Tanie LTE w Play (wydzielone z wątku o RBM)

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Tanie LTE w Play (wydzielone z wątku o RBM)

Post autor: darekka »

Mówimy o ofercie tylko SIM Formuła Play Unlimited 15msc.za9.99zł.BRUTTO przez czas umowy wynoszący 15msc. dla osób prywatnych. Mamy w tym 6msc.LTE za darmo i potem możliwość wykupienia nielimitowanego LTE za 20zł.msc
darekka
Awatar użytkownika
elcidx
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: elcidx »

Rozumiem, że to dokładnie ta oferta: http://www.play.pl/oferta/przejdz-do-pl ... ited2.html ??
Rozumiem, że już teraz masz tą opcję włączenia lte za 20 zł co ostatnio wprowadzili?
Bo wcześniej chyba nie było żadnej alternatywy po tych 6 miesiącach?
Tu jest podpis.
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Ja chcę dziś podpisać w.w umowę, a użytkownik piszący wcześniej o tej opcji już podpisał stosowną umowę i potwierdza, że jest taka możliwośc kożystania z LTE za 20zł. po upływie pierwszych darmowych 6msc. z LTE.
Dokładnie o LTE za 20zł. pytałem tu http://forumplay.pl/showthread.php/2377 ... 2015/page2 i otrzymałem odpowiedź twierdzącą. Dodatkowo w Regulaminie LTE występuje wspomniana oferta abonamentowa. Potwierdzę to na 100% dziś w salonie i dam znać.
darekka
Awatar użytkownika
elcidx

Najprościej, jakby osoba która ma tą ofertę zajrzała na play24 i zobaczyła czy tam może włączyć ten pakiet.
Tu jest podpis.
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Sądzę, że może ona być nieaktywna lub nieobecna przez pierwsze 6 msc. skoro ma być 6msc darmowego LTE. Popytam dziś w salonie o te sprawy i podzielę się wiedzą.
darekka
Awatar użytkownika
elcidx

Mam ofertę dla firm na 6 miesięcy z darmowym lte, już teraz mam dostępną w pakietach opcję włączenia lte za 20 zł.
Tu jest podpis.
Darek.74
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Darek.74 »

elcidx pisze:Najprościej, jakby osoba która ma tą ofertę zajrzała na play24 i zobaczyła czy tam może włączyć ten pakiet.
Ja mam abonament głosowy z przed paru miesięcy, gdzie wcale nie istniało coś takiego jak darmowe LTE a teraz mam w zakładce tą możliwość za 20zł. Myślę że udostępnią to praktycznie wszystkim.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Tak jest zakładka LTE za 20 zł we wszystkich taryfach głosowych. dają też w promocji 6 m-cy za darmo, potem można uruchomić pakiet za 20 zł.
Baldwin
Stały użytkownik forum

Post autor: Baldwin »

Mam Formuła 4.0 Unlimited i oczywiście także pojawiła mi się opcja LTE za 20 zł. Internet w telefonie mnie jednak nie interesuje. Przekładanie karty do modemu też bez sensu bo telefon przestaje działać. Drugiej karty na ten sam numer pewnie nie da się dostać. Pewnie jedyną drogą jest jakiś najtańszy abonament na komórkę która leży nieużywana w szufladzie. Gdy zajdzie potrzeba to aktywujemy LTE za 20 zł. Na dzisiaj to RBM ciągle działa. Dla mnie do końca marca. Zobaczymy czy wtedy da się przedłużyć działanie..
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Baldwin

Do końca lutego miałeś chyba na myśli ;)

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
tuzim57
Użytkownik forum

Post autor: tuzim57 »

Weźcie tak nawet nie piszcie bo zaraz milion userów będzie pytać czy to potwierdzone. :facepalm:

RBM działa do odwołania i koniec kropka - nie wiadomo czy tydzień czy miesiąc czy rok.

A poza tym to chyba nie temat play i ich ofert tylko RBM i darmowego LTE. :facepalm:

Tyle.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

tuzim

Myślisz że milczenie coś da :) ?

Będą chcieli to wyłączą i na nic się zda fakt czy ktoś pisze na forum czy też nie :)

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
tuzim57
Użytkownik forum

Post autor: tuzim57 »

Ale nabijanie bez sensu postów czasem także nie na temat też nie jest wskazane a wręcz powinno być respektowane i karane.

:rotfl:

Tyle.
ygreko
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: ygreko »

Z trochę innej beczki ale w temacie: mam PInK z lekko przeterminowanym kontem (3 dni). Ale przychodzące mam do kwietnia. Czy ta kwota, którą jest karta doładowana poczeka do tego kwietnia, czy też za parę dni (np. po 7 dniach) wyzerują mi kartę i kasa przepadnie?
PaganMuffin
Początkujący użytkownik forum

Post autor: PaganMuffin »

Po 7 dniach raczej nie, ale do kwietnia możliwe, zależy jak masz napisane w Play24 lub w Play24 Menu dostępnego za pomocą kodów USSD.
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Podpisałem dziś umowy na Formuła Play Unlimited(1-sza za 15,98 i druga za 9,99zł. z e-fakturą). Z tego co się orientowałem nieda się zmigrować prepaida Play ze stażem poniżej 3msc, bo wbrew zapisom Regulaminu promocji system w salonach jak i BOK/internetowym sklepie nie przepuszcza takiego zamówienia z inną kwotą niż 15,98(pierwsza) i drugą umowę można wtedy zamówić już za 9,99zł. jako klient.
Będę pisał w tej sprawie reklamacje, bo takie działanie jest wbrew obowiązującemu Regulaminowi promocji(jest tam napisane, żę warunkiem migracji jest posiadaanie aktywnych połączeń wychodzących i ani słowa o stażu w prepaidzie).

Dodam, że opcja Nielimitowanego LTE za 20zł. widoczna jest w Play24 ale nie widzę nic o darmowych 6msc LTE. Może ktoś ma to u siebie widoczne-ja niestety niewidzę tego?
darekka
Awatar użytkownika
elcidx

Przy zamówieniu z internetu jest tak, że samemu trzeba sobie wybrać, że się chce 6 mc darmowego lte.
Mam nadzieję, że powiedziałeś w salonie, że to chcesz?

Obrazek
Pakiet MB (DATA) to nielimitowane lte.
Tu jest podpis.
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Oczywiście w salonie rozmawiłem, iż chcę to darmowe LTE. W Regulaminie nie ma nic o "życzeniowości" tej usługi-jest ona ot tak dodawana do umowy zgodnie z zapisami Regulaminu.

EDIT: o ja głupi :facepalm: -mam ten pakiet DATA jak u ciebie na dole screena. Niezauważyłem, bo szukałem czegokolwiek z literkami LTE :czyta:

Tak czy siak poszła korespondencja w sprawie "luźnego" podejścia do Regulaminu oferty-czekam co wykombinują, bo salony jak i Play24/infolinia wykłada się na stażu prepaidu(żekomo minimum 3msc) aby skorzystać z oferty za 9,99zł. Skoro Regulamin mówi o warunku ważności poł.wychodzących(brak info o stażu) i ma zapis o swojej nadrzędności wobec innych dokumentów to myślę, że powinni coś zaproponować.
darekka
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Trochę zrobił się bałagan w temacie 59zł za LTE na 150 dni? czy to możliwe? jak to uruchomić? dlatego został wydzielony ten wątek.

W sprawach LTE w Play w taryfach głosowych na abonament dla osób fizycznych i firm proszę tutaj pisać.
tommy45
Stały użytkownik forum

Post autor: tommy45 »

Ja nie mam informacji o pakiecie DATA w swoim play24 a mam LTE bez limitu...
Awatar użytkownika
elcidx

A w jakiej taryfie masz? Abonament? Z której promocji?
Tu jest podpis.
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Witam i proszę o Wasze interpretacje różnicy w Regulaminie oferty Formuła Unlimted 250MB tylko SIM w sklepie internetowym http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 122014.pdf i w salonie stacjonarnym http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 122014.pdf .
Chodzi mi dokładnie o zasadę nabycia praw GRUPY A w przypadku migracji prepaidu Play do oferty abonamentowej w opcji Formuła PLAY Unlimited tylko SIM.
Ja patrząc na par.II punkt 1 podp.1.1 widzę, że dla oferty eshopu aby przynależeć do GRUPY A czyli nabyć prawo do umowy za 9,99zł. wymagane jest jedynie posiadanie aktywnych poł.wychodzących bez wymogu stażu minimalnego. Natomiast w ofercie stacjonarnej dopisany jest w tym miejscu dodatkowy wymóg posiadania minimum 3msc.prepaidu i aktywnych poł.wychodzących.

Pytam o to, bo Play usiłuje mi wmówić, że w obu przypadkach wymagany jest staż 3msc.(wbrew zapisom Regulaminu dla sklepu internetowego). :gwiazdki:

Od góry warunki dla sklepu stacjonarnego,poniżej dla eshopu. Może ja głupi jestem ale chyba czytać ze zrozumieniem to daje rade :zly:
darekka
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

darekka, pisałeś w tej sprawie na forum Play w dziale Pomoc?
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Oczywiście http://forumplay.pl/showthread.php/2397 ... post226714 poszło zgłoszenie(przez Play24) na, które odpisali, że wsio gra i rabacik należy się gdy podpisujesz drugą umowę-no kabaret istny :rotfl: .

Dla ścisłości chciałem skorzystać z migracji online (lepsze warunki, bo brak wymogu stażu 3msc.w prepaidzie)-wysłałem zgłoszenie o błędzie systemu ale po kontakcie telefonicznym mimo ustaleń ponowny kontakt "olano". Później brak czasu zmusił mnie do podpisania umowy mimo gorszych warunków(brak abo.9,99zł. przy świeżym prepaidzie do migracji w salonie(bo nic się nie da zrobić, bo system itp.) ale chcę wyjaśnień od Play dlaczego nic nie zrobili abym mógł skorzystać z oferty online zgodnie z jej Regulaminem(abo. 9,99zł. za migrację prepaida z ważnymi poł.wych.).
Oczywiście liczyć umiem i takie podejście do sprawy Regulaminu przez system informatyczny/obsługę Play kosztować mnie będzie 5,99x15msc czyli około 90zł.
Ostatnio zmieniony 2015-02-03, 07:22 przez darekka, łącznie zmieniany 10 razy.
darekka
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

:facepalm:
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Wiem wszystkie kończyny "opadajom"
darekka
PaganMuffin
Początkujący użytkownik forum

Post autor: PaganMuffin »

Witam.

Który router z modemem będzie lepszy: (oferta prawdopodobnie ta za 9.99 zł (głosowa))
Huawei b393s-22 czy D-LINK DWR-921?

EDIT//

Ile mniej więcej może kosztować Huawei b393s-22 w salonie cyfrowego polsatu lub w plusie? (bez umowy)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

PaganMuffin pisze: Ile mniej więcej może kosztować Huawei b393s-22 w salonie cyfrowego polsatu lub w plusie? (bez umowy)
W CP 799 zł. W Plusie zapewne tyle samo, albo podobnie (nie mogę znaleźć żadnego regulaminu).
Taniej kupić sprzęt w jakimś sklepie internetowym.
dawidb3
Stały użytkownik forum

Post autor: dawidb3 »

Zamówiłem kartę dla firm za 9,99 netto. Przy zamówieniu wybrałem opcje darmowe lte za 0 zł. Wczoraj przyszła karta, dziś włączam, dodałem do play24 i chcąc aktywować usługę patrzę a tam kwota 18,45 za miesiąc. Co zrobić? Dzwonić gdzieś? Iść do salonu? Zwrócić jako zakup przez internet?
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Widzę, że nie tylko mnie Play chce rolować. Daj link do oferty-poczytamy. A co do rozbieżności dzwoń, bo teoretycznie to najszybszy kontakt(ale czy kompetentny to śmiem wątpić po własnych doświadczeniach).
darekka
ODPOWIEDZ