Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach. Reklama:Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.
Obecnie mam tak skonfigurowanego Airgrida. Poprzez port Lan mam podłączonego do niego router Tp-link WDR4300. Jak moge skonfigurować airgrida aby to TP-Link działał jako router, nat, mogłbym na tym urzadzeniu przekierowywac porty itd? Jakiś bridge? Chciałbym mieć dostęp do AirGrida a zeby Tp-Link miał internet z portu WAN. Proszę o pomoc
Po wprowadzeniu zarówno 1 jak i 2 konfiguracji na routerze nie ma internetu... Jak skonfigurować grida aby po wpięciu kabla w WAN TP-Linka działał internet i wszystkie przekierownia robić na TP-Linku?
Ostatnio zmieniony 2015-04-15, 18:14 przez grafi, łącznie zmieniany 1 raz.
A w trybie mostek? Działa cokolwiek? Masz login i hasło do PPPoE czy jakoś inaczej się autoryzujesz.
Może jednak potrzebujesz trybu AP Client (Client infrastructure)?
Obecnie mam tak skonfigurowanego Airgrida. Poprzez port Lan mam podłączony do niego router Tp-link WDR4300. Jak moge skonfigurować airgrida aby to TP-Link działał jako router, nat, mogłbym na tym urzadzeniu przekierowywac porty itd? Jakiś bridge? Chciałbym mieć dostęp do AirGrida a zeby Tp-Link miał internet z portu WAN. Proszę o pomoc
Proponuję ci zrobić tak:
airgrid niech działa w trybie router
wepnij kabel z airgrida do wan w tp-linku
tryb na porcie WAN w konfiguracji ustaw dhcp wtedy antena przydzieli adres tp-linkowi a tp-link będzie przydzielał adresy ze swojej puli a nie airgrid.