TP-LINK TL-MR3420 + E3372 + Chromcast. Brak połaczenia?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
gracjan71
Początkujący użytkownik forum

TP-LINK TL-MR3420 + E3372 + Chromcast. Brak połaczenia?

Post autor: gracjan71 »

Witam wszystkich forumowiczów.Mam problem z połaczeniem się z Tp-Linkiem 3420.W prezęcie otrzymałem urządzonko Chromcast ,po podłączeniu do telewizora wszystko ładnie się łaczy z tabletem i telefonem do momentu połaczenia z siecia tp-link wyskakuje komunikat ze połączenie się nie udało.Jeżeli chce połączyć chromcasta z laptopem tez wyskakuje że nie można się połączyć i że należy skonfigurować router.Może ktoś z forumowiczow byłby wstanie pomóc co tam w ustawieniach routera musiałbym zmienić?Na necie nic nie idzie znaleźć na ten temat z powodu małej popularności chromcasta.
zimplusowany
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: TP-LINK TL-MR3420 + E3372 + Chromcast. Brak połaczenia?

Post autor: zimplusowany »

Jeśli nadal masz problem z Chromcastem, spróbuj zaktualizować firmware routera. Tylko nie ten z polskiej lokalizacji tp link, a z tej strony . W opisie najnowszej aktualizacji znajduje się informacja: "1.Fixed the bug of compatibility with Chromecast." Tylko pamiętaj, że ten firmware jest w wersji angielskiej. Przy minimum znajomości języka, wszystko można jednak łatwo skonfigurować. Powodzenia.
jaccmajrzak
Początkujący użytkownik forum

Re: TP-LINK TL-MR3420 + E3372 + Chromcast. Brak połaczenia?

Post autor: jaccmajrzak »

racja ! Ta strona mi bardzo pomogła w tym problemie !
Rozwój firmy bez pieniędzy jest bardzo utrudniony, w wielu branżach niemożliwy. Dlatego właśnie kredyty dla firm http://www.doradztwo-kredytowe.com.pl/kredyty-dla-firm powinny zainteresować każdego przedsiębiorcę - nie ma się czego bać.
ODPOWIEDZ