Nowa umowa Play

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
r0siu
Stały użytkownik forum

Nowa umowa Play

Post autor: r0siu »

Witam wszystkich.

Muszę podpisać umowę z Play o internet. Oczywiście wiadomo że chodzi o "FORMUŁA 4G LTE UNLIMITED". Najprawdopodobniej wezmę z routerem i tu jest moje pytanie. Wybrać Huawei E5170 czy ZTE MF28D.

ZTE ma leprze mocowanie anten dodatkowych, za pomocą SMA.
Huawei ma te małe nie pamiętam nazwy ale zawsze jak używałem ich przy modemach to nie zawsze stykały i były czułe na najmniejszy ruch.

Co do funkcji i ich działania prosił bym o opinie. Który jest lepszy, szybszy i mniej się wiesza.

Re: Nowa umowa Play

Post autor: matek451 »

W Play nie biere sie oferty ze sprzętem bo jest po prostu za drogi. Za router w tej ofercie zapłacisz 24x40 zł=960 zł. MF28D to słaby, problematyczny i awaryjny router, wart z 300 zł. Jeśli chodzi o E5170 to hybryda stacjonarno-mobilna . Do kupienia za 400 zł. Za ten sprzęt w Play zapłacisz 2-3 razy za drogo. Chyba , że weźmiesz ofertę łączoną usługa telefoniczna+internet ze sprzętem za 50%. Wówczas zapłacisz pierwsze 6 m-cy 35 zł. Pozostałe 55 zł za internet bez limitu. Średnio wychodzi 50 zł plus 1 zł za router. Wtedy warto brać ofertę ze sprzętem od Play. Wówczas wybrałbym jednak Huawei E5170, E5180 sprzedałbym i kupił B593s-22, s-12 za 400-500 zł.Zrobisz jak uważasz.
ODPOWIEDZ