Router rozłacza z WiFi.

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ania22
Początkujący użytkownik forum

Router rozłacza z WiFi.

Post autor: ania22 »

Witam! Mam pewien problem, który nie wiem jak rozwiązać napisze od początku. Posiadam router Axesstel mv410r. Włączam komputer, włączam router. Świeci się kontrolka Ethernet i WiFi. Później włączam AxessManager i na przełączniku na USB łącze z siecią. Jak się połączy, przełączam na Ethernet. I jest ok, działa WiFi. Jednak po kilkunastu, czasami kilkudziesięciu minutach. Pojawia się komunikat "Połączenie lokalne 3-kabel sieciowy odłączony". Kontrolka Wifi gaśnie, jednak w panelach sterowania połączenie lokalne jest aktywne, piszę połączony. A na tablecie, czy smartphonie sieć Wifi jest dostępna ale nie można połączyć. Musze wyłączyć komputer i router, czekam 5-10 minut i włączam i tak w kółko. Z góry dzięki za pomoc.
pawlo392
Użytkownik forum

Re: Router rozłacza z WiFi.

Post autor: pawlo392 »

Mam prawie identyczny problem. Zapewne router do wymiany, albo karta sieciowa padnięta. Ja zbieram teraz na zestaw do 3G, może też powinnaś.
Bolas
Użytkownik forum

Re: Router rozłacza z WiFi.

Post autor: Bolas »

Czy jak robiłaś reset do ustawień fabrycznych to problem nadal występował?
Jeżeli masz taką możliwość to spróbuj podpiąć zamiast tego ...mv410r jakiś inny router, i wtenczas zobaczysz czy dalej jest to samo.
ODPOWIEDZ