Aero2 problem
Moderator: Moderatorzy
-
GTS
- Początkujący użytkownik forum
Aero2 problem
Witam. Zwracam się z prośba o pomoc, a mianowicie wymyśliłem sobie że do swojego laptopa HP8470p dokupię modem WWAN 3G HS2350 i będę odbierał internecik z Aero2.
Jak pomyślałem tak zrobiłem. Zamontowałem, zainstalowałem i wszystko wydawało się ok.
Menedżer urządzeń pokazuje że urządzenie działa poprawnie, ale jest problem połączenia z siecią Aero2. Jeśli już uda się połączyć, wskazuje zasięg jedną kreskę. Pisze połączono ale brak dostępu do internetu. . Podczas połączenia wyskauje błąd "mobilne połączenie szerokopasmowe (WWAN): Urządzenie zwróciło błąd (kod: 0xA3010C02)". Udało mi się jedynie otworzyć stronę google....moż ktoś coś poradzi na moja bolączkę?. Będę wdzięczny.
Jak pomyślałem tak zrobiłem. Zamontowałem, zainstalowałem i wszystko wydawało się ok.
Menedżer urządzeń pokazuje że urządzenie działa poprawnie, ale jest problem połączenia z siecią Aero2. Jeśli już uda się połączyć, wskazuje zasięg jedną kreskę. Pisze połączono ale brak dostępu do internetu. . Podczas połączenia wyskauje błąd "mobilne połączenie szerokopasmowe (WWAN): Urządzenie zwróciło błąd (kod: 0xA3010C02)". Udało mi się jedynie otworzyć stronę google....moż ktoś coś poradzi na moja bolączkę?. Będę wdzięczny.
-
penknife
- Stały użytkownik forum
Re: Aero2 problem
A jakąś antenę ten moduł posiada czy kolega dokładał ?
-
GTS
Nic nie dokładałem, podłączyłem jedynie czerwoną antenę do MAIN a niebieską do AUX.penknife pisze:A jakąś antenę ten moduł posiada czy kolega dokładał ?
Sprawdziłem teraz modem na karcie t-mobile. Pięknie się skonfigurowało i działa bez problemu. Pokazuje jedynie zasięg jedna kreska
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
APN poprawny? Capcha wpisałeś? Rozłączyłeś się i połączyłeś ponownie po wpisaniu capcha?
-
GTS
Nic nie konfigurowałem, co to jest APN?.ja.michal pisze:APN poprawny? Capcha wpisałeś? Rozłączyłeś się i połączyłeś ponownie po wpisaniu capcha?
Raz udało mi się wpisać capcha, ale jest to samo.
[ Dodano: 2015-05-13, 22:57 ]
Dobra juz przypomniałem sobie o tym APN. W tablecie wiem jak edytować APN wpisując darmowy. W lapku nie mam pojęcia.
Ostatnio zmieniony 2015-05-15, 17:11 przez GTS, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Musisz poszukać w instrukcji do tego modemu. Jeśli używasz jakiegoś programu to gdzieś w ustawieniach profili.
-
penknife
- Stały użytkownik forum
A mnie zastanawia co kolega za antenki podłączył (pewnie od WiFi) ? (może chociaż jakieś zdjęcia i wymiary anten, nie kabli)
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
penknife, w instrukcji tego modelu jest jasno napisane:
Kolega dobrze podłączył.
To kwestia ustawień i ewentualnie słabego zasięgu.
Kod: Zaznacz cały
The red WWAN antenna cable is connected to the WWAN module “Main” terminal.
The blue WWAN antenna cable is connected to the WWAN module “Aux” terminal.To kwestia ustawień i ewentualnie słabego zasięgu.
-
GTS
tak podłączyłem--> http://pokazywarka.pl/pk4ph5/penknife pisze:A mnie zastanawia co kolega za antenki podłączył (pewnie od WiFi) ? (może chociaż jakieś zdjęcia i wymiary anten, nie kabli)
Problem z zasięgiem naprawiony. Wyskoczyła/poluzowała się czerwona antena MAIN. Teraz pokazuje 3 kreski zasiegu i siła sygnału: dobra.
Jak skonfigurować HP Connection Manager pod Aero2 jeśli automatycznie nie zrobił tego sam. Pisze nieskonfigurowane gdy klikam na konfiguruj wyskakuje: nie rozpoznano włożonej karty sim.--> http://pokazywarka.pl/dsjut9/, http://pokazywarka.pl/1rwr3t/
Dodam, że internet działa. Nie ma szału ale jest.