wybrany orange freeNet a dodatkowa karta sim

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
adixm
Mistrz bezprzewodowy

wybrany orange freeNet a dodatkowa karta sim

Post autor: adixm »

dzien dobry,
na poczatku przepraszam jesli to zły dział na forum w razie czego prosze o przeniesienie.
A teraz do sedna sprawy:
została podpisana umowa na Orange Freenet, ale wczesniej zadzwoniłem do BOK z zapytaniem o informacje na temat dodatkowej karty SIM i konsutant błędnie poinformował mnie, że na dodatkowej karcie sim działa Nielimitowane LTE(100GB pakiet) i teraz mam w związku z tym pytanie:lepiej oddać zestaw w terminowym 14 dniowym okresie czy złożyć reklamację i ewentualnie walczyć o nielimitowane LTE na dodatkowej karcie SIM zgodnie z informacja od konsultanta?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: wybrany orange freeNet a dodatkowa karta sim

Post autor: Jo_gurt »

Słowo konsultanta jest niewiele warte, więc IMO rozwiązanie umowy.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Jo_gurt pisze:Słowo konsultanta jest niewiele warte, więc IMO rozwiązanie umowy.
Złożyłem reklamację na pracę konsultanta i błędne info - zobaczymy co odpiszą, mam jeszcze 12 dni na rezygnację. Oczywiście chcę nielimitowane LTE także na dodatkowej karcie SIM na 24 miesiące, zobaczymy czy mi to przyznają. Jakbym podpisał umowę w salonie czy błędna informacja od konsultanta może prowadzić do rozwiązania umowy?Po perypetiach z PowerLTE nie sądzę, ale z drugiej strony wątpię żeby nie dali nielimitowanego LTE na dodatkowej karcie SIM, bo koszt dla operatora minimalny, a po co tracić klienta, tym bardziej że zaznaczyłem że mam taką możliwość do 14 dni i na pewno mam taki zamiar jeśli nie uznają moich racji, co innego by było gdyby umowa już zawiązana bez możliwości rezygnacji.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Zastanawiam się dlaczego ma nie działać nielimitowane LTE na dodatkowej karcie. Mam dodatkową kartę, wprawdzie w starszej ofercie, ale wszystkie usługi, które są na głównej działają na dodatkowej. Ta karta jest widziana w systemie jako usługa i nie można nawet jej numeru telefonu sprawdzić, a jedynie numer karty. Szczęśliwe Godziny (bez limitu w nocy) czy aktywowany APN vpn działają zarówno na głównej jak i dodatkowej. Dopytaj jeszcze raz, albo przebrnij przez regulamin.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

ja.michal pisze:Dopytaj jeszcze raz, albo przebrnij przez regulamin.
Odpowiadasz z pamięci dokładnie jak ten Pan konsultant(pewnie tej informacji nie sprawdził), a tymczasem regulamin z dnia 27 kwietnia tego roku dotyczący dodatkowej karty SIM stanowi jasno:

Kod: Zaznacz cały

4. Usługa „Dodatkowa karta SIM” wyklucza się z usługą „Nielimitowane LTE”. 
Moim zdaniem ten zapis mocno pogarsza atrakcyjność oferty Orange FreeNet, bo nie jako zmusza nas do zakupu dodatkowej aktywacji Orange FreeNet, wykorzystam limit podstawowy i na tablecie(zakładając ze w nim będzie dodatkowa karta SIM) nie mam internetu nawet w LTE.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

No to masz odpowiedź. Tylko byłoby dobrze dowiedzieć się czy wyklucza się tylko na dodatkowej karcie SIM czy na wszystkich.
Dla mnie oferta jest logiczna i rozumiem ten punkt w regulaminie.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

ja.michal pisze: Tylko byłoby dobrze dowiedzieć się czy wyklucza się tylko na dodatkowej karcie SIM czy na wszystkich.
Każda dodatkowa karta SIM wyklucza się z promocją nielimitowane LTE i wg regulaminu nie podlega to dyskusji, przynajmniej spróbuje powalczyć o nielimitowane LTE na dodatkowych kartach SIM, w końcu słowo konsultanta powinno być rzeczowe, a koszt dla operatora żaden.
Poza tym od niedawna LTE bardzo wyraźnie przyspieszyło, nawet do 50Mb/s gdzie przedtem max było około 30Mb/s, czyli widać że Orange zaczęło egzekwować regulamin na serio.

[ Dodano: 2015-05-21, 15:53 ]
Mało tego konsultant poinformował mnie dzisiaj że z karty SIM Orange FreeNet może zostać wykorzystany pakiet internetowy z telefonu i dopiero potem włączane jest nielimitowane LTE, klient lepiej zna ich regulaminy niż oni sami ale patologia :facepalm: Potem sam przyznał mi rację że się pomylił :szok:
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

Nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Zawod osoby z ktora rozmawiales nazywa sie "sprzedawca" a nie "obiektywny doradzca dzialajacy dla dobra klienta". Uswiadom sobie, ze ta osoba ma tylko jeden cel - zarobic jak najwiecej, a to jak ty na tym wyjdziesz, ma gleboko w 4 literach.
Nie pomagam na PW.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

key pisze:Zawod osoby z ktora rozmawiales nazywa sie "sprzedawca" a nie "obiektywny doradzca dzialajacy dla dobra klienta".
Mało mnie to obchodzi jaki ma zawód, jest pracownikiem Orange to firma za tego pracownika odpowiada, w tym również za to co powie(po to nagrywa się zresztą rozmowy). Ponadto ten rzekomy sprzedawca (uwaga!) nie zajmuje się sprzedażą, a pracuje w całkiem innym pionie firmy. To tak jakby powiedzieć że inżynier projektujący tłumiki zajmuje się również ich sprzedażą - nonsens.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

Tylko Tobie sie tak wydaje. Praktyka wyglada inaczej - dla Orange hest to maly pionkek, ktory ma przyniesc zysk firmie. A dla pionka Orange jest instytucja ktora go karmi - wiec jest zainteresowany spelnieniem ich celow, nie twoich. Jesli w swoim planoe zadan ma n.p. 5% od kazdego obrotu, to mozesz miec pewnosc, ze zaproponuje Ci najbardziej korzystny dla niego wariant. Ty bys zreszta tez tak zrobil.

Z tym przykladem z inzynierem nie masz zupelnie racji - ale to inna, dluzsza dyskusja.
Nie pomagam na PW.
ODPOWIEDZ