orange free net - jak to jest z tym limitem ?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

adixm
Mistrz bezprzewodowy

Re: orange free net - jak to jest z tym limitem ?

Post autor: adixm »

ja.michal pisze:Nie mam w regulaminie żadnych 100 GB. Mam umowę sprzed zmian. Słowa konsultanta są mało warte. Ciekawe czy wg niego Szczęśliwe Godziny się liczą czy nie liczą jako limit podstawowy.
Ja to rozumiem tak że szczęśliwe godziny działają do momentu jak nie jest wykorzystany do końca limit podstawowy, potem niezależnie od pory można dodatkowo wykorzystać 100GB, a potem przycinka do 1Mb/s.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Podaj mi gdzie to jest w regulaminie i jakim regulaminie. U siebie czegoś takiego nie mam. Szczęśliwe Godziny oczywiście działają do czasu jak jest limit podstawowy.
Rubel
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Rubel »

adixm pisze:dodatkowo wykorzystać 100GB
Rozumiem, że taka opcja występuje w internecie lte z najwyższym abonamencie w Orange ?

Jaka sieć komórkowa nie daje w limitów lub kiedy są one największe ?
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

ja.michal pisze:Podaj mi gdzie to jest w regulaminie i jakim regulaminie.
Cennik usług w Orange FreeNet[aktualny] od 27kwietnia strona 2 przypis na dole strony

Kod: Zaznacz cały

1 Orange ograniczy prędkość transmisji danych do nie więcej niż 1 Mb/s w przypadku, gdy transfer danych w technologii
LTE po zużyciu podstawowego pakietu danych przekroczy wartość 100 GB.
Dla mnie to chyba jasne stwierdzenie.

[ Dodano: 2015-05-13, 19:52 ]
Rubel pisze:Rozumiem, że taka opcja występuje w internecie lte z najwyższym abonamencie w Orange ?
Przez nielimitowane LTE rozumie się 100GB po podstawowym pakiecie danych, a potem przycinka do 1Mb/s.
Rubel pisze:Jaka sieć komórkowa nie daje w limitów lub kiedy są one największe ?
W każdej sieci są limity ale podobno w Play dają ściągać nawet 300-400GB bez regulaminowej przycinki do 2Mb/s po wykorzystanych 100GB.
Rubel
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Rubel »

adixm pisze:Przez nielimitowane LTE rozumie się 100GB po podstawowym pakiecie danych
To dlaczego Orange przyciął mi prędkość po limicie danych 21 GB za 59,90 zł z 30% rabatu na abonament przez 24 miesiące ?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

adixm pisze: Cennik usług w Orange FreeNet[aktualny] od 27kwietnia strona 2 przypis na dole strony
W przypadku mojej umowy mam poprzedni, starszy regulamin.
adixm pisze: Dla mnie to chyba jasne stwierdzenie.
Jasne i bardzo dobrze. :)
adixm pisze: Przez nielimitowane LTE rozumie się 100GB po podstawowym pakiecie danych, a potem przycinka do 1Mb/s.
Czyli logicznym się wydaje, że Szczęśliwe Godziny liczą się niejako jak limit podstawowy. Z drugiej kto to wie. Nie nie ma napisanego w regulaminie?
ODPOWIEDZ