Mam problem, otóż po restarcie pc mam ograniczony dostęp do internetu, próbowałem przez 2.4GHz oraz 5GHz, haslo jest poprawne wpisane, wpisywałem nawet ręcznie DNS i nic,
W ustawieniach routera nie mam nic co mogło ograniczać dostęp, nie włączałem filtrowania mac czy IP.
Dziwne jest to, że na drugim komputerze gdzie jest linuks to łączy mnie.
W skrócie:
komputer A z win7 x64 wewnętrzna karta - nie łączy
komputer A z win7 x64 zewnętrzna karta - nie łączy
komputer B z linuksem wewnętrzna karta - łączy
komputer B z linuksem zewnętrzna karta - łączy [zewnętrzna karta to ta sama co podłączałem do komputera A]
Spróbuje zrobić przywracanie system z dnia wczoraj wieczorem.
Dostep do netu jest pod wykrzyknikiem na jednym komputerze.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Dostep do netu jest pod wykrzyknikiem na jednym komputerze.
Hibernowałeś system czy restartowałeś?
Spróbuj usunąć zapisane sieci w Zarządzanie sieciami bezprzewodowymi, uruchom ponownie system i spróbuj połączyć się z siecią. Jeszcze lepiej będzie jak sprawdzisz przed połączeniem się ponownie czy masz najnowsze sterowniki do karty sieciowej i czy nie masz stałych adresów IP wpisanych w karcie sieciowej.
Sprawdź również ustawienia planu zasilania czy przypadkiem nie masz włączonego oszczędzania energii przy karcie wifi.
Spróbuj usunąć zapisane sieci w Zarządzanie sieciami bezprzewodowymi, uruchom ponownie system i spróbuj połączyć się z siecią. Jeszcze lepiej będzie jak sprawdzisz przed połączeniem się ponownie czy masz najnowsze sterowniki do karty sieciowej i czy nie masz stałych adresów IP wpisanych w karcie sieciowej.
Sprawdź również ustawienia planu zasilania czy przypadkiem nie masz włączonego oszczędzania energii przy karcie wifi.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Wklej wyniki <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a> z opcja all. Tekstowo!
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
Ok, już się naprawiło, użyłem opcji przywracania systemu z przed dnia...
Ale dalej nie wiem co było tego przyczyną, i oby się to nie powtórzyło.
Ale dalej nie wiem co było tego przyczyną, i oby się to nie powtórzyło.