Najlepszy możliwy wybór LTE
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Najlepszy możliwy wybór LTE
Witajcie,
jestem na etapie wyboru dostawcy Internetu przez LTE. W grę wchodzi Plus, T-Mobile i Play. Orange odpada, ponieważ nie mam zasięgu.
Zależy mi przede wszystkim na ofercie bez ŻADNEGO limitu danych/ żadnych lejków itp. Jeśli chodzi o cenę to nie ma ona znaczenia - może to być i 200 zł jeśli nie będzie tych ograniczeń...
Analizując oferty doszedłem do wniosku, że na chwilę obecną najlepszym wyborem jest Play na kartę, do tego:
- pakiet "nielimitowany Internet" za 45zł (niestety nie jest on taki nielimitowany - jest w tym 100GB danych tylko)
- dodatkowo pakiet "Nocny transfer" za 10zł /miesiąc
- dodatkowo pakiet "Nielimitowane weekendy" za 10zł/miesiąc
Sumując wychodzi 65zł za miesiąc. Czy łącząc te pakiety będę miał 100GB do wykorzystania w ciągu tygodnia, a nocami i weekendami będzie faktycznie BEZ LIMITU?
Czy jest to na chwilę obecną najlepsze rozwiązanie, czy może orientujecie się w czymś lepszym? Może to być oferta na kartę/abonament dla osoby prywatnej lub na firmę.
jestem na etapie wyboru dostawcy Internetu przez LTE. W grę wchodzi Plus, T-Mobile i Play. Orange odpada, ponieważ nie mam zasięgu.
Zależy mi przede wszystkim na ofercie bez ŻADNEGO limitu danych/ żadnych lejków itp. Jeśli chodzi o cenę to nie ma ona znaczenia - może to być i 200 zł jeśli nie będzie tych ograniczeń...
Analizując oferty doszedłem do wniosku, że na chwilę obecną najlepszym wyborem jest Play na kartę, do tego:
- pakiet "nielimitowany Internet" za 45zł (niestety nie jest on taki nielimitowany - jest w tym 100GB danych tylko)
- dodatkowo pakiet "Nocny transfer" za 10zł /miesiąc
- dodatkowo pakiet "Nielimitowane weekendy" za 10zł/miesiąc
Sumując wychodzi 65zł za miesiąc. Czy łącząc te pakiety będę miał 100GB do wykorzystania w ciągu tygodnia, a nocami i weekendami będzie faktycznie BEZ LIMITU?
Czy jest to na chwilę obecną najlepsze rozwiązanie, czy może orientujecie się w czymś lepszym? Może to być oferta na kartę/abonament dla osoby prywatnej lub na firmę.
-
- Stały użytkownik forum
Re: Najlepszy możliwy wybór LTE
Skoro interesuje Ci bez limitu a cena 200 zł faktycznie nie jest przeszkodą to ten pakiet jest idealny, i bierzesz drugi starter z takim samym pakietem. Jak załapiesz limit podmieniasz karty i z głowy.
-
Faktycznie, racjatommy45 pisze:Skoro interesuje Ci bez limitu a cena 200 zł faktycznie nie jest przeszkodą to ten pakiet jest idealny, i bierzesz drugi starter z takim samym pakietem. Jak załapiesz limit podmieniasz karty i z głowy.

A te dodatkowe pakiety warto wziąć, gdy będą aktywne to nie będzie mi pobierało z tych 100GB?
-
Co się dzieje po wykorzystaniu tych 100GB, internet zwalnia do konkretnej prędkości?- pakiet "nielimitowany Internet" za 45zł (niestety nie jest on taki nielimitowany - jest w tym 100GB danych tylko)
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Nie wiem jak to w praktyce jest ale bez limitu wydaje mi sie że w Orange jest za 89,90zł LTe bez limitu a koro masz zasięg LTE T-Mobile to i pewnie Orange też (razem stawiają nadajniki)
Ale jak masz Play i kasa nie gra roli to jak już ktos powiedział starter Play za 49zł 100Gb skończysz 100Gb wkładasz druga kartę i masz kolejne 100GB i tak w kółko
Ale jak masz Play i kasa nie gra roli to jak już ktos powiedział starter Play za 49zł 100Gb skończysz 100Gb wkładasz druga kartę i masz kolejne 100GB i tak w kółko
-
"W szczególnych przypadkach" zwalnia do 2Mb/s odbioru i 300kb/s wysyłania.aoc pisze:Co się dzieje po wykorzystaniu tych 100GB, internet zwalnia do konkretnej prędkości?
W takim razie tak zrobie, a jak zachowują się pozostałe pakiety razem z tym po prostu sam przetestuję. Dzięki za pomoc

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2015-02-14, 12:06 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2015-02-14, 12:06 przez largo10, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik forum
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Przecież to zwykły RedBullMobile... co tym takiego super hiper?
I nie rozumiem co tym limicie - zostały zdjęte kilka miesięcy temu.
I nie rozumiem co tym limicie - zostały zdjęte kilka miesięcy temu.
- onken
- ** Moderator **
Gdzie wyczytałeś że to RBM ????
Jak dla mnie to Play i odpowiednia taryfa tj. starter.
Co do limitów to chyba co niektórzy jeszcze je mają.
A cała reszta to tzw. "chłyt" marketingowy
Jak dla mnie to Play i odpowiednia taryfa tj. starter.
Co do limitów to chyba co niektórzy jeszcze je mają.
A cała reszta to tzw. "chłyt" marketingowy

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW