Mam problem z którym jako laik poradzić sobie nie potrafię, bo zwyczajnie nie działa nic :<
Chciałbym dzielić moje łącze internetowe by móc korzystać z WiFi na telefonie.
Posiadam Internet radiowy, idący do kostki zasilającej a z tamtąd do mojego kompa za pomocą kabla LAN.
Dodatkowo mam router (jakiś planet 4401) który posiada takową antenkę WiFi oraz mam 2 karty sieciowe podłączone do kompa - jedną do której mam podpiętego neta, drugą wolną.
I tu pojawia się problem bo w każdym jednym wypadku nie potrafię tego sprzężyć tak, by działało jak należy.
Neta nie mogę podłączyć do ethernetowego portu ze względu na specyfikę (LAN cable), zostaje podłączenie go do slotu LAN1 i kompa do slotu LAN2. Niemniej mam wtedy problem z dostaniem się na router by go skonfigurować. Po wielu próbach udało mi się ustawić wszystko tak, że wykrywa mi sieć WiFi na telefonie, przydziela adres IP ale neta nie ma dalej.
Łączę się za pomocą PPPoE - hasło i login, adres IP i reszta przydzielane są automatycznie przez dostawcę. Liczę, że ktoś mi podpowie w jaki sposób to skołować tak, bym mógł korzystać z neta na telefonie i PC. Z góry dziękuję za pomoc, bo ja osobiście się zamieszałem w tym wszystkim już i najlepiej jakbym zrobił wszyściutko od nowa, na czysto byleby działały