Ja to rozumiem tak że szczęśliwe godziny działają do momentu jak nie jest wykorzystany do końca limit podstawowy, potem niezależnie od pory można dodatkowo wykorzystać 100GB, a potem przycinka do 1Mb/s.ja.michal pisze:Nie mam w regulaminie żadnych 100 GB. Mam umowę sprzed zmian. Słowa konsultanta są mało warte. Ciekawe czy wg niego Szczęśliwe Godziny się liczą czy nie liczą jako limit podstawowy.
orange free net - jak to jest z tym limitem ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: orange free net - jak to jest z tym limitem ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Podaj mi gdzie to jest w regulaminie i jakim regulaminie. U siebie czegoś takiego nie mam. Szczęśliwe Godziny oczywiście działają do czasu jak jest limit podstawowy.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Rozumiem, że taka opcja występuje w internecie lte z najwyższym abonamencie w Orange ?adixm pisze:dodatkowo wykorzystać 100GB
Jaka sieć komórkowa nie daje w limitów lub kiedy są one największe ?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Cennik usług w Orange FreeNet[aktualny] od 27kwietnia strona 2 przypis na dole stronyja.michal pisze:Podaj mi gdzie to jest w regulaminie i jakim regulaminie.
Kod: Zaznacz cały
1 Orange ograniczy prędkość transmisji danych do nie więcej niż 1 Mb/s w przypadku, gdy transfer danych w technologii
LTE po zużyciu podstawowego pakietu danych przekroczy wartość 100 GB.
[ Dodano: 2015-05-13, 19:52 ]
Przez nielimitowane LTE rozumie się 100GB po podstawowym pakiecie danych, a potem przycinka do 1Mb/s.Rubel pisze:Rozumiem, że taka opcja występuje w internecie lte z najwyższym abonamencie w Orange ?
W każdej sieci są limity ale podobno w Play dają ściągać nawet 300-400GB bez regulaminowej przycinki do 2Mb/s po wykorzystanych 100GB.Rubel pisze:Jaka sieć komórkowa nie daje w limitów lub kiedy są one największe ?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
To dlaczego Orange przyciął mi prędkość po limicie danych 21 GB za 59,90 zł z 30% rabatu na abonament przez 24 miesiące ?adixm pisze:Przez nielimitowane LTE rozumie się 100GB po podstawowym pakiecie danych
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W przypadku mojej umowy mam poprzedni, starszy regulamin.adixm pisze: Cennik usług w Orange FreeNet[aktualny] od 27kwietnia strona 2 przypis na dole strony
Jasne i bardzo dobrze.adixm pisze: Dla mnie to chyba jasne stwierdzenie.

Czyli logicznym się wydaje, że Szczęśliwe Godziny liczą się niejako jak limit podstawowy. Z drugiej kto to wie. Nie nie ma napisanego w regulaminie?adixm pisze: Przez nielimitowane LTE rozumie się 100GB po podstawowym pakiecie danych, a potem przycinka do 1Mb/s.