LTE bez limitu
Moderator: Moderatorzy
- Xero
- Stały użytkownik forum
LTE bez limitu
Mam usługę PowerLTE 20GB już zużytą jestem ponad limit i mam prędkość zmniejszoną do 10 mb/s.Wie ktoś po ilu GB jest nakładany następny lejek?
-
- Guru bezprzewodowy
Re: LTE bez limitu
Tego nie wie nikt. Nie ma żadnych reguł jeśli chodzi o działanie FUP. Power LTE to rosyjska ruletka. Oferta dla ludzi z silnymi nerwami ,lubiących ryzyko. Plus/CP to operator, który nic nie gwarantuje i robi co chce. Reklamacje u nich nie istnieją. Na wszystko jest jedna odpowiedź , czyli FUP.
- Xero
- Stały użytkownik forum
To w jakiej sieci jest to LTE bez limitu bez przycinania, albo do ilu?
- radius
- ** Moderator **
Po kolejnych kilku GB. Przy łącznie 60 GB będziesz miał już zapewne 32 kB/s. Dwóch moich znajomych wciągnęło to bagno i od Nich mam info.
-
- Guru bezprzewodowy
W Play jest teoretyczny limit 100GB, po których operator może zmniejszyć DL do 2Mb/s.W praktyce tego nie czyni, transfery po 300GB z pełna prędkością to norma. Korzystam z LTE i zarówno na RBM jak i na karcie głosowej Play można swobodnie korzystać z internetu bez tego lejka. W ofertach internetowych Play pre-paid i i na abonament takie transfery są w 3G i LTE. W Orange na LTE masz limit podstawowy +100GB a potem lejek 1Mb/s. W T-Mobile jest oferta dla firm bez limitu. Nikt rozsądny i zorientowany nie zwiąże się z Plusem/CP.
- Xero
- Stały użytkownik forum
Lepszy play tam mamy czarne na białym napisane że jest 100GB a w Plusie/CP przycinają kiedy chcą 

- Xero
- Stały użytkownik forum
Rano miałem prędkość:
A teraz:

Co się stało? Taryfa PowerLTE 20GB po wykorzystaniu limitu 10 mb/s.
Zasięg LTE 4/5.
Pobrałem max 10GB po limicie 20GB.

A teraz:

Co się stało? Taryfa PowerLTE 20GB po wykorzystaniu limitu 10 mb/s.
Zasięg LTE 4/5.
Pobrałem max 10GB po limicie 20GB.
-
- Guru bezprzewodowy
Dostałeś kolejny lejek po 30GB czyli 5Mb/s. Czekaja cie pewnie kolejne łącznie z 32kb/s. Jesteś heavy userem wg. Plusa i FUP tylko czeka żeby cię dopaść. Są tacy, którzy zaraz po limicie podstawowym dostają 32kb/s więc się ciesz. To Plus/CP tu wszystko jest możliwe.
- Xero
- Stały użytkownik forum
Po 40GB następny lejek? Dostane 32kb/s czy 2mb/s? Heavy userem? Kilka filmików w 720p, trochę programów pobrałem i już heavy user.matek451 pisze:Dostałeś kolejny lejek po 30GB czyli 5Mb/s. Czekaja cie pewnie kolejne łącznie z 32kb/s. Jesteś heavy userem wg. Plusa i FUP tylko czeka żeby cię dopaść. Są tacy, którzy zaraz po limicie podstawowym dostają 32kb/s więc się ciesz. To Plus/CP tu wszystko jest możliwe.

-
- Guru bezprzewodowy
Tego to nawet w Plusie nie wiedzą. Tu nie ma żadnych reguł. Plus na wszelkie pytania o limity i reklamacje odpowiada, że FUP decyduje. Oni maja klientów i regulaminy głęboko w poważaniu. na podobne pyta W styczniu złożyłem wypowiedzenie w CP i mimo, ze proponowali mi bardzo korzystne warunki z DUK grzecznie im podziękowałem. Konsultant kłamał jak najęty i zapewniał mnie, ze lejki dostają heavy userzy po kilkuset GB. Oczywiście nie wiedział z kim ma do czynienia. wyjaśniłem mu, ze ja pod regulaminami jakie ma Plus/CP się nie podpiszę. Lubię jasne reguły, rosyjska ruletka z FUP to nie dla mnie. Dla Plusa/CP każdy kto używa internetu do innych celów niż przeglądanie stron , FB itp to pewnie internet kopiuje.
- Xero
- Stały użytkownik forum
Masz rację. Najlepiej jakiego wziąć neta po CP/Plus? T-mobile czy play?matek451 pisze:Tego to nawet w Plusie nie wiedzą. Tu nie ma żadnych reguł. Plus na wszelkie pytania o limity i reklamacje odpowiada, że FUP decyduje. Oni maja klientów i regulaminy głęboko w poważaniu. na podobne pyta W styczniu złożyłem wypowiedzenie w CP i mimo, ze proponowali mi bardzo korzystne warunki z DUK grzecznie im podziękowałem. konsultant kłamał jak najęty i zapewniał mnie, ze lejki dostają heavy userzy po kilkuset GB. Oczywiście nie wiedział z kim ma do czynienia. wyjaśniłem mu, ze ja pod regulaminami jakie ma Plus/CP się nie podpiszę. Lubię jasne reguły, rosyjska ruletka z FUP to nie dla mnie. Dla Plusa/CP każdy kto używa internetu do innych celów niż przeglądanie stron , FB itp to pewnie internet kopiuje.
- radius
- ** Moderator **
Zdecydowanie Redbull Mobile na infrastrukturze Play. O czym dowiedziałeś się już tutaj: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=42895
-
- Stały użytkownik forum
Czy mam rozumieć że mając w plusie 100GB limitu i LTE nolimit to te 100GB mogę bez konsekwencji w LTE pobrać czy pachnie już lejkiem?
-
- Użytkownik forum