Cyfrowy Polsat i pakiet nocny 100gb.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Cyfrowy Polsat i pakiet nocny 100gb.
Witam . Dwa miesiące temu podpisałem z CP umowę na internet Power LTE 25 GB +Pakiet Nocny 100 GB do wykorzystania w godz. 01 - 07 . Mam ruter HUAWEI B593s-22 podłączony do anteny zewnętrznej . Zasięg LTE , moc sygnału na ruterze dwie kreski i średnią prędkość około 20 Mb/s. Dodam , że w miejscu mojego zamieszkania to i tak jest niezły wynik więc nie ma co narzekać . Wszystko byłoby dobrze gdyby nie problem z pakietem nocnym . Wiadomo , że 25 GB do wykorzystania przy dwójce dzieci to wcale nie jest tak dużo i pakiet nocny jest w tej sytuacji jak najbardziej na miejscu. I tu zaczyna się problem . Zauważyłem , że w czasie kiedy obowiązuje pakiet nocny to tak naprawdę wykorzystywany jest dalej pakiet Power LTE 25 GB . Po telefonicznej interwencji w CP pan mnie poinformował , że mogę korzystać z tych nocnych 100 GB ale jest jeden warunek . Muszę w ruterze przełączyć tryb sieci z LTE na hspa + . Mało tego , żeby pakiet nocny był aktywny to nie mogę do końca wykorzystać pakietu podstawowego. Przecież takie postępowanie to jest jakieś średniowiecze. Zrobiłem tak jak pan kazał i zmieniłem tryb sieci z LTE na 3G jest jeszcze 2G ale przy tej opcji strona internetowa ładuje się w nieskończoność . Niestety zmiana trybu na 3G nie rozwiązała problemu do końca . Owszem dane są teraz pobierane z pakietu nocnego ale w małej ilości bo w dalszym ciągu pakiet podstawowy jest aktywny i pobiera więcej danych niż pakiet nocny . Co jest nie tak ? Czy ktoś mi wyjaśni o co chodzi zanim ponownie będę dzwonił do CP ? Jakoś nie mam ochoty darować im nawet jednego megabajta .
andab
- radius
- ** Moderator **
Re: Cyfrowy Polsat i pakiet nocny 100gb.
Dlaczego wcześniej nie czytałeś i wybrałeś Cyfrowy Polsat / Plus?
Teraz to możesz usiąść i się rozpłakać, bo z Ich strony takie postępowanie to standard.
Teraz to możesz usiąść i się rozpłakać, bo z Ich strony takie postępowanie to standard.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jeśli rozłączasz sesje, po rozpoczęciu "pory nocnej" to zostaje pisać reklamację.andab pisze:Niestety zmiana trybu na 3G nie rozwiązała problemu do końca . Owszem dane są teraz pobierane z pakietu nocnego ale w małej ilości bo w dalszym ciągu pakiet podstawowy jest aktywny i pobiera więcej danych niż pakiet nocny .
Plus polsat w tych swoich regulaminach jest "najlepszy" na rynku. Hitem jest oferowanie pakietu youtube bez limitu*
* przeglądanie zawartości bez limitu obowiązuje tylko dla stron nieszyfrowanych. Konia z rzędem, dla tego kto przez jakieś ostatnie pół roku otworzył YT bez https.

Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- radius
- ** Moderator **
A to nie działa? http://plusforum.pl/viewtopic.php?f=100&t=17700krystianb pisze:...Konia z rzędem, dla tego kto przez jakieś ostatnie pół roku otworzył YT bez https...
-
- Początkujący użytkownik forum
Czytałem . W miejscu gdzie mieszkam niema innej możliwości. gdybym miał wybór a wybrałbym ofertę CP to bez przymusu zgłosiłbym się do odpowiedniego lekarza specjalisty . Wcześniej miałem inną umowę na internet z CP nie było to LTE tylko maksymalnie HSPA i wtedy pakiet podstawowy i nocny działał bez zarzutu . Co do sekundy , co do megabajta .mantoch pisze:Dlaczego wcześniej nie czytałeś i wybrałeś Cyfrowy Polsat / Plus?
andab
- radius
- ** Moderator **
Znalazłem i drugą metodę na Youtube. Teoretycznie prostszą.
Wpisujesz na pasku Firefoxa:
Następnie szukasz tego:
Jeśli taka wartość nie istnieje, kliknij prawym przyciskiem myszki na puste pole, wybierz Dodaj ustawienie
typu —> Łańcuch (String). W kolejnych okienkach podaj nazwę ustawienia
(general.useragent.override) i jego wartość (jeśli chcemy, by nasza przeglądarka była uznawana z
Googlebota powinniśmy wpisać Googlebot/2.1 (+http://www.googlebot.com/bot.html)).
Następnie zatwierdzamy wybór. Od tej chwili będziesz identyfikowany jako Googlebot.
Wpisujesz na pasku Firefoxa:
Kod: Zaznacz cały
about:config
Kod: Zaznacz cały
general.useragent.override
typu —> Łańcuch (String). W kolejnych okienkach podaj nazwę ustawienia
(general.useragent.override) i jego wartość (jeśli chcemy, by nasza przeglądarka była uznawana z
Googlebota powinniśmy wpisać Googlebot/2.1 (+http://www.googlebot.com/bot.html)).
Następnie zatwierdzamy wybór. Od tej chwili będziesz identyfikowany jako Googlebot.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
SORRY, ale jako zielony user nie ma prawa mieć pojęcia o takich trikach. A jak zastosuje i zapomni wyłączyć, to potem połowa stron będzie mu się w połowie ładować, a o zalogowaniu się w banku może zapomnieć.mantoch pisze:A to nie działa?
Koniec off topa.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Stały użytkownik forum
@andab
Potestuj to "Bez Limitu" po pakiecie podstawowym w LTE, może u Ciebie nie będzie problemów z FUP i pakiet nocny będzie zbędny.
Potestuj to "Bez Limitu" po pakiecie podstawowym w LTE, może u Ciebie nie będzie problemów z FUP i pakiet nocny będzie zbędny.