Opis:
Lokalizacja nr 1: L1
R1 -router numer 1
R2 - router numer 2
Lokalizacja nr 2: L2
R3 -router numer 3
R4 - router numer 4
W lokalizacji L1 mam router (R1) który będzie połączony skrętką z routerem R2 (ten z kolei będzie wysyłać sygnał do lokalizacji L2. Tam router R3 będzie odbierać sygnał (nadawać również) i przekazywać go po skrętce do routera R4 który będzie już rozgłaszać sygnał na mieszkaniu.
Potrzebuje połączyć ze sobą 2 lokalizacje (L1 oraz L2). Odległość między punktami w lini prostej około 3,5 km. Anteny routera R2 oraz R3 będą się widziały bez przeszkód (prawdopodobnie), ewentualnie na ich drodze może być kawałek dachu hali widowiskowo sportowej (muszę to jeszcze sprawdzić, ale na potrzeby doboru sprzętu załóżmy że ten dach jednak troszke przeszkadza). Wysokość masztu anteny routera R2 to około 12m, natomiast wysokość anteny routera R3 to czwarte piętro bloku mieszkalnego (plus około 1m). Długość kabla koncentrycznego (Router > Antena) to około 4,5m w obu przypadkach.
Chciałbym żebyście doradzili mi w zakupie routera R2 oraz R3 oraz doborze anten do nich.
Chce to postawić na 2,4 Ghz, prędkość jaka mnie interesuje to symetryczne 20 Mbps (z 10 też będę zadowolony

Dzięki za pomoc i pozdrawiam!