Koniec umowy orange free net

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
marian307
Stały użytkownik forum

Koniec umowy orange free net

Post autor: marian307 »

Witam we wrześniu kończy mi się umowa z orange free net za 44.95 mam 35gb fakt starcza mi te 35gb ale korzystam nadal z CDMA i tak nie może zostać co do zasięgu Mieszkam w miejscowości Marszałki woj. Wlkp zaięg z Lte łapie przez komórke z Play nie mam zasięgu ale na mapie pokazuje że mam lte.Pytanie jest takie co moge dostać za przedłużenie umowy w orange ? muszę zmienić urządzenie co nie powiem jest kosztowne.Mogę też wypowiedzieć umowę i złożyć nową nowemu operatorowi ale jakiemu?.Z internetu korzystam dużo 35gb z 3g już mi nie starczy fakt internet może być z limitem ale lejek do 1-2 mb/s Co polecacie ? na dzień dzisiejszy? może będzie jakaś zmiana ofert u jakiegoś operatora na którą warto poczekać?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Koniec umowy orange free net

Post autor: wojteks »

marian307 pisze:zaięg z Lte łapie przez komórke z Play nie mam zasięgu ale na mapie pokazuje że mam lte
A coś bardziej zrozumiale?
Nie pomagam na PW!
marian307
Stały użytkownik forum

lte z plusa jest a z play nie ma nic praktycznie
dzejk
Guru bezprzewodowy

Post autor: dzejk »

Po słowach "komórkę" , "zasięgu" i "pokazuje" powinien być przecinek :)

Zobacz na mapę:
http://beta.btsearch.pl/?dataSource=uke ... 41&zoom=12
marian307
Stały użytkownik forum

nadal nie uzyskałem odpowwedzi czy przedłużać umowe z orange
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Dostałeś w innych tematach komplet informacji na temat operatorów mobilnych w swojej lokalizacji i ich ofert. W Orange i tak musisz złożyć wypowiedzenie jeśli chcesz uzyskać dobrą ofertę z DUK Orange. W ofercie na 24 m-ce ze sprzętem możesz liczyć na 40% większy limit i 30% zniżkę na abonament. Do tego sprzęt np. MF283+ za 39 zł lub Acer Iconia TAB 10+MF90 za 249 zł w abonamencie za 59,90 czyli 42GB( ze zniżką 41,93) lub odpowiednio za 9 zł i 129 zł( abonament 69,90 zł czyli 70GB -ze zniżką 48,93zł). Decyzję musisz podjąć sam. Wg. mapy zasięgu Orange w Marszałkach jest LTE więc na LTE miałbyś limit podstawowy +100GB z pełną prędkością potem 1Mb/s.
Awatar użytkownika
Orange Ekspert
Pracownik operatora

Post autor: Orange Ekspert »

@marian307, napisz do nas o oczekiwaniach odnośnie oferty poprzez formularz https://pomoc.orange.pl/. Wskaż również numer kontaktowy. Postaramy się dobrać najlepszą ofertę dla Ciebie.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Orange Ekspert

Jako ze masz wyłączone PW, to pozwolę sobie zapytać tutaj.

Czy możesz pomóc w uruchomieniu Orange finanse NFC ,a dokładnie usługi NFC na samym telefonie ?

Mam Huawei Honor 6 - H60-L12 obsługującego NFC.

Niestety przy próbie uruchomienia płatności NFC dostaję komunikat że telefon nie jest zgodny z Orange Finanse NFC Pass.

Niestety infolinia Orange ma mnie gdzieś i dostaję info w stylu: nie ma Twojego telefonu na liście zgodnych urządzeń Orange "to spadaj..."

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

onken, prawdopodobnie jak w wypadku WP, tak i na Androidzie musi być jakiś brand Orange i chyba jakiś certyfikat, aby to działo. Mało prawdopodobne, że zadziała.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Certyfikat to by się dało dograć, ale może być problem bardziej fizyczny, układ odpowiadający za NFC w telefonie musi obsługiwać tryb HCE (host card emulation) a całość musi chodzić na minimum kitkacie nie wiem czy nie w wersji.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Mam w tym telefonie 4.4.2.

Jak mogę spróbować z tym certyfikatem ( skąd go wziąć :) )

A może i HCE też jest obsługiwane, tego nie wiem.

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Awatar użytkownika
Orange Ekspert
Pracownik operatora

Post autor: Orange Ekspert »

onken pisze:Orange Ekspert

Jako ze masz wyłączone PW, to pozwolę sobie zapytać tutaj.

Czy możesz pomóc w uruchomieniu Orange finanse NFC ,a dokładnie usługi NFC na samym telefonie ?

Mam Huawei Honor 6 - H60-L12 obsługującego NFC.

Niestety przy próbie uruchomienia płatności NFC dostaję komunikat że telefon nie jest zgodny z Orange Finanse NFC Pass.

Niestety infolinia Orange ma mnie gdzieś i dostaję info w stylu: nie ma Twojego telefonu na liście zgodnych urządzeń Orange "to spadaj..."
Niestety, dotychczas dla tego modelu telefonu nie dostosowaliśmy aplikacji, więc nie jest wspierana, dlatego też nie możemy zagwarantować, że będzie działała. Przykro nam, że nie możemy być bardziej pomocni :/
ODPOWIEDZ