play oraz plus w hspa+ Jak to teraz wyglada ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
play oraz plus w hspa+ Jak to teraz wyglada ?
Witam.Od dluzszego czasu nie uzywalem internetu mobilnego... jak wyglada teraz hspa+ w playu i plusie ? wczesniej (okolo 3 lat temu) w playu placilo sie 10 zł nocny transfer od polnocy do 9 rano , dodatkowe 10 zl za podniesienie limitu z 1mb predkosci do 4 mb, Teraz tez jest jakis limit zwiekszany platnie ? i jak wygladaja godziny nocne(czytalem ze teraz jest od 1-7 ?) ? W plusie byla podobna oferta z tym ze predkosc byla nielimitowana ale miesieczny nocny limit to bylo 50 gb za 10 zl aha i jaki jest teraz przedzial godz nocnego neta w plusie.dodam ze interesuje mnie tylko oferta dotyczaca hspa+ zadne lte, jeszcze jedno male pytanie na koniec czy jesli w hspa+ 2100mhz mam jakis tam zasieg to lte w 1800mhz powinien byc w teori lepszy gdyz ma nizsza czestotliwosc ?. Pozdrawiam 

-
- Guru bezprzewodowy
Re: play oraz plus w hspa+ Jak to teraz wyglada ?
Nie ma co porównywać mercedesa do syrenki czyli Play do Plusa na 3G. W Play na 3G jest internet bez limitu zarówno w dzień i w nocy, w Plusie nędzne limity plus 100GB w nocy 1-7 dodatkowo płatne. W Play na kartę można mieć bardzo elastyczna ofertę z nielimitowanymi www, weekendami, nocami (0-8) czy nawet bez limitu. LTE w Play jest bez limitu na taryfach głosowych więc warto skorzystać. Jeśli na UMTS2100 jest zasięg play to jeśli w tej lokalizacji jest BTS LTE1800 to zasięg też będzie porównywalny.
-
Uuuu to sie troszke nazmienialo przez te pare lat... jestem ciekaw czy play obcina jakos maksymalna predkosc w hspa+ kiedys bylo to 1 Mb max a po doplacie 4 Mb jak jest teraz? Czy jest jakas sztuczna granica predkosci? Czy tylko granica jest przepustowsc mojego btsa.
Ostatnio zmieniony 2015-02-11, 11:21 przez st128, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
st128, od zeszłego roku, w nowych taryfach i niektórych starych, nie ma programowego ograniczenia prędkości w Play. Ile daje dana stacja bazowa.
-
Dziękuje za odpowiedzi
zakupilem starter playa wraz z modemem dalej przetestuje sobie sam.