internet do domu jednorodzinnego wifi lte

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
adios89
Początkujący użytkownik forum

internet do domu jednorodzinnego wifi lte

Post autor: adios89 »

cześć,

potrzebuje internet do domu jednorodzinnego. Chodzi o internet lte w domu do którego podłącze sporo sprzetu i nie bede miał problemów z szybkością łącza.

czy istnieje lepsza oferta na rynku niż LTE do domu od play za 90 zł ?

http://www.play.pl/oferta/play-internet/play-online/

Jeśli jest to najlepsza oferta jaką podałem to który modem/ router wybrać od play ?

Z góry dziękuje wam za pomoc.
Pozdrawiam
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Re: internet do domu jednorodzinnego wifi lte

Post autor: adixm »

adios89 pisze:czy istnieje lepsza oferta na rynku niż LTE do domu od play za 90 zł ?
Jeśli faktycznie jesteś z Warszawy i na prawdę masz zamiar sporo korzystać z internetu, czyli nie wiem transferować 200-300GB/mc to nie lepiej wziąć coś po kablu?
adios89
Początkujący użytkownik forum

Post autor: adios89 »

jest to dom jednorodzinny wiec pewnie koszt podłączenia internetu po kablu będzie bardzo wysoki. Do tego w orange jest dodatkowa opłata za utrzymanie łacza w przypadku braku telefonu stacjonarnego. Jeśli mam do wyboru internet radiowy a lte z play to wole juz chyba wziąć lte gdzie mam lepszy transfer w podobnej cenie.
Poza tym nie chce aby wiercić i robić teraz specjalnie okablowanie w domu.

Czy mozecie mi podać dobrą strone do wyszukiwania operatorów w podanej lokalizacji ?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

adios89 pisze:Poza tym nie chce aby wiercić i robić teraz specjalnie okablowanie w domu.
Obawiam się że tego nie unikniesz nawet mając LTE i WiFi z niego.
Nie pomagam na PW!
dzejk
Guru bezprzewodowy

Post autor: dzejk »

adios89 pisze: Czy mozecie mi podać dobrą strone do wyszukiwania operatorów w podanej lokalizacji ?
beta.btsearch.pl
zaznacz uke i lte
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Jeśli chcesz brać LTE w Play to zacznij od testów LTE w swojej lokalizacji. W dużych miastach jest różnie z prędkościami. Ważne ile BTS-ów w okolicy, jak daleko do nich i czy są mocno obciążone. Weź na próbę, zrób test i oddaj. Poza tym w Play bierze sie tylko SIM. Sprzęt jest za drogi. Ta oferta za 89,99 ale tylko SIM bez sprzętu jest za 49,99 czyli za sprzęt np. B315 zapłacisz 24x40=960 zł. Ten sam router kupisz na Allegro za 400-450 zł. Można też korzystać z pre-paid za 45 zł/m-c lub z wciąż aktualnej oferty RBM IInew starter za 9 zł gdzie nielimitowany LTE jest za darmo. Jak widać własny sprzęt pozwala wybrać lepszą, tańszą ofertę.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Jeśli chcesz brać LTE w Play to zacznij od testów LTE w swojej lokalizacji. W dużych miastach jest różnie z prędkościami. Ważne ile BTS-ów w okolicy, jak daleko do nich i czy są mocno obciążone. Weź na próbę, zrób test i oddaj.
I to trzeba zrobić jak najszybciej, bo jak studenci i część gimbazy na wakacje wyjedzie to net będzie działać lepiej.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

adios89 pisze:jest to dom jednorodzinny wiec pewnie koszt podłączenia internetu po kablu będzie bardzo wysoki. Do tego w orange jest dodatkowa opłata za utrzymanie łacza w przypadku braku telefonu stacjonarnego. Jeśli mam do wyboru internet radiowy a lte z play to wole juz chyba wziąć lte gdzie mam lepszy transfer w podobnej cenie.
Poza tym nie chce aby wiercić i robić teraz specjalnie okablowanie w domu.

Czy mozecie mi podać dobrą strone do wyszukiwania operatorów w podanej lokalizacji ?
Policz sobie ile musisz wydać na sprzęt do internetu komórkowego i ile wszystko razem wyjdzie. Prawdopodobnie kabel nie będzie wcale droższy w stosunku do tego w co się pakujesz. O stabilności już nawet nie wspominam.
ODPOWIEDZ