Dodatkowy internet do domu

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
axiks
Początkujący użytkownik forum

Dodatkowy internet do domu

Post autor: axiks »

Witam.
Potrzebuję dodatkowego internetu do domu. Posiadam aktualnie neostradę do 10. Osiągane prędkości to:
Obrazek

Z racji tego ,że coraz częściej muszę pracę kończyć w domu i wysyłać pliki na serwer potrzebuje lepszego up ,bo krew mnie zalewa jak muszę tyle czasu czekać.

Rozważałem play i zakup modemu Huawei E3372, jednak czy będę miał LTE u siebie? Czy będą z tym problemy? Miasto to Goleniów a ul. mickiewicza x piastów

Czy jest inne opcja jak wiązać się umowami?
Baldwin
Stały użytkownik forum

Re: Dodatkowy internet do domu

Post autor: Baldwin »

W odległości od 400 do 800 metrów masz BTSy Play Mobyland i Orange. Wszystkie z LTE. Nie powinieneś mieć więc kłopotów. Przetestuj i wybierz według uznania.
axiks

O to super. A czy jest jakakolwiek opcja by nie wiązać umową? Znajomy mówił coś o RBM w zeszłym roku. Jest coś takiego i czy dostępne jest nadal?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

axiks pisze:Jest coś takiego i czy dostępne jest nadal?
Jest i działa na stacjach bazowych Play, jest też prepaid Play bez limitu za 45zł/miesiąc.
Nie pomagam na PW!
Baldwin
Stały użytkownik forum

RBM nadal jest aktualny ale nikt nie wie jak długo jeszcze. Oczywiście mowa o Internecie na 100 lub 150 dni za 50 zł. Jest sporo ofert bez abonamentu. Najwięcej chyba z Play. Poczytaj trochę forum. Jest o tym wszystkim w szczegółach.
axiks

Sprawdziłem na telefonie Samsung Galaxy Ace 4 i wynik 27/14. Niestety żeby było LTE telefon musiałbyć przy oknie... a 3m od okna ,gdzie mam komputer i brak możliwości jego przestawienia H+. Czy modem, który bym chciał lepiej łapie sygnał ??
Baldwin
Stały użytkownik forum

Mam modem- router B-593 i ustawienie komputera podobne jak u ciebie. Modem stoi koło komputera przy ścianie za którą są domy sąsiadów a za nimi kilometr dalej BTS. Korzystam tylko z antenek fabrycznych. Gdy postawię modem przy oknie parametry polepszają się lekko ale szybkość jest podobna. Jak będzie u ciebie ? Zobaczysz jak kupisz modem. Na teraz wiadomo że będzie dobrze. Lepiej celuj w B-593. Jeśli BTS nie jest przeciążony to szybko zrezygnujesz z Neostrady jak i ja zrezygnowałem. Już ponad pół roku jestem z tego bardzo zadowolony.

Test zrobiony przed chwilą. Niedziela po godzinie 20-tej..

Obrazek
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

wojteks pisze: Jest i działa na stacjach bazowych Play, jest też prepaid Play bez limitu za 45zł/miesiąc.
Względnie wszystkie weekendy w miesiącu bez limitu za 10 zł, noc bez limitu w godzinach 0:00-9:00 za 10 zł miesięcznie, dzień bez limitu za 4 zł.
axiks

Czyli mówisz Baldwin ,że warto dać x3 tyle ale kupić B-593 ? Jest tam możliwość w razie czego podłączenia zewnętrznej anteny?

Szczerze mówiąc mam taką cichą nadzieję ,że znajdę w końcu coś lepszego. Mam ten problem ,że światłowody idą po drugiej stronie ulicy ,a niestety na starym kablu telefonicznym to sobie pomarzyć mogę o takich parametrach.
Baldwin
Stały użytkownik forum

Nie wiem ile zapłacisz za modem. Gdy ja go kupowałem w ubiegłym roku także wydawało mi się że kosztuje dość słono. Na Allegro były ceny od 400-1200 zł. Ja zapłaciłem 220 zł. Ta skrzynka to mistrzostwo świata w porównaniu do LiveBox 2 która miałem do neostardy. Oczywiście są gniazda antenowe jak i fabryczne antenki które z powodzeniem wystarczają gdy BTS jest od nas 1-2 km. Są także 4 gniazda LAN i jedno USB. Cała konfiguracja po zakupie ogranicza się do zrobienia profilu internetowego. Ogranicza się to do wpisania słowa < internet > i już działa. Do internetu stacjonarnego raczej nie ma nic lepszego w tej cenie. Wielu tu pisało że włączamy i zapominamy. Mogę to tylko potwierdzić.
axiks

A mógłbyś podrzucić link do tego modemu ? Trafiam na 100 różnych... w różnych cenach
Baldwin
Stały użytkownik forum

Jest kilka odmian tego urządzenia. Na oko wyglądają prawie identycznie. Najlepiej wybrać B-593s-22. Ludzie w ogłoszeniach często nie piszą jaki to dokładnie model a jest to napisane na dole tabliczki znamionowej.

https://www.google.pl/?gws_rd=cr&ei=Xd- ... i-b593s-22

http://olx.pl/oferty/q-Huawei-B593/
ODPOWIEDZ