Zadanie otrzymałem od szefa więc jest poważna robota do zrobienia

Jako, że poniekąd sprzętem się interesuję, zakup nowych jednostek, monitorów itp. był na moich barkach i się sprawdzał teraz otrzymałem zadanie aby ukazać mu najlepszy dostępny Router LTE

Hehehe no i wiadomo: nic z tego nie ogarniam (jestem bardziej grafikiem niż komputerowcem

Sytuacje ma taką:
Internet LTE z Plusa, w domu jakiś tam referencyjny od nich Router który jest mega słaby. Sygnał słaby, błędy w połączeniu, częste zawiechy. Problemy z połączeniem już w sąsiednim pokoju.
Na stronie wygrzebałem info o Power Plus LTE które jest bardzo słabą opcją... Jednak potwierdza, że nie wykorzystuje wykupionych 60GB,a i tak szwankuje (więc można obstawiać dalej winę urządzenia). Na "badylu" podobno działa ok.
I teraz pytanie: Jaki Router LTE będzie najodpowiedniejszy który nie zawiedzie jego oczekiwań i będzie się mieścił do kwoty 350zł. Dodatkowo jakbym mógł prosić o treściwą informację, pod jakim kątem wybierać taki Router.
Proszę o pomoc i wybaczenie tak mało profesjonalnego opisu i małej ilości szczegółów... no ale na 100% i wy mieliście takie sytuacje w pracy/rodzinie