huawei b315 jaka antena LTE?

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Mozgu
Początkujący użytkownik forum

huawei b315 jaka antena LTE?

Post autor: Mozgu »

Witam jestem posiadaczem routera huawei b315 z sieci play. Do stacji bazowej mam okolo 6km i chcialbym zwiekszyc predkos. Przez antene zewnetrzna. Stad moje pytanie, jaka antena do.tego routera. Interesuje mnie jak najmocniejsza panelowa z mimo
Mozgu

Re: huawei b315 jaka antena LTE?

Podam dodatkowe informacje. Aktualnie nie jestem w stanie podac jakie predkosci osiaga internet poniewaz jestem w delegacji i tu wlasnie zostal kupiony. Docelowo router bede wykozystywal w miejscowosci Królewiec gmina smykow woj swietokrzyskie. W Miejscowosci Raszówka w gminie Mniow na stacji Paliw jest maszt własny play z korego bede korzystal. Dlugosc przewogow jaka mnie interesuje to 10m. Prosze o pomoc w doborze anteny
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Mozgu, najpierw zobacz jak wygląda sytuacja na miejscu, jakie prędkości, jaka jakość sygnału. Wtedy można coś konkretniej podpowiedzieć. Za mocna antena również nie jest dobra - można przesterować sygnał i osiągu spadną, a w najgorszym wypadku uszkodzi się sprzęt.
Mozgu

Gdy testowalem od znajomego pozyczony huawei B593-22 to sygnal byl slaby zasieg lapalem tylko na parapecie. Oczywiscie ustawione tylko LTE. Szybkosc rzedu do 10MB/s Czasami 12. Zasiegu 1 kreske. Nie sprawdzilem ile db bylo przy mocy sygnalu i sprzet oddalem. Mysle ze na tym huawei b315 sytuacja bedzie podobna. Chcialbym od razu kupic antene, aby nie bylo problemu, poniewaz wroce za tydzien z delegacj. I moge nie miec zasiegu w ogole.
ODPOWIEDZ