EDGE, a tak na prawdę GPRS
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
EDGE, a tak na prawdę GPRS
Mam problem - za wasza poradą kupiłem Nokie 6021 na modem Iplusa. Podłączyłem przez BT, chodzi ok, ale tylko w GPRS. Dlaczego nie łapie EDGE'a? Zaznaczam,ze przebywam w Piotrkowie Trybunalskim, w którym EDGE jest. Do połączenia używam Bluesoleil.
Poprawa tematu ->Sundance_kid
Poprawa tematu ->Sundance_kid
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: EDGE, a tak na prawdę GPRS
Przyczyn może być dużo. Wszystko było przerabiane na forum, wystarczy poszukać. Masz to szczęście, że możesz na tej nokii uruchomić pełnowartościowy netmonitor i logować się do dowolnych okolicznych BTS-ów z EDGE.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=8531
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=8531
-
musze ingerowac w soft, aby wymusić EGDE'a?
- Maciek
- Specjalista bezprzewodowy-senior
EDGE jako tako wymusic sie nie da
Skoro jestes w zasiegu EDGE i chodzi ci tylko po GPRS'ie to raczej wina telefonu... Albo BTS'a 

Dawno mnie tutaj nie było 

-
a dlaczego mi rozłącza co jakis czas połaczenie? czasami po 5min czasami po 40 min. Przeciążenia sieci?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Przeciążenie, przeskakiwanie na różne stacje BTS, zakłócenia na torze radiowym itd. Przyczyn może być jeszcze dużo.Halski pisze:a dlaczego mi rozłącza co jakis czas połaczenie? czasami po 5min czasami po 40 min. Przeciążenia sieci?
W niektórych nokiach można. Opisałem to w FAQ, w temacie o netmonitorze. Wystarczy poszukać.EDGE jako tako wymusic sie nie da Very Happy Skoro jestes w zasiegu EDGE