Huawei b683

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
komi_89
Użytkownik forum

Huawei b683

Post autor: komi_89 »

Witam, dwa pytania.
1. Czy można skądś ściągnąć jakieś "spolszczenie" do stronki konfiguracyjnej tego routera? Bo u mnie wybór języków ogranicza się do angielskiego i słoweńskiego
2. Poważniejsza sprawa. Czy po podłączeniu anteny zewnętrznej trzeba coś ustawiać na routerze? Bo wg. mnie trzeba ustawić to: Settings==>Antenna==>Outer (zewnętrzna). Kiedy tak robię i klikam Apply, pojawia się komunikat:

This page prompts you the errors in the process of modifying the settings of the 3G Wireless Gateway.

Please check the following two items:
if there is data service,please change the profile Connection Mode to Manual,and disconnect dial-up connections;
if there is calling service, please hang up;
then you can try again to change the Antenna mode.

Wait for 3 seconds, and then click Continue, or you can refresh this page.

Po kliknięciu w Continue ponownie pojawia się antena Inner (wewnętrzna). Co z tym zrobić?
Pomóżcie. A, mam antenę ATK-20.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Huawei b683

Post autor: wojteks »

komi_89 pisze:Co z tym zrobić?
Rozłączyć się (połączenie 3G) przed próbą zmiany tego parametru.
Nie pomagam na PW!
komi_89
Użytkownik forum

Re: Huawei b683

Post autor: komi_89 »

Mam jeszcze taki problem. Router bardzo czesto gubi calkowicie zasieg. I przelącza sie z HSPA+ (gdzie chodzi najlepiej i najszybciej) na WCDMA (gdzie sa problemy). Czy mozna gdzies wymusic, zeby bylo tylko HSPA+?
ODPOWIEDZ