E1752C+Windows 8.1 i błąd numer 1062 "usługa nie został
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
E1752C+Windows 8.1 i błąd numer 1062 "usługa nie został
Witam,
Posiadam E1752C z wgranym Huawei-E1752 Play pl.exe. Na Windows 7 nie ma żadnego problemu autouruchomieniem natomiast na Windows 8.1 cały proces przebiega pomyślnie (instalacja, uruchomienia programu, złapanie sygnału sieci) aż do momentu wybrania "Połącz".
Wtedy jakiś czas "mieli" a potem wywala komunikat o błędzie 1062 "usługa nie została uruchomiona".
Jest szansa coś z tym zrobić?
Posiadam E1752C z wgranym Huawei-E1752 Play pl.exe. Na Windows 7 nie ma żadnego problemu autouruchomieniem natomiast na Windows 8.1 cały proces przebiega pomyślnie (instalacja, uruchomienia programu, złapanie sygnału sieci) aż do momentu wybrania "Połącz".
Wtedy jakiś czas "mieli" a potem wywala komunikat o błędzie 1062 "usługa nie została uruchomiona".
Jest szansa coś z tym zrobić?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: E1752C+Windows 8.1 i błąd numer 1062 "usługa nie został
Kup współczesny modem (terminal).mrtur pisze:Jest szansa coś z tym zrobić?
Nie pomagam na PW!
- lesiolo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Wgraj do modemu najnowsze firmware (oczywiście musisz sobie wygenerować flash kod)
włącz komendą AT^U2DIAG=276 kartę sieciową w modemie
Zainstaluj na modemie dashboard z serii 23 posiadający obsługę win 8.1
Możesz też zainstalować same nowe sterowniki,po wykryciu modem powinien działać przezroczyście dla systemu
Jeśli chcesz aby modem przeżył całą operacje flash-owania zrób to na win-XP gdyż flash-er nie był przystosowany do działania w nowszych systemach
włącz komendą AT^U2DIAG=276 kartę sieciową w modemie
Zainstaluj na modemie dashboard z serii 23 posiadający obsługę win 8.1
Możesz też zainstalować same nowe sterowniki,po wykryciu modem powinien działać przezroczyście dla systemu
Jeśli chcesz aby modem przeżył całą operacje flash-owania zrób to na win-XP gdyż flash-er nie był przystosowany do działania w nowszych systemach
-
- Użytkownik forum
OK, dzięki za odzew.
Generalnie parcia nie ma. Gwizdek leży sobie w szufladzie to postanowiełm się nim pobawić.
Jak rozumiem wszystko o czym pisałeś znajdę na Twoim chomiku?
Muszę poczytać o komendach bo to dla mnie nowość.
Jeszcze pytanie. Problem będzie z XP bo minimum dostępne to 7. Czy XP pod VirtualBox'em da radę czy musi być "fizyczny"?
Generalnie parcia nie ma. Gwizdek leży sobie w szufladzie to postanowiełm się nim pobawić.
Jak rozumiem wszystko o czym pisałeś znajdę na Twoim chomiku?
Muszę poczytać o komendach bo to dla mnie nowość.
Jeszcze pytanie. Problem będzie z XP bo minimum dostępne to 7. Czy XP pod VirtualBox'em da radę czy musi być "fizyczny"?
-
- Stały użytkownik forum
Pod VB powinno dać rade tylko wówczas przyda się dodatkowy hub USB, który będzie dodany na wirtualnej maszynie, by nie wnerwiać się co chwilę i nie zmieniać/dodawać kolejnych filtrów USB.
-
- Użytkownik forum
Jakoś nie dałem rady tego zrobic na VB. Ponieważ jak pisałem E1752C to był taki zbędny dodatek w szufladzie zaryzykowałem i puściłem całą procedurę przez Windows 7. Wszystko poszło elegancko.
Po całym wgrywaniu próba na W7 i bezproblemowo połączyłem się z netem. Próba na W8.1 i tym razem bez komunikatu o błędzie 1062 ale i tak brak połączenia.
Po całym wgrywaniu próba na W7 i bezproblemowo połączyłem się z netem. Próba na W8.1 i tym razem bez komunikatu o błędzie 1062 ale i tak brak połączenia.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Wystarczy zainstalować odpowiednie sterowniki (stare wczesniej zdeinstalować) do w 8.1 ... Jak wolisz nowy mobile partner> google
.
Wpisz mobile partner w wyszukiwarce z linku poniżej
http://consumer.huawei.com/en/support/downloads/index.htm

Wpisz mobile partner w wyszukiwarce z linku poniżej
http://consumer.huawei.com/en/support/downloads/index.htm