Internet z długą waznością

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bush
Użytkownik forum

Internet z długą waznością

Post autor: bush »

Cześć

Potrzebuje internetu z długą ważnością i dobrym zasięgiem (internet do samochodu), co polecacie? Play INTERNET odpada, kiepski zasięg.

Transfery małe, głównie spotify.
greenfrog
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Internet z długą waznością

Post autor: greenfrog »

bush pisze:Potrzebuje internetu z długą ważnością i dobrym zasięgiem
Internet jako taki jest bezterminowy i ma zasięg ogólnoświatowy. Tylko jakiś światowy kataklizm mógłby go zakończyć.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

bush, a patrzyłeś na oferty głosowe w Playu na kartę? Wtedy masz dostępny roaming w innych sieciach.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Orange Free na kartę + SMS włączający Rok Ważności Konta. Więcej danych dostaniesz ładując konto online. Aby ważność bonusu była taka jak RWK trzeba doładować konto np. za 5 zł, aktywować RWK i doładować docelową kwotą.
Upgreydd
Użytkownik forum

Post autor: Upgreydd »

Ja osobiście używam na wyjazdach internetu z karty LycaMobile. Chyba najtańsze pakiety internetowe mają. Ważność pakietu - 30 dni.
100MB - 2zł
300MB - 3zł
1GB - 5zł
2GB - 7zł
3GB - 10zł
5GB - 15zł <- Ten pakiet biorę, wychodzi dobrze, bo 1GB/3zł
7GB - 25zł
10GB - 35zł

Chodzi to po nadajnikach PLUS, nie wiążesz się umową, jako internet "dorywczy" bądź do samochodu, powinien Ci się sprawdzić. Duża różnorodność pakietów, przez co możesz dobrze zminimalizować koszty utrzymania. Niestety ważność tylko 30 dni.
panther
Użytkownik forum

Post autor: panther »

ja.michal pisze: Więcej danych dostaniesz ładując konto online.
Czy doładowanie w sklepie przez terminal to doładowanie online?

Nie ma na ten moment nic lepszego, do sporadycznego korzystania z internetu, od tych bonusowych 30GB w ofnk z rokiem ważności konta?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

panther pisze: Czy doładowanie w sklepie przez terminal to doładowanie online?
Nie. http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html

Kod: Zaznacz cały

Wystarczy, że doładujesz konto przez stronę www.doladowania.orange.pl lub przez stronę swojego banku.
panther pisze:Nie ma na ten moment nic lepszego, do sporadycznego korzystania z internetu, od tych bonusowych 30GB w ofnk z rokiem ważności konta?
Playa odrzuciłeś więc jeśli chodzi o prepaid to raczej nie. Ewentualnie T-Mobile na kartę + pakiet cykliczny 1 GB za 10 zł + RWK za 3 zł miesięcznie. Nawet sami na stronie T-Mobile o tym piszą. Menu po prawej, pierwsza kropka (Szczegóły oferty) i przesunąć o jedno w prawo (Jak korzystać z Internetu za jedyne 13 zł przez 30 dni?):
http://www.t-mobile.pl/pl/oferta_specja ... t-na-karte
Wyjdzie jednak o ponad 50 zł drożej w skali roku i mniej elastycznie bo nie GB na cały rok, a 1 GB co miesiąc.

[ Dodano: 2015-05-18, 00:05 ]
Pozostaje jeszcze Plus. Większe paczki GB zlikwidowali, ale za doładowanie 100 zł samego bonusu 12,15 GB ważne 6 miesięcy. Niestety bonus przepada po 120 dniach nawet jak się doładuje konto przed końcem okresu ważności. Plus taki, że można włączyć cykliczne 50 GB 1:00-7:00 za 10 zł miesięcznie. Plus jak jeździsz nocami.

Tak się zastanawiam czy nie prościej wykupić Spotify Premium za 19,90 zł miesięcznie i zsynchronizować playlisty przez WiFi i potem słuchać offline? ;)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

panther, nieuważnie przeczytałem, że to nie ty pisałeś o odrzuceniu Play, a bush. W Play jest opcja zakupu startera za 50 zł ważnego rok z 1 GB co miesiąc. Zablokowane jest na koncie 45 zł (na cykliczny pakiet 1 GB co miesiąc) z 50 zł, 5 zł pozostaje na dodatkowe usługi. Można dodatkowo doładować konto i włączyć np. formułę WWW za 5 zł miesięcznie, czy weekendy bez limitu za 10 zł miesięcznie.

Chciałem jednak zwrócić uwagę na coś innego. Plus zaprezentował nowe taryfy. Prepaid internetowy JA+ Internet na Kartę.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=504620#504620
Za doładowanie 150 zł w sumie jest 36 GB (pakiety z premią na starterze) i konto ważne 365 dni.
panther
Użytkownik forum

ja.michal pisze:Tak się zastanawiam czy nie prościej wykupić Spotify Premium za 19,90 zł miesięcznie i zsynchronizować playlisty przez WiFi i potem słuchać offline? ;)
Jak da się w ten sposób to może nie ma nad czym się zastanawiać :)

Co do netu - także wykluczyłem play. + w sumie fajna opcja - niemniej chyba oranżada wychodzi najkorzystniej ... doładowuję za stówę i na czas wykorzystania limitu nie muszę martwić się o doładowania, czy stan środków na koncie. Zakładam, że wykorzystam około dwóch takich promocyjnych doładowań w ciągu 12 - miesięcy. Oczywiście pamiętając o smsie po doładowaniu ;) 60 GB danych to wcale nie tak mało do wykorzystania poza domem. Dzięki Michale :) szkoda, że nie jestem autorem wątku - miałbyś pomuka ...
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

panther pisze: Jak da się w ten sposób to może nie ma nad czym się zastanawiać :)
Da się. Jak nie chcesz aktywować konta premium PayPalem lub kartą to w kioskach Inmedio, Relay są vouchery Spotify 20 zł 30 dni i 60 zł 90 dni. W panelu Spotify podajesz tylko kod.

panther, to pamiętaj, że najlepiej kupić starter > doładować jakąś kwotą > aktywować RWK > doładować kwotą docelową. Przynajmniej tak wynika z informacji jakie ludzie opisują w sieci.

Jeszcze jest ta nowa oferta w Plusie.
http://www.plus.pl/internet-na-karte

Za Plusem przemawia dodatkowe LTE 800, które pewnie będzie lepiej pokrywało teren niż UMTS 900. Oczywiście ma to znaczenie jak masz telefon, który wspiera LTE 800.
Za Orange przemawia fakt, że jak nie wykorzystasz GB, a doładujesz konto przez końcem ważności to GB stare i nowe się sumują i ich ważność wynosi tyle co ważność nowego bonusu (lub rok jeśli powtórzy się procedurę jak na początku napisałem). W Plusie GB przepadają.
hubert
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: hubert »

Według mnie jeżeli zależy ci na maxymalnie długą ważnością konta za najmniejsze możliwe pieniądze to powinieneś kupić specjalny starter Orange Free przez Allegro.
Masz tam dziesiątki gigabajtów do wykorzystania przez co najmniej rok czasu.
Ja taki kupiłem za 70zł z 36 gigabajtami do wykorzystania przez rok.
Ale są dostępne w różnych cenach i wielkościach pakietu danych.
panther
Użytkownik forum

ja.michal pisze: panther, to pamiętaj, że najlepiej kupić starter > doładować jakąś kwotą > aktywować RWK > doładować kwotą docelową. Przynajmniej tak wynika z informacji jakie ludzie opisują w sieci.
Wczoraj doładowałem za 5 pln (i przyznano bonus), po tym doładowałem za 25 (także otrzymałem bonus), a na koniec przypomniałem o smsie - zadziałało, ale kasują obecnie 3pln (przynajmniej w of na kartę). Może w innych taryfach nie ;)Zatem kolejność nie jest taka istotna ...
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Opłatę 3 zł pobierają jeśli staż w sieci jest mniejszy niż 3 miesiące.
Kolejność może być istotna w przypadku ważności bonusowych MB. Obserwuj czy za miesiąc nie uciekną ci niewykorzystane bonusowe MB.
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: bdkacz »

Sorki,ze odgrzewam temat. Jeśli zakupie starter orange free za np 7 zł,wykupie RWK za 3 zł i doładuje kwotą 10 zł to dostanę ~ 750 MB ( 97,7 + 152 bonusu + 500MB bonusu za doładowanie online) do wykorzystania przez rok ?
MKwiatusz3K
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: MKwiatusz3K »

Tak zgadza się :) Bedzie wazne rok czasu

Opłaca się doładowac 20zł więcej i miec prawie 6GB na rok czasu
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

A czy pakiet danych można tez przedłuyc o rok w ofertach głosowych ?

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

onken, z mojego doświadczenia wynika, że tylko w taryfie Orange Free na kartę RWK przedłuża bonusowe MB.
ODPOWIEDZ