Play, Orange czy T-Mobile?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
RexRX
Użytkownik forum

Play, Orange czy T-Mobile?

Post autor: RexRX »

Witam

Jestem nowy na tym forum ale nie znalazłem się na nim przypadkowo. Potrzebuję solidnej rady w sprawie internetu mobilnego. W trakcie budowy jest nowy dom, do przeprowadzki zostały jakieś 2 - 3 miesiące. Kontaktowaliśmy się z Orange w sprawie Neostrady ale otrzymaliśmy jak zwykle cudowną odpowiedź pod tytułem "Brak możliwości technicznych".
A że nikt więcej nie oferuje tam w okolicy usług po kablu no to muszę sięgnąć razem z moim ojcem po internet bezprzewodowy. I tutaj pytanie jeśli ktoś mógłby doradzić u kogo najlepiej ten internet brać. Przy okazji podam też adres do sprawdzenia na btsearch: Owińska, Parkowa 12. Mapy nie muszą dokładnie tego pokazywać ale podpowiem że dom stoi na działce przy strumyku która jest przy ulicy.

Jeśli chodzi do czego tego internetu będziemy używać:
- Gry online: CS GO, GTA V, LOL, War Thunder oraz aktualizowanie tych gier - weekend
- Steam i Origin ale aktualizacje do tych gier za często nie wychodzą - weekend
- Sprawdzanie poczty, facebooka - codziennie
- Rozmowy na skype, teamspeak - weekend

No to tyle. Liczę na pomoc.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Play, Orange czy T-Mobile?

Post autor: wojteks »

Kup starter Play, pożycz modem/telefon z LTE i sprawdź czy masz zasięg jeżeli to Bolechowo niedaleko Solarisa.
Nie pomagam na PW!
RexRX
Użytkownik forum

A jak wygląda sprawa z Orange? Bo jeśli nadajniki 1800 to lte to 500 m od mojej chałupy jest nadajnik orange chyba że ich oferta jest do ****

[ Dodano: 2015-05-19, 19:34 ]
A co do tego nadajnika w Bolechowie to wychodzi jakieś ponad 2 km, ale zasięg może nie będzie zły. Tylko nie mam za bardzo od kogo pożyczyć takowego telefonu czy modemu. Musiałbym kupić, ale wtedy nie musiałbym takowego brać z umową tylko wtedy opcja only sim
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

RexRX pisze:Bo jeśli nadajniki 1800 to lte
Nie, to GSM1800.
RexRX pisze:Tylko nie mam za bardzo od kogo pożyczyć takowego telefonu czy modemu
Idź do operatora i weź na próbę albo kup Huawei B315/B593 ewentualnie E5180 w wersji z gniazdami antenowymi.
Nie pomagam na PW!
RexRX
Użytkownik forum

A 3372 od Huawei?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

RexRX pisze:A 3372 od Huawei?
To modem na USB, może być w wersji HiLink.
Nie pomagam na PW!
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

W swojej lokalizacji masz zasięg LTE wszystkich operatorów. Najkorzystniejsza oferta to Play, można mieć bez limitu nawet na kartę. Do testów możesz wziąć sprzęt z Play, Plusa lub T-Mobile. Najbliższe BTS-y LTE1800Play w Bolechowie lub Czerwonaku, Gdyńska 147. BTS LTE1800 Orange pewnie też działa, zasięg LTE jest w twojej miejscowości.
RexRX
Użytkownik forum

Wydaje mi się czy czytałem gdzieś że któryś z operatorów ma chyba usługę gdzie nie pobiera od godziny 9 do 17 danych z pakietu?
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

RexRX pisze:Wydaje mi się czy czytałem gdzieś że któryś z operatorów ma chyba usługę gdzie nie pobiera od godziny 9 do 17 danych z pakietu?
Taka usluge jedynie oferuje Orange o nazwie Pracuj swobodnis, kosztuje 50zl i jest skierowana jedynie dla klientow biznesowych. Dla klientow indywidualnych standardem jest limit 100GB w nieliwmitowanych ofertach internetu mobilnego a nastepnie przycinka od 1 do 2Mb/s
ODPOWIEDZ