Koniec umowy Plus i możliwa opcja Play LTE.

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
jaras99
Stały użytkownik forum

Re: Koniec umowy Plus i możliwa opcja Play LTE.

Post autor: jaras99 »

Mam od nadajnika 4 km i połowa przez las. Ja oddaję, bo w play słabo się opłaca sprzęt brać a używkę B593 wyhaczyłem za 3 stówki a B315 póki co trudniej dostępne no i cena sporo wyższa.
Test o 7 rano:
Obrazek
Awatar użytkownika
jaras99
Stały użytkownik forum

Re: Koniec umowy Plus i możliwa opcja Play LTE.

Post autor: jaras99 »

Testy na kupionym B593 z RBM przeprowadzone, więc przyszedł czas na podsumowanie:
Antenę musiałem lekko obniżyć i parametry myślę, że bardzo zadowalające:

1 PLMN: 26006
2 Service status: Valid service
3 RSSI (dBm): -65
4 RSRP (dBm): -88
5 RSRQ (dB): -6
6 Roaming: No

Podobnie sprawa z prędkością:

średnio

Obrazek

w nocy

Obrazek

Porównując oba routery od Huawei'a w moim odczuciu przewagę ma B315.
Porównując transfery B315 uzyskiwał dużo lepszy upload min. 20 Mbps, na B593 uzyskuje max 13 Mbps. Z downloadem i pingami wyniki są praktycznie identyczne. Za B315 przemawia jeszcze dużo lepszy zasięg wifi. Oba routery podczas testów pracowały bardzo stabilnie, bez problemowo, w ogóle się nie grzały. Minusem w obu routerach mogą być bardzo mocno świecące diody oświecające cały pokój i wysoko umiejscowione wtyki na anteny zewnętrzne.

Ogólnie warto było zainwestować na rzecz ponad 10 razy szybszego internetu z mniejszymi pingami i póki co dużo lepszą ofertą od RBM, kosztem Pusa, który po 10 latach współpracy nie potrafił zadzwonić z propozycją przedłużenia umowy.
ODPOWIEDZ