Następca orange freedom pro
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Następca orange freedom pro
Witam, szukam internetu do 50zł po 3g gdyż nie ma u mnie lte. Dotychczas tułałem się po ofertach orange, teraz mam freedompro 49zł 8gb. Myślałem nad networks od orange, ale teraz znowu nastąpiła zmiana ofert i jest lte networks. mam odnośnie tego parę pytań
- czy będzie to u mnie działać?
- po wyczerpaniu limitu podobno jest lte, co jeśli nie będę mógł go obierać?
zależy mi też na pingu i czy w lte networks jest on ok? jakich operatorow jeszcze polecacie? z okna widze antene tmobile+orange networks jest oddalona gdzieś o 300m, to zmienia postać rzeczy? wpływa to na ping i czy mógłbym go zminimalizować jakąś anteną kierunkową?
mam router axesstel mv610vr
dzwonil dzis do mnie facet ze chce abym przedluzyl umowe i oferował 14gb. Czy to jest przedluzenie dalej na cdma czy juz na networks? jesli nie to czy mógłbym przedłużyć umowę ale wybrać networks zamiast cdma? w końcu oferty cdma są już chyba wycofane?
EDIT:
jednak jest u mnie lte ale tylko w play, na mapie jestem jako 4g lte, czym to się różni od technologii lte? miejscami jest też technologia lte na zewnątrz, jakbym sie postaral to pewnie by zlapalo.
za 49zł w play jest lte bez limitu, czy jeśli dokupie router lte i antene to wystarczy? jaka jest predkosc takiego neta? mi
- czy będzie to u mnie działać?
- po wyczerpaniu limitu podobno jest lte, co jeśli nie będę mógł go obierać?
zależy mi też na pingu i czy w lte networks jest on ok? jakich operatorow jeszcze polecacie? z okna widze antene tmobile+orange networks jest oddalona gdzieś o 300m, to zmienia postać rzeczy? wpływa to na ping i czy mógłbym go zminimalizować jakąś anteną kierunkową?
mam router axesstel mv610vr
dzwonil dzis do mnie facet ze chce abym przedluzyl umowe i oferował 14gb. Czy to jest przedluzenie dalej na cdma czy juz na networks? jesli nie to czy mógłbym przedłużyć umowę ale wybrać networks zamiast cdma? w końcu oferty cdma są już chyba wycofane?
EDIT:
jednak jest u mnie lte ale tylko w play, na mapie jestem jako 4g lte, czym to się różni od technologii lte? miejscami jest też technologia lte na zewnątrz, jakbym sie postaral to pewnie by zlapalo.
za 49zł w play jest lte bez limitu, czy jeśli dokupie router lte i antene to wystarczy? jaka jest predkosc takiego neta? mi
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Następca orange freedom pro
Oczekujesz pomocy a nie podałeś lokalizacji. Bez szklanej kuli trudno pomóc. A tak a propos to facet z Orange zaproponował ci nędzną oferte, czyli pewnie standardowe 10GB za 39,90 zł Plus 40% czyli 4GB za przedłużenie, razem 14GB. Złóż wypowiedzenie tego Freedom Pro i negocjuj ewentualnie umowę z DUK Orange. Dostaniesz 40% , większy limit czyli np. 42GB ale z rabatem 30% czyli za około 35 zł ze sprzętem MF283+ za 39 zł. Tylko nie bierz czasami złomu zwanego MVH-650. Zacznij od podania lokalizacji.
-
https://www.google.com/maps/place/Wikto ... dac6cd45b3matek451 pisze:Oczekujesz pomocy a nie podałeś lokalizacji. Bez szklanej kuli trudno pomóc. A tak a propos to facet z Orange zaproponował ci nędzną oferte, czyli pewnie standardowe 10GB za 39,90 zł Plus 40% czyli 4GB za przedłużenie, razem 14GB. Złóż wypowiedzenie tego Freedom Pro i negocjuj ewentualnie umowę z DUK Orange. Dostaniesz 40% , większy limit czyli np. 42GB ale z rabatem 30% czyli za około 35 zł ze sprzętem MF283+ za 39 zł. Tylko nie bierz czasami złomu zwanego MVH-650. Zacznij od podania lokalizacji.
-
- Guru bezprzewodowy
W Wiktorce wg. mapy zasięgu Play jest szczątkowy LTE. Najbliższe czynne BTS-y LTE1800Play to Skała, Targowa 4 , Widoma 5 i Słomniki. Jest pozwolenie w Celinach Przesławickich i pewnie wkrótce zostanie uruchomiony. W tych samych lokalizacjach UMTS900, który zapewnia ci 3G w Play. W zależności od wyboru technologii potrzebna antena na wybrane pasmo( 900MHz lub Dual LTE na 1800MHz). Do BTS-a NetWorks UMTS900 z HSPA+ masz faktycznie blisko. Najbliższy BTS UMTS2100 z HSPA+DC w Przesławicach. Do HSPA+ z UMTS900 nie potrzebujesz anteny. Jeśli chcesz skorzystać z HSPA+DC z UMTS2100 w Przecławicach potrzebna antena na 2100MHz. Masz też u siebie zasieg LTE w Plusie/CP. Zapewnia go BTS LTE800 Sferii w Czaplach Wielkich.
-
gdzie ping byłby najniższy? w lte z celin czy na networks i jaki byłby on w moim przypadku? Również jaka byłaby prędkość obu przypadkach?matek451 pisze:W Wiktorce wg. mapy zasięgu Play jest szczątkowy LTE. Najbliższe czynne BTS-y LTE1800Play to Skała, Targowa 4 , Widoma 5 i Słomniki. Jest pozwolenie w Celinach Przesławickich i pewnie wkrótce zostanie uruchomiony. W tych samych lokalizacjach UMTS900, który zapewnia ci 3G w Play. W zależności od wyboru technologii potrzebna antena na wybrane pasmo( 900MHz lub Dual LTE na 1800MHz). Do BTS-a NetWorks UMTS900 z HSPA+ masz faktycznie blisko. Najbliższy BTS UMTS2100 z HSPA+DC w Przesławicach. Do HSPA+ z UMTS900 nie potrzebujesz anteny. Jeśli chcesz skorzystać z HSPA+DC z UMTS2100 w Przecławicach potrzebna antena na 2100MHz. Masz też u siebie zasieg LTE w Plusie/CP. Zapewnia go BTS LTE800 Sferii w Czaplach Wielkich.
-
- Guru bezprzewodowy
Na takie pytanie nikt ci nie odpowie. To internet mobilny , prędkości i ping zależą od wielu czynników. Tylko testy dla tych operatorów i technologii pokażą jak to jest w twojej lokalizacji. Można zrobić za pomocą telefonu czy modemu z LTE/3G.
-
właśnie teraz używam 3g z telefonu w orange, nie wiem z jakiego bts korzystam ale ping wynosi 100, jak sprawdzic z jakiego btsa korzystam? na 90% z tego obok bo 3g jest tutaj od paru miesiecy po powstaniu tej anteny, jest możliwe że ping jest taki duży czy to jednak wina słabego obiornika w smartfonie? to czy jest wewnatrz czy zewnatrz nic nie zmienia.matek451 pisze:Na takie pytanie nikt ci nie odpowie. To internet mobilny , prędkości i ping zależą od wielu czynników. Tylko testy dla tych operatorów i technologii pokażą jak to jest w twojej lokalizacji. Można zrobić za pomocą telefonu czy modemu z LTE/3G.