Źródło i całość wiadomości: http://blog.orange.pl/wojciechjabczynsk ... m-za-6-zl/Wojtek Jabczyński blog.orange.pl pisze: W tym roku z wakacyjnym pakietem internetowym 6 GB za 6 zł na 60 dni startujemy wcześniej. Jestem pewny, że ponownie stanie się hitem, dzięki któremu swobodnie będziecie surfować przez całe lato. Dobrych promocji nie zmieniamy więc tylko przypomnę, że pakietu możecie korzystać w taryfach: Orange Yes, Orange One, Orange POP i Nowe Orange Go. Aby aktywować wystarczy wysłać SMS-a o treści AKT6 na numer 260 (koszt zgodny z taryfą, jaką macie). Pakiet jest dostępny w wersji jednorazowej, możecie kupić jego dowolną ilość i nie wyklucza się z innymi promocjami w Orange na kartę, w tym z pakietami internetowymi. Oferta dostępna do 31 sierpnia.
[NEWS] Wakacyjny pakiet 6 GB za 6 zł w Orange
Moderator: Moderatorzy
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
[NEWS] Wakacyjny pakiet 6 GB za 6 zł w Orange
Wraca pakiet wakacyjny Orange.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: [NEWS] Wakacyjny pakiet 6 GB za 6 zł w Orange
Chyba należy stwierdzić - wakacyjna niestabilności sieci Orange witaj ponownie. LTE pewnie da radę, ale jakość UMTS 900 niewyraźnie widzę.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
@ja.michal, ogólnie nie narzekałem na tą promocję w poprzednim roku.
2-3 Mb/s były, jeden albo dwa dni może miałem 0,5 Mb/s wtedy to nawet stronki nie otworzyło.
W te wakacje znowu wykupię kilka pakietów, nie będę musiał odwieszać radiówki, bo miałem zamiar na wrzesień już odpalić te 3 Mb/s, znaczy 4 Mb/s bo za tyle płacę, ale jakoś właściciel mi powiedział, że to jest ,,do'' tak jak u operatora, ale na reklamach ma 4 Mb/s za 60zł
2-3 Mb/s były, jeden albo dwa dni może miałem 0,5 Mb/s wtedy to nawet stronki nie otworzyło.
W te wakacje znowu wykupię kilka pakietów, nie będę musiał odwieszać radiówki, bo miałem zamiar na wrzesień już odpalić te 3 Mb/s, znaczy 4 Mb/s bo za tyle płacę, ale jakoś właściciel mi powiedział, że to jest ,,do'' tak jak u operatora, ale na reklamach ma 4 Mb/s za 60zł

RAW
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jak komuś dział ok to dobrze. Mam w Orange abonament więc działa ok. Niestety tylko jedną stację bazową na okolicę, w sezonie zjeżdża drugie tyle ludzi więc możesz się domyślać co się dzieje. Jeszcze ciekawiej jest ze względu na fakt, że 95-99% jest podłączona do dwóch sektorów.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Dwa lata temu miałem ten pakiet i nie dało się tego używać.
Przerywało, lub zamrażało sesję. Trzeba było co chwilę restartować.
Przez to długo się zastanawiałem tegoroczną ofertę.
Teraz zakupiłem na próbę i używam już 3 dzień bez żadnych problemów.
Ani razu nie przerwało.
Oglądnąłem też film online około 250 MB i nic nie przerwało.
Używam w Orange LTE, więc nie wiem jak jest w pasmach 2G, 3G i HSPA.
Oczywiście nie wiem jak jest podczas ściągania większych plików, bo od tego mam cały czas internet od Playa w taryfie "Play internet na kartę", który wychodzi mi taniej.
Do godz. 9 używam internetu w Play, a później Orange.
Przerywało, lub zamrażało sesję. Trzeba było co chwilę restartować.
Przez to długo się zastanawiałem tegoroczną ofertę.
Teraz zakupiłem na próbę i używam już 3 dzień bez żadnych problemów.
Ani razu nie przerwało.
Oglądnąłem też film online około 250 MB i nic nie przerwało.
Używam w Orange LTE, więc nie wiem jak jest w pasmach 2G, 3G i HSPA.
Oczywiście nie wiem jak jest podczas ściągania większych plików, bo od tego mam cały czas internet od Playa w taryfie "Play internet na kartę", który wychodzi mi taniej.
Do godz. 9 używam internetu w Play, a później Orange.
-
- Guru bezprzewodowy
Pozwoliłem sobie przetestować te 6GB za 6 zł do pobierania dużych plików na LTE Orange. Potwierdzam w tej technologii żadnych problemów, pobierało z prędkością około 3-4MB/s bez żadnych przycięć.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
To samo ja miałem, tylko, że mi czasami przycięło. Od lipca będę leciał na tym necie od nich. Wykupię kilka pakietów, jakaś alternatywa dla radiówki, którą mam zawieszoną.matek451 pisze:pobierało z prędkością około 3-4MB/s bez żadnych przycięć.
RAW
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Chyba wymiana i optymalizacja platformy pomogły.