Jaki sprzęt do Południowej Afryki
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jaki sprzęt do Południowej Afryki
Witam
Wybieram się niebawem do Połudnowej Afryki, chciałbym się poradzić jaki sprzęt nabyć by odbierać jak najlepszy internet. Według mapy pokrycia 3G w miejscu gdzie będe się znajdował wygląda średnio. 2G pokrycie 100%. (W załączniku mapka)
Sieć z jakiej będe korzystał do Vodacom
Posiadam
TP-Link MA180,
Laptop: Asus ZENBOOK UX31E-RY009V
Wybieram się niebawem do Połudnowej Afryki, chciałbym się poradzić jaki sprzęt nabyć by odbierać jak najlepszy internet. Według mapy pokrycia 3G w miejscu gdzie będe się znajdował wygląda średnio. 2G pokrycie 100%. (W załączniku mapka)
Sieć z jakiej będe korzystał do Vodacom
Posiadam
TP-Link MA180,
Laptop: Asus ZENBOOK UX31E-RY009V
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Jaki sprzęt do Południowej Afryki
Widzę, że na mapie masz zaznaczone 3G 2100. A jak 3G 900 i LTE? Na jakiej częstotliwości jest tam LTE?
Tam częstotliwości są generalnie jak w Europie więc sprzęt kupony u nas powinien bez problemu działać.
[ Dodano: 2015-01-28, 15:30 ]
Jaki masz budżet na sprzęt? Ma być modem na USB? Z LTE czy samo 3G?
Tam częstotliwości są generalnie jak w Europie więc sprzęt kupony u nas powinien bez problemu działać.
[ Dodano: 2015-01-28, 15:30 ]
Jaki masz budżet na sprzęt? Ma być modem na USB? Z LTE czy samo 3G?
-
W załączniku 3G 900, niestety brak jedynie malutki kwadracik...
LTE w ogóle brak.
Budżet do 300zł
Tak zdawało rezultat z moim Asusem.
LTE w ogóle brak.
Budżet do 300zł
Tak zdawało rezultat z moim Asusem.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To z LTE do tej kwoty spokojnie Huawei E3372, E3272, E3276. Możesz zwracać również uwagę czy model jest hilink czy nie. Hilink działa trochę jak router wpięty do USB. Nie masz żadnej aplikacji na komputerze (jedynie sterownik się instaluje), a modemem zarządzasz przez przeglądarkę wchodzą na określony adres (zazwyczaj 192.168.1.1). Wersja nie hilink do modem, do którego trzeba zainstalować aplikację.
Myślę, że w twoim wypadku hilink będzie wygodniejszy.
Myślę, że w twoim wypadku hilink będzie wygodniejszy.
-
Do tych modeli na aukcjach widać różnego rodzaju anteny. Jak to funkcjonuje? Ma sens dokupowanie anteny?
Znalazłem starego Huawei E173, da się z nich ściągnąć w łatwy sposób sim locka ?
Znalazłem starego Huawei E173, da się z nich ściągnąć w łatwy sposób sim locka ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Magnetyczne, te baciki? One niewiele dadzą. Jedynie przesuną punkt poboru w inne miejsce. Dobrze działają na samochodach, a stacjonarnie to trochę wyrzucanie pieniędzy, ale trudno cokolwiek powiedzieć skoro nie jesteś jeszcze w miejscu docelowym. Jeżeli masz jak to zabrać ze sobą na pokład, masz wolny grosz, którego ci nie szkoda to możesz kupić, ale szału się nie spodziewaj. Sprawdzaj tylko dokładnie czy konektor jest do twojego modelu.Damian20 pisze:Do tych modeli na aukcjach widać różnego rodzaju anteny. Jak to funkcjonuje? Ma sens dokupowanie anteny?
Tak. Kod do zdjęcia generowany na podstawie IMEI modemu.Damian20 pisze: Znalazłem starego Huawei E173, da się z nich ściągnąć w łatwy sposób sim locka ?
Tutaj masz linki do różnych generatorów:
http://wiki.bez-kabli.pl/index.php?title=Simlock
Jeżeli kod nie będzie wchodził to nie wpisuj na siłę bo masz 10 prób.
Ewentualnie napisz w tym wątku:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... &start=645
I wyślij IMEI modemu koledze rio bravo.
Jeżeli masz ten modem z T-Mobile to bardzo możliwe, że nie ma SIM-locka. Sprawdź to najpierw.
-
Witam ponownie
od 3 tygodni jestem w RPA, dopiero niedawno aktywowałem Huawei E173, modem Tp-Link ktory używałem na początku do bani 0 internetu, Huawei w miarę sobię radzi i idzie się połączyć.
żałuje że nie zdązyłem nabyć E3372 i Anteny do tego.
niedługo znajomy zjeżdża na dwa tygodnie i planuje zakupic co nieco by poprawić jakość internetu.
Pytanie, jaką Antene i jaki Router zakupić? Chciałbym łączyć 2-3 urządzenia z współlokatorem i polepszyć jak najbardziej internet.
Czy jest lepszy modem USB od E3372 ?
od 3 tygodni jestem w RPA, dopiero niedawno aktywowałem Huawei E173, modem Tp-Link ktory używałem na początku do bani 0 internetu, Huawei w miarę sobię radzi i idzie się połączyć.
żałuje że nie zdązyłem nabyć E3372 i Anteny do tego.
niedługo znajomy zjeżdża na dwa tygodnie i planuje zakupic co nieco by poprawić jakość internetu.
Pytanie, jaką Antene i jaki Router zakupić? Chciałbym łączyć 2-3 urządzenia z współlokatorem i polepszyć jak najbardziej internet.
Czy jest lepszy modem USB od E3372 ?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Zapytam z ciekawości jakie są tam prędkości? Korzystasz z lte czy 3g?
-
W załączniku zdjęcie. W centrum handlowym robiłem.