Witam przedwczoraj przez telefon przedłużyłem umowę w Play na internet, a mianowicie FORMUŁA 4G LTE UNLIMITED 29,99. Mam taki problem, otóż internet jest niby bez limitu ale wczoraj z ciekawości zajrzałem zobaczyć jest napisane w miejscu transferu i było tam 14225MB, a dzisiaj już 13839MB niby nic patrząc na to że pobrałem 9GB ale nurtuje mnie pytanie dlaczego? Wszedłem więc w połączenia i tam były darmowe transfery ale było też kilka które "kosztowały" i tu moje pytanie o co w tym chodzi? Poniżej SS:
PS.Chciałem napisać na forum Play ale albo jestem ślepy albo jakiś inny ale nie mogłem znaleźć przycisku utwórz temat
PS2.Słyszałem że play nawet jak jest internet bez limitu "lubi" zwolnić do 2 Mb/s po przekroczeniu 100GB czy to prawda?
Podstawowe pytanie to na jakich warunkach przedłużyłeś umowę internetową? Na jaki czas i czy w tym jest okres nielimitowanego internetu na 3G i LTE? płacisz 29,99 przez całą umowę? czy tylko 6 m-cy a potem 49,99 zł? To istotne.Ogólnie to zawsze składaj wypowiedzenia. Obecna oferta przedłużeniowa z GU Play to nielimitowany inernet 3G i LTE na 15 m-cy. Z tego 6 m-cy po 24,99 i kolejne 9 m-cy po 44,99. Średnio wychodzi 37 zł/m-c. Oczywiście bez sprzętu.
Ja złożyłem wypowiedzenie i otrzymałem ofertę za 24,99 przez cały czas trwania umowy (bez sprzętu). Nielimitowany LTE jest przez 6 pierwszych miesięcy ale po tym czasie cena też nie ulega zmianie. W umowie nie mam nic o tym aby opłaty zostały podwyższone.