiś w abonamencie po 100 GB bez znaczenia czy ktoś na prawdę obciąża czy nie, to chyba był by wizerunkowy strzał w stopę.
I gdzie zaczyna sie a gdzie kończy heavy user? Po ilu GB? Czy ściągając po 250 GB/miesiąc jestem heavy userem?
Tu jest podpis.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
elcidx, tylko, że w Playu cięcie jest do 2 Mb/s, a nie kilku kb/s. Nie wiem dlaczego piszesz o strzale w stopę skoro od początku było wiadomo jaki jest regulamin, że to czasowa promocja.
Druga sprawa. W regulaminach z darmowym LTE był punkt, który mówił o tym, że do limitu 100 GB nie liczą się dane pobrane w ramach limitu nocnego czy formuły www.
Ta oferta nie jest zła, zwłaszcza, że jest to prepaid.
Druga sprawa. W regulaminach z darmowym LTE był punkt, który mówił o tym, że do limitu 100 GB nie liczą się dane pobrane w ramach limitu nocnego czy formuły www.
Ta oferta nie jest zła, zwłaszcza, że jest to prepaid.
- elcidx
Strzał w stopę, bo nagle z jasnych i dobrych warunków robi się robienie klientów w "balona" według widzimisę operatora.
Bo przecież zapis mówi, że nie ograniczają arbitralnie po przekroczeniu 100 GB, tylko jeśli po takiej ilości będzie nadmiernie obciążał nadajnik.
Według mnie nadmiernie obciążanie to ciągnięcie w godzinach szczytu powiedzmy 50% maksymalnej prędkości jaką możemy mieć, ale co to znaczy według operatora?
Bo jeśli będą ciąć po 100 GB, to wątpię aby mieli do tego jakiś mądry skrypt który będzie ciął tym którzy na prawdę obciążają nadajnik, tylko zapewne będzie to na zasadzie "aha ten ściągnął 120 GB więc należy mu przyciąć"
Bo przecież zapis mówi, że nie ograniczają arbitralnie po przekroczeniu 100 GB, tylko jeśli po takiej ilości będzie nadmiernie obciążał nadajnik.
Według mnie nadmiernie obciążanie to ciągnięcie w godzinach szczytu powiedzmy 50% maksymalnej prędkości jaką możemy mieć, ale co to znaczy według operatora?
Bo jeśli będą ciąć po 100 GB, to wątpię aby mieli do tego jakiś mądry skrypt który będzie ciął tym którzy na prawdę obciążają nadajnik, tylko zapewne będzie to na zasadzie "aha ten ściągnął 120 GB więc należy mu przyciąć"
Tu jest podpis.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
elcidx, już nie odwalaj numeru. Tutaj jest to jasno zapisane, a nie jak w przypadku Plusa.
Masz w regulaminie:
Masz w regulaminie:
Jak dla mnie, w tym wypadku wiadomo na czym się stoi. Z tego co widziałem na forum, jeśli nie ciągnie się GB w godzinach 19-21 to nie ma problemu.IX. Dodatkowe informacje
1. [...]
Zastrzeżenie to dotyczy wyłącznie sytuacji, w której wyjątkowo intensywnie korzysta z transmisji danych w godzinach największego obciążenia sieci może w istotny sposób wpływać na pogorszenie jakości połączeń transmisji danych dla pozostałych użytkowników sieci.
- elcidx
Nie odwalam, ale chodzi mi o słowa adixm gdzie mówi o tym, że popiera aby Play zmieniło swoją dotychczasową politykę względem użytkowników.
Mi tak jak jest odpowiada jak najbardziej, korzystam od września i ani razu nie dostałem lejka, a miesięcznie tak jak pisałem ściągam 250/350 GB. Tylko właśnie stosuję się do zasady, aby w godzinach szczytu nie ściągać czegoś dużego i jest spokój.
Mi tak jak jest odpowiada jak najbardziej, korzystam od września i ani razu nie dostałem lejka, a miesięcznie tak jak pisałem ściągam 250/350 GB. Tylko właśnie stosuję się do zasady, aby w godzinach szczytu nie ściągać czegoś dużego i jest spokój.
Tu jest podpis.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To w sumie nie ma o czym dyskutować. 

-
O ile poprawiloby to w moim regione dzialanie lte wieczorami i w nocy to chcialbym, aby operator zaczal blokowac uzytkownikow ktorzy przekraczaja 100GB transferu. Mam ten internet od wrzesnia i tylko raz lekko zblizylem sie do 100GB kiedy sciagalem dwie gry ze steama, a tak to przy normalnym uzytkowaniu wykorzystuje okolo 60GB danych.
-
- Mistrz bezprzewodowy
100GB z pełną prędkością to moim zdaniem bardzo rozsądna paczka za 20zl(wg nowych zasad), polska mentalność dają coś tanio i w bardzo korzystnych cenach to trzeba narzekać a dodatkowo wykorzystać najlepiej 20Mb/s*24h*30dni za 20zl.varico pisze:O ile poprawiloby to w moim regione dzialanie lte wieczorami i w nocy to chcialbym, aby operator zaczal blokowac uzytkownikow ktorzy przekraczaja 100GB transferu.
Ja wykorzystałem uwaga 10GB w 15dni i zawsze miałem prędkości w granicach nawet 50Mb/s, a teraz już jak mam 25Mb/s to jest świetny wynik, jest to oczywista pochodna nielimitowanego LTE w Orange i również bym sobie życzył odciąć co po niektórych od ciągłego ściągania danych przynajmniej w godzinach 12-24, tyle że nie wiedzieć czemu Orange nie napisało tak rozsądnie regulaminu jak Play.
- onken
- ** Moderator **
Za 20 zł, a jakim cudem ?
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
Normalnie, masz zasięg LTE Play to możesz kupić za 20 zł http://www.telepolis.pl/grafika/newsy/2 ... et-lte.pdf . Czyli wystarczy wziąć Formuła Play Unlimited za 9,99zł http://www.play.pl/oferta/przejdz-do-pl ... ited2.html . Umowa na 15 m-cy, z tego 6 pierwszych LTE bez limitu za darmo a pozostałe 9 m-cy zapłacisz po 20 zł. Ogólny koszt 330 zł, co daje średnio 22 zł/m-c za nielimitowane LTE w Play. Kolejna oferta w Play, która na LTE nie ma konkurencji. Takie rzeczy tylko w Play. Zygmunty daleko w tyle.
-
Zapomniałeś o aktywacji za 49,99zł.
wychodzi 25,33zł.msc za LTE na 15msc jeśli usługa za 20zł. będzie obowiązywać przez całą umowę.
Musicie pamiętać jedynie, że w przypadku migracji w prepaida Play musi to być karta głosowa- z prepaida internetowego nie da się zmigrować do ofert głosowych,a ta nią jest.
Jest tylko jeden niuans tej ofery: niewiadomo czy po tych 6msc.darmowego LTE usługa za 20zł. będzie nadal obowiązywać gdyż jest "do odwołania". Jeśli nie to za całą umowę zapłacimy łącznie 150zł.plus około 50zł.aktywacja i w tym mamy gwarantowane 6msc.LTE. Czyli w najgorszym przypadku za około 33zł.miesięcznie mamy nielimitowane LTE w 6 pierwszych miesiącach.
Sam jutro idę podpisać umowę na w.w ofertę, bo nic innego w tej kwocie niema, a dochodzą mnie słuchy, że zwijają ją z końcem miesiąca.

Musicie pamiętać jedynie, że w przypadku migracji w prepaida Play musi to być karta głosowa- z prepaida internetowego nie da się zmigrować do ofert głosowych,a ta nią jest.
Jest tylko jeden niuans tej ofery: niewiadomo czy po tych 6msc.darmowego LTE usługa za 20zł. będzie nadal obowiązywać gdyż jest "do odwołania". Jeśli nie to za całą umowę zapłacimy łącznie 150zł.plus około 50zł.aktywacja i w tym mamy gwarantowane 6msc.LTE. Czyli w najgorszym przypadku za około 33zł.miesięcznie mamy nielimitowane LTE w 6 pierwszych miesiącach.
Sam jutro idę podpisać umowę na w.w ofertę, bo nic innego w tej kwocie niema, a dochodzą mnie słuchy, że zwijają ją z końcem miesiąca.
darekka
-
- Guru bezprzewodowy
Faktycznie opłata aktywacyjna jest ale i tak nic tańszego nie znajdziesz, chyba że te umowy dla firm na 6 m-cy za 12,30+2,05 za aktywację jesli tak liczyć
Raczej potrwa ta promocja za 20 zł dłużej niż 6 m-cy bo przecież ten pakiet jest płatny 20 zł.A i pogadać w Play można do woli
. Ilość kombinacji w Play z internetem no limit jest nie do pobicia.

-
Dla osoby prywatnej to nic lepszego nie ma i raczej w przewidywanej przyszłości taniej nie będzie. Opłaty aktywacyjnej nie ma jeśli przedłużamy umowę i w takiej sytuacji Twoje wyliczenia są jak najbardziej OK.
Zastanawiają mnie doniesienia o pogorszeniu się prędkości/stabilności LTE w Play, które dziwnym zbiegiem okoliczności pojawiły się po wyłączeniu dotychczasowego darmowego LTE. Dzieją się też dziwne żeczy z aktywacjami pakietów.
Zastanawiają mnie doniesienia o pogorszeniu się prędkości/stabilności LTE w Play, które dziwnym zbiegiem okoliczności pojawiły się po wyłączeniu dotychczasowego darmowego LTE. Dzieją się też dziwne żeczy z aktywacjami pakietów.
darekka
-
- Guru bezprzewodowy
U mnie teraz tak http://www.speedtest.net/my-result/4097511767 Czyli nieźle, w szczycie faktycznie gorzej. Wczoraj przedłużyłem głosową w Play . Z GU 15 m-cy z nielimitowanymi na komórkowe i stacjonarne, 500MB internetu, 6 m-cy LTE bez limitu. Koszt 3x0 zł plus 12x34,99 zł.Średnio 28 zł/m-c. Kolejne 6 m-cy LTE bez limitu. Tak na wszelki wypadek gdyby coś z RBM się zmieniło
No i jeszcze opcja 6 m-cy z LTE na głosowej za 9,99zł na czas nieokreślony. Za niewielką kasę spokój z internetem LTE w Play. A pomyśleć, że 15 m-cy temu byłe sceptykiem jeśli chodzi o LTE w Play.

-
U mnie z 15-25Mb zrobiło się w tej chwili około 8Mb. Wiem, że to tylko w mojej lokalizacji, bo w sąsiedniej miejscowości mam nawet 50Mb/19Mb więc liczę że poprawią dosył do mojej stacji.
Fakt sam mam teraz RBM 9zł. i na nim te osiągi ale kto wie jak długo w nim będzie darmowe LTE. Sama idea nowej umowy za śmieszne 9,99zł. jest bardzo dobra i mam zamiar skorzystać zapobiegawczo, bo akurat przyda się jako zapas do RBM.
Fakt sam mam teraz RBM 9zł. i na nim te osiągi ale kto wie jak długo w nim będzie darmowe LTE. Sama idea nowej umowy za śmieszne 9,99zł. jest bardzo dobra i mam zamiar skorzystać zapobiegawczo, bo akurat przyda się jako zapas do RBM.
darekka
- elcidx
Jeśli mówicie o tym interecie na firmę 10 zł netto na 6 miesięcy w tym 6 miesięcy darmowego lte, to potem robi się na czas nieokreślony ale opłata miesięczna wzrasta do 30 zł.
Tu jest podpis.