Dodatkowy router do sieci WI-FI
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Dodatkowy router do sieci WI-FI
Witam,
Chciałbym prosić o rade w doborze oraz konfiguracji urządzenia. Cel jaki chcę osiągnąć to podłączenie rejestratora monitoringu znajdującego się w budynku obok do sieci domowej (internet orange z routerem F@ST 2704), tak by móc go odnaleźć w sieci i móc podglądać obraz z kamer. Wiem, że najlepszym rozwiązaniem było by podłączenie rejestratora kablem do routera jednak nie mam takiej możliwości. Jaki dodatkowy router bądź access point wybrać by móc podłączyć do niego rejestrator przez lan a następnie przez wi-fi z routerem domowym?
Chciałbym prosić o rade w doborze oraz konfiguracji urządzenia. Cel jaki chcę osiągnąć to podłączenie rejestratora monitoringu znajdującego się w budynku obok do sieci domowej (internet orange z routerem F@ST 2704), tak by móc go odnaleźć w sieci i móc podglądać obraz z kamer. Wiem, że najlepszym rozwiązaniem było by podłączenie rejestratora kablem do routera jednak nie mam takiej możliwości. Jaki dodatkowy router bądź access point wybrać by móc podłączyć do niego rejestrator przez lan a następnie przez wi-fi z routerem domowym?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Dodatkowy router do sieci WI-FI
Dowolny AP z funkcja klient. Zastosowanie routera to tylko prosba o problemy.
Nie pomagam na PW.
-
Tzn że takie połączenie nie będzie stabilne? Myślałem nad TP-Link TL-WR743ND, czy to znaczy że nie warto?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Może być, ale ze zmienionym softem.wolek_klb pisze:Myślałem nad TP-Link TL-WR743ND, czy to znaczy że nie warto?
-
open wrt?
[ Dodano: 2015-02-24, 20:24 ]
a jeśli chodzi o access point, czy LINKSYS WAP54G bedzie ok?
[ Dodano: 2015-02-24, 20:24 ]
a jeśli chodzi o access point, czy LINKSYS WAP54G bedzie ok?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Jak lubisz CLI to czemu nie. Ale jak wolisz klikać to Gargoyle.wolek_klb pisze:open wrt?
Straszny zabytek.wolek_klb pisze:a jeśli chodzi o access point, czy LINKSYS WAP54G bedzie ok?
-
- Guru bezprzewodowy
Kupując WR-743 nie musisz zmieniać FW. Ten router posiada na nim tryb pracy AP Client, oprócz tego ma też AP Client Router( WISP). Konfiguracja bardzo prosta. Ma tez wymienna antenę. Do prawidłowego działania AP Clienta poziom sygnału z routera F@ast w miejscu ustawienia WR-743 czyli obok rejestratora musi wynosić około -70dBm. Zmierz inSSIDerem lub WiFi Analyzerem. Jeśli będzie za niski trzeba pomyśleć o ewentualnej antenie zew. do WR-743. Konfiguracja jak na WR-710 http://tplink-forum.pl/faq-konfiguracja ... ja-client/. Jeśli będzie antena niekonieczna i wystarczy tylko 1xLAN to może być też wymieniony WR-710 lub WR-702. Z innych AP Clienta mają 8level WRT-150, WRT-300 i WRT-150A( wymienna antena). Konfiguracja http://digileaks.pl/1624-klient-ap-w-wrt-150/
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
W którym miejscu http://www.tp-link.com/resources/simula ... /Index.htm ? Chyba, że dodali w nowym firmware, ale wątpię.matek451 pisze:Ten router posiada na nim tryb pracy AP Client,
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Guru bezprzewodowy
Oczywiście, że posiada funkcję Client http://tplink-forum.pl/faq-konfiguracja ... rnik-wisp/ Tutaj przykład konfiguracji jako WISP, który jest trybem domyślnym tego routera ale na dole wyboru funkcji opcja czystego AP Client (jedna z 5 w jakich może działać ten router).
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Bedziesz mial problem z routingiem w dwoch roznych sieciach.wolek_klb pisze:Tzn że takie połączenie nie będzie stabilne?
Tak samo jak W109/300 SEL 6.3 - straszny zabytek a jednak.....matek451 pisze:Straszny zabytek.
Nie pomagam na PW.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
W sensie też nie jeździ po innych drogach tylko wyprodukowanych przez mercedesa?key pisze:Tak samo jak W109/300 SEL 6.3 - straszny zabytek a jednak.....
Dodatkowo obsługiwane szyfrowanie to WEP/WPA (bez WPA2).For the AP Client and Wireless Bridge modes, the remote access point must be a second Linksys Wireless-G Access Point (model number: WAP54G).
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W sensie "jest zaj...."Jo_gurt pisze:W sensie też nie jeździ po innych drogach tylko wyprodukowanych przez mercedesa?

Nie pomagam na PW.