Przez kilka lat skazany byłem tylko na internet z sieci gsm ( netia tpsa i inni dostawcy po kablu są w mojej lokalizacji nieosiągalni). Na poczatku EDGE i limitem 500mb hehe. Od 2 lat mam dostęp do sieci WIFI - łącze około 20Mb/sek ogolnie jak coś ściagam transfery dochodzą do 1,5Mbajta/sek czasem lepiej, pingi 30-40ms. ( 90zł/miesiac).
Z internetu gsm korzystam tylko w mojej pracowni . Po wprowadzeniu oferty LTE bez limitu zminiłem taryfe - mam kilka numerow w plusie. Skorzystałem z promocji - smart dom - otrzymałem internet LTE w granicach 40zł/miesiąc. W domu i w pracowni mam dość silny sygnał LTE. Niestety modem w salonie mieli tylko ZTE MF823. Dziwny sprzet. Niby ok transfery - max 5Mbajtów/sek. pingi 40msek
Mam problemy z nim z WIN7 - gdy otrzymam sms muszę go odebrać i najlepiej usunąć bo nie chce nawiązać połączenia. W zasadzie pierwsze połączenie z netem danego dnia jest zawsze problematyczne. Czasem trzeba wyjąc z usg, zrestartowec strone i zawse odebrac i najlepiej usunąć sms. Takich problemów z WIN8.1 nie ma ale są inne hehe - główny - jak pobieram jakis duży plik np z jakiejś strony w zasadzie nie mogę otworzyć nawet strony www ( prawie jak przy korzystaniu z emule czy torrentów)
Może tak juz jest ale postanowiłem zainwestowac w jakis lepszy modem. Nie wiem czy dobrze wybrałem ale wybór padł na
Huawei E8278 - zależało mi na dzieleniu netu przez wifi z pracownikiem.
Mało jest na jego temat w internecie. W zasadzie jest w ofercie kilku sklepów internetowych oraz jednej osoby na allegro ( gdzie go zamówiłem i przed chwilą otrzymałem )
Ładnie zapakowany, polska instrukacja i dodana gwarancja Huawei Polska.
W przypadku zainteresowania mogę podzielić sie bardzo subiektywnymi wrażeniami

Dzisiaj wieczorem jade do roboty i go wezmę ze sobą