Witam, kupuje teraz internet z play-a ale nie wiem jaki modem hspa dc kupić. Możecie mi doradzić ? Mój budżet to 150 zł. Myślałem nad huawei e372 ale nie mogę go nigdzie dostać w sklepie w mojej miejscowości mogę kupić go w internecie ale jest on aby na 4cv za 120 zł a patrzyłem na allegro to kosztował on 260 zł co on taki drogi ?!?! Za tyle to już kupie z lte.
Patrzyłem też na używane to po 60 zł.
Możecie mi cos opowiedzieć o tym modemie ? Dobry ? Nie zrywa połączeń ? I jaki inny modem możecie mi polecić.
Pozdrawiam FounD
Jakby co to na forum jestem nowy. Jak temat w złym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie go.
Modem Hspa+ DC
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
- radius
- ** Moderator **
Re: Modem Hspa+ DC
Mam ten modem. Fabrycznie był z sim-lock'iem, którego sam usunąłem. Wgrałem najnowsze FW i Mobile Partner'a. Ma złącze na antenę zewnętrzną i port na MicroSD. Ma wsparcie MDMA i TopNetInfo.
Mi nic nie rozłącza. Na U2100 Orange mam około 35 Mb/s. Na U900 znacznie mniej, bo to współdzielone pasmo z większą ilością zalogowanych użytkowników. Na ŻADNYM routerze go nie testowałem.
Drogi? Bo dobry i mało popularny. Jakby było 999 ofert to cena byłaby niższa.
Mi nic nie rozłącza. Na U2100 Orange mam około 35 Mb/s. Na U900 znacznie mniej, bo to współdzielone pasmo z większą ilością zalogowanych użytkowników. Na ŻADNYM routerze go nie testowałem.
Drogi? Bo dobry i mało popularny. Jakby było 999 ofert to cena byłaby niższa.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
xFounD, za jakieś 50 zł dostaniesz E3251 (Brand Orange). Simlock za darmow kodem zdejmiesz. Kilka dni temu właśnie na tym modelu zdejmowałem simlocka.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
To tylko jedna z przyczyn, inne to o wiele większe pokrycie stacji U900 i najważniejsze na U900 (z resztą żaden z opów) nie ma DC, działa tylko jedna nośna.mantoch pisze:Na U2100 Orange mam około 35 Mb/s. Na U900 znacznie mniej, bo to współdzielone pasmo z większą ilością zalogowanych użytkowników.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Użytkownik forum
A moglibyście podać jakieś modemy do 150 zł ? Jakieś dobre z hspa+ DC nie musi być z lte.
@EDIT
Mam jeszcze 1 pytanie. Zdecydowałem się na ten modem huawei e372 ale czy on się nie grzeje za mocno ? Pożyczyłem modem od kolegi i wziąłem kartę z playa i spaliła mi się nie wiem dlaczego. Chyba to nie była wina modemu. Bo większość modemów tak się grzeje.
Ten huawei e372 nie powinien mi chyba palić kart ?:)
Mógłby jeszcze ktoś wypowiedzieć się na temat tego modemu ? Bo w internecie strasznie mało opinii o nim.
[ Dodano: 2015-05-04, 13:37 ]
@refresh
Bardzo zależy mi na waszych odpowiedziach.
Pozdrawiam FounD
@EDIT
Mam jeszcze 1 pytanie. Zdecydowałem się na ten modem huawei e372 ale czy on się nie grzeje za mocno ? Pożyczyłem modem od kolegi i wziąłem kartę z playa i spaliła mi się nie wiem dlaczego. Chyba to nie była wina modemu. Bo większość modemów tak się grzeje.
Ten huawei e372 nie powinien mi chyba palić kart ?:)
Mógłby jeszcze ktoś wypowiedzieć się na temat tego modemu ? Bo w internecie strasznie mało opinii o nim.
[ Dodano: 2015-05-04, 13:37 ]
@refresh
Bardzo zależy mi na waszych odpowiedziach.
Pozdrawiam FounD