Granie przez GPRS/EDGE/WLAN ???

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
trafcio
Początkujący użytkownik forum

Granie przez GPRS/EDGE/WLAN ???

Post autor: trafcio »

Mam pytanie, czy mozna gra moze ktos moze korzystajac z internetu komorkowego w mmorpgi takie jak np. Lineage, World of Warcraft, czy Final Fantasy? Mam poblokowoane porty i jedyna opcja jest jakis alternatywny internet, chciałbym sie dowiedzisc, czy to w ogole jest mozliwe (ping itd.)

Z gory dziekuje.
Awatar użytkownika
dreamoftheviper
Stały użytkownik forum

Re: Granie przez GPRS/EDGE/WLAN ???

Post autor: dreamoftheviper »

Nie próbowałem tego robić na iPlusie ale pingów nie ma on za rewelacyjnych więc nie wiem może jakoś się da chętnie również się dowiem Pozdrawiam
trafcio

Post autor: trafcio »

Dzieki
Awatar użytkownika
kemott1
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: kemott1 »

trafcio pisze:Mam pytanie, czy mozna gra moze ktos moze korzystajac z internetu komorkowego w mmorpgi takie jak np. Lineage, World of Warcraft, czy Final Fantasy? Mam poblokowoane porty i jedyna opcja jest jakis alternatywny internet, chciałbym sie dowiedzisc, czy to w ogole jest mozliwe (ping itd.)

Z gory dziekuje.

Mam gprs i gram sobie czasem w MMORPG a dokładnie w "KalOnline" (podobne tryb gry jak w World of Warcraft,ale w ogóle inny klimat), chodzi całkiem całkiem,ale o prawdziwej grze musisz zapomnieć, bo prostu taki ping (około 700ms)jaki jest i straty pakietów (róznie z tym bywa).

Lecz gry MMORPG turowe mogą być :D
Ostatnio zmieniony 2006-01-27, 21:57 przez kemott1, łącznie zmieniany 1 raz.
mirut

Post autor: mirut »

WLAN może jeszcze spoko ....ale GPRS i EDGE odpada.... próbowałem grać Lineage2 ni $#@$@ traci pakiety.....duży ping (jak spoingujesz google to jest w granicach 700 ms ale jak spingujesz server z którym chcesz grać to pozal się boże) ....także wielka lipa .....podziw dla tego koleśia który gra w KO ....z takimi pingami to już wole nie grać
iPlus - gor?co nie polecam
Czarek88lol
Stały użytkownik forum

Post autor: Czarek88lol »

a ja to w bilarda czasem grywam na wp:P ehhe:p i chyba tylko to Nam pozostało:p bo za wolne to łacze zeby w cos lepszego zagrac:P pozdrawiam:D
Awatar użytkownika
Varmack
Stały użytkownik forum

Post autor: Varmack »

Łącze to by i może wystarczyło, problem w opóźnieniach :)

Ja swego czasu grałem w Tibię (Fajne MMORPG), trochę zwalniało, ale nie na tyle żeby nie dało się grać.

Jednak po pewnym zawieszenia spowodowanym utraconymi pakietami zabili mnie :) Straciłem sprzęt na który zbierałem 2 miesiące i już mi się odechciało grać :)

Pozdro :)
Ja nie my?le co mówie - ja, mówi? co my?l?...
mar

Post autor: mar »

ja mam tylko gprs i gram w tibie bez najmniejszych problemow
Awatar użytkownika
Tomekłódź

Post autor: Tomekłódź »

Grałem w Worms armageddon i było OK na GPRS. :D
mirut

taaa worms armagedon jest na tury ......
anemak

Post autor: anemak »

W Tibie też grałem na GPRS-ie i było różnie, ale na EDGE, w którego zasięgu jestem od ok. pół roku, to już całkiem całkiem. Tylko jak się przerzuciłem na Diablo II, to się zaczęły problemy, bo po kilkunastu minutach wiesza się połączenie i trzeba resetować połaczenie.
A przy okazji może ktoś wie, jak ugryźć taki komunikat z logu D II "could not restore MCP connection"?
mirut

Taa... diablo II ...nie dziw sie, że ci wywala łącze ... prawdopodobnie gubi pakiety i do tego jeszcze ping i oczywiste jest, że ci padnie połączenie.
Awatar użytkownika
pimosz
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: pimosz »

Ja gram w Tibia ME i nie mam problemów z pingami itd. A jest to gra na telefony z symbianem i tam pingi sa nieodczuwalne a na PC to strasznie tnie. Ciekawe.
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

@pimosz, dzieje się tak, ponieważ gra na telefon ma zdecydowanie mniejsze wymagania (tylko porównaj wagę instalatora gry na PC i gry na Symbiana), a wynika to z tego, że pobierać musi mniej danych. Skoro musi pobierać kilkanaście razy mnie danych to i pingi nie stanowią już takich problemów.
To tak samo jak porównać wymagania internetowe GG i gry PC w sieci :).
Back to the Future ;)
Awatar użytkownika
kemott1

Post autor: kemott1 »

Jeśli nie wierzysz, to zobacz sobie zwykłym programem ping :D im większy pakiet chcesz wysłać tym czas jest dłuższy.

np:

ping www.bez-kabli.pl -t -l 1

ping www.bez-kabli.pl -t -l 500

Zobacz sobie różnice czasów. :wink:
anemak

Post autor: anemak »

mirut pisze:taa... diablo II ...nie dziw sie, że ci wywala łącze ... prawdopodobnie gubi pakiety i do tego jeszcze ping i oczywiste jest, że ci padnie połączenie
W sumie wszystko prawda tylko, że problem nie pojawił się od razu a dopiero po około miesiącu grania, ale faktem jest, że opóźnienia są za duże żeby coś z tego się dało ustrugać sensownego :?
ODPOWIEDZ