Pytanie o heyah

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
MKwiatusz3K
Specjalista bezprzewodowy-senior

Pytanie o heyah

Post autor: MKwiatusz3K »

Mam takie pytanko. Czy będąc w Heyah która nalezy do TMobile będe mógł kozystać z zasiegu Orange czy tylko heyah??

Pytam sie bo od kilku dni mam zasięg LTE Orange i TMobile który jest lepszy niż Plusa
I chciałbym zmienic oferte na karte z Plusha na heyah bo mają wieksze pakiety danych
Z tym że nadajnik Orange LTE stoi w innej lokalizacji niż nadajnik LTE TMobile
Czy nie będzie problemu z odbiorem lte orange, niby ta sama sieć ale na mapach nie ma networks tylko oddzielne nazwy sieci
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Re: Pytanie o heyah

Post autor: adixm »

MKwiatusz3K pisze:Czy nie będzie problemu z odbiorem lte orange, niby ta sama sieć ale na mapach nie ma networks tylko oddzielne nazwy sieci
Każdy użytkownik LTE Orange/T-Mobile może korzystać z wszystkich BTS LTE Orange/T-Mobile(1800MHz).
MKwiatusz3K pisze:Czy nie będzie problemu z odbiorem lte orange, niby ta sama sieć ale na mapach nie ma networks tylko oddzielne nazwy sieci
To nie ma znaczenia i wszystko będzie na pewno działać, nie ma się o co martwić.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Poczytaj tylko czy w Heyah dają kartę, która wpuszcza do LTE. T-Mobile ma jakąś dziwną politykę w tym względzie.
Od strony technicznej tam gdzie Orange tam T-Mobile i odwrotnie.
MKwiatusz3K
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: MKwiatusz3K »

Taki mały offtop zrobie dostalem kartę od heyah pocztą i dostałem szoku bo nie wiedziałem że takie karty SIM jeszcze produkują :P

jest to zwykła karta SIM bez możliwości wyłamania jej na wielkości micro aby pasowała do chyba wszystkich nowych telefonów :D

Podejżewam że taka karta ie wpuszcza do LTE, Lipa jak nie wiem co
ODPOWIEDZ