Witam!
Mam problem z modemem Globetrotter EDGE
W marcu kupiłem/dostałem w/w kartę w orange
Pierwszy miesiąc wszystko było ok ...
Potem wszystko zaczęło się syyypać. Od tego czasu kiedy w ogóle uda mi się połączyć po ok 15 minutach karta wyłącza się a system w ogóle nie reaguje. Program pokazuje że cały czas jestem połączony z internetem, menedżer urządzeń mówi że modem jest włączony a ta mała czerwona dioda przestaje mrugać Bardzo proszę o szybką odpowiedź bo doprowadza mnie to do szału! z góry dziękuję Mateusz
Najpierw antywirus, jeśli nie pomoże, przeinstaluj modem, dalej nic - przeinstaluj system i zainstaluj modem, znowu nic spróbuj czy działa na innym laptopie( jeżeli masz taką możliwość). Jeżeli nie zadziała do reklamacji
@sardo nunspa - ja bym zalecał taką kolejność:
1) antywirus,
2) przeinstalowanie modemu,
3) sprawdzenie na innym kompie,
4) dopiero wtedy przeinstalować system...
Pozdr, (R) BliSki. (tm) Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Hmm... próbowałem wszystkiego oprócz innego laptopa... ale chyba nie ma takiej możliwości.
W serwisie powiedzieli że z kartą wszystko ok...
aha używam antywirusa kaspersky 6.0
dodam ,że łączyłem się tą kartą sim orange przy pomocy nokii e65 kablem programem pc suite (nokia) i wszystko było ok
EDIT:
inna karta do sprawdzenia juz w drodze... niedługo sie przekonamy
...Najgorsza wizja to taka że laptop jest wyposażony w czytnik kart SD/MMC Ricoha (a na pewno czytnik jest) to obawiam się że modem nie będzie działał. Nie wiadomo z jakiego powodu złącze PCIMCIA i czytnik Ricoha blokują połączenia modemowe. Dzieje się tak w każdym przypadku w tym układzie. Możliwe że problem jest na poziomie przerwań irq...
Wreszcie dotarła do mnie karta "na próbę" (ZTE 330mf). Wszystko chodzi w porządku a więc planuję opchnąć globetrotter'a na allegro i kupić coś w granicach 200/300zł. Moje pytanie to : Co Polecacie??? (acha zapomniałem dodać że globetrottery chyba nie lubią mojego kompa więc odpada:/
Każdy chwali swoje - więc polecam AirCarda 875. Całkiem fajny modemik - pracuje stabilnie, czuła antena, dodatkowe funkcje. Kolega @przewaks również go zakupił. Ale tematów na Forum jest wiele - i modemów również cała gama - wybór należy do Ciebie...