Orange freenet - co moge dostać w ramach przedłużenia umowy

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Rubel
Specjalista bezprzewodowy-junior

Orange freenet - co moge dostać w ramach przedłużenia umowy

Post autor: Rubel »

Od 27 kwietnia są nowe taryfy w orange freenet. Za 59,90 zł można dostać 50 GB danych i LTE bez limitu. Pytanie co w przypadku przedłużających umowe. Rozumiem że dostane 40% dodatkowego limitu czyli razem 70 GB danych. Ale czy jestem w stanie ugrać mniejszą sumę pieniędzy za tą usługę (mam dodatkowo e-fakture, 2 urządzenia w orange open nie posiadam) ?
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Orange freenet - co moge dostać w ramach przedłużenia umowy

Post autor: matek451 »

Jeśli nie złożysz wypowiedzenia to nic więcej nie ugrasz. Po wypowiedzeniu możesz negocjować z DUK rabat 30% na abonament ze sprzętem. Ze sprzętu MF283+ lub zestaw Acer Iconia TAB 10 + MF910.
Rubel

Ja nie potrzebuje sprzętu. Przedłużam umowe LTE dlatego wiadomo że już mam router LTE (mam HUAWEI E5776). Ile zniżki na abonament mogę wynegocjować bez sprzętu ?

Jeszcze mam kilka miesięcy starszą umowe za 59,90 z rabatem na anonament. Czy moge wynegocjować nielimitowane LTE jeszcze w tej umowie, które zostało wyłączone w kwietniu ?
matek451
Guru bezprzewodowy

Oferta bez sprzętu dla przedłużających to 70GB za 59,90 , tyle jest na stronie. Warto zawalczyć z DUK. Pewnie 30% da się uzyskać. Czyli za 41,93 zł. Kiedyś były rabaty 50% a nawet 80%( ale to dawno). Powalczyłbym o te 50%.. Jeśli się nie uda to z rabatem 30% to warto a nawet trzeba brać ofertę ze sprzętem. Abonament wyższy o 7 zł a bierzesz za 9 zł +24x7 zł=177 zł router MF283+ wart 400 zł lub za 129+168=297 zł tablet i MiFi warte 800 zł. Wybór więc oczywisty tym bardziej, ze masz już leciwy i co tu kryć słaby MiFi z LTE czyli E5776.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Apropo faktu na temat przedłużeń:

Mi udało się wynegocjować w CP pakiet 25 GB ( 3G, LTE ) + 25 GB ( LTE ) - czyli 50 GB + 3 GB streaming + 50 GB noce za 40 zł z małym hakiem co chyba jest dość dobrą ceną :)
Lub bez pakietu 3 GB i 15 + 15 - czyli 30 GB + 50 GB noce za 30 z hakiem.

To tak czysto informacyjnie :)

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Rubel

matek451 pisze:ze masz już leciwy i co tu kryć słaby MiFi z LTE czyli E5776
Wyjaśnik mi w szczegołach dlaczego on jest leciwy w stosunku do MF283+. Czy MF283+ będzie miał szybszy transfer w LTE ? Pytam się gdyż w przypadku obu routerów ich parametry techniczne są dość podobne, oprócz tego HUAWEI jest mobilny i dla mnie jest bardziej użyteczny, a tak poza tym to w sklepach internetowych huawei jest droższy.

Jeszcze zostało moje drugie pytanie:
"Jeszcze mam kilka miesięcy starszą umowe za 59,90 z rabatem na anonament. Czy moge wynegocjować nielimitowane LTE jeszcze w tej umowie, które zostało wyłączone w kwietniu ?"
Czy komuś się to udało wynegocjować?
Awatar użytkownika
Orange Ekspert
Pracownik operatora

Post autor: Orange Ekspert »

Napisz do nas http://pomoc.orange.pl. Chętnie porozmawiamy na temat oferty.
liliputek
Użytkownik forum

Post autor: liliputek »

Orange Ekspert pisze:Napisz do nas http://pomoc.orange.pl. Chętnie porozmawiamy na temat oferty.
Napisałem dwa dni temu i cisza. Wczoraj złożyłem wypowiedzenie. W salonie nikt nic mi nie zaproponował ani nie zapytano mi o przyczyny rezygnacji. Chyba Orange ma już za dużo klientów i nie zależy im na tych co są klientami od po ponad 10 lat. Za miesiąc już będę byłym klientem
Pozdrawiam
liliputek
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

Rubel pisze:Wyjaśnik mi w szczegołach dlaczego on jest leciwy w stosunku do MF283+. Czy MF283+ będzie miał szybszy transfer w LTE ? Pytam się gdyż w przypadku obu routerów ich parametry techniczne są dość podobne, oprócz tego HUAWEI jest mobilny i dla mnie jest bardziej użyteczny, a tak poza tym to w sklepach internetowych huawei jest droższy.
Powiem tylko tyle bo akurat jestem z tym na bieżąco przykładowo Huawei B593 działa dużo stabilniej i pewniej od Lenovo Yoga 2 zwłaszcza przy słabszym sygnale LTE i godzinach wieczornych. Gdzie Huawei trzymie stabilnie LTE Lenovo nie radzi sobie nawet z samym połączeniem w trybie LTE. Z tym ze ja osobiscie bym tego ZTE nie brał z prostej przyczyny nie działa na nim LTE800 co w kontekście cały czas toczącej się aukcji na te częstotliwości ma ogromne znaczenie.
Poza tym chciałem powiedzieć jeszcze jedno parametry techniczne TEORETYCZNE to jedno a to jak wygląda w praktyce to dwa różne światy, na pewno w zastosowaniach domowych lepiej wziąć normalnie router B593 czy B315 a zabawa w routowanie sygnału jakimś mobilnym dziadostwem na pewno pogarsza i to znacznie komfort korzystania z internetu zwłaszcza w trudniejszych warunkach pracy typu gorsze warunki atmosferyczne, wiekszę obciążenie w godzinach wieczornych, większa odległość od nadajnika.
Rubel

liliputek pisze:już za dużo klientów i nie zależy im na tych co są klientami od po ponad 10 lat. Za miesiąc już będę byłym klientem
Na potwierdzenie Twoich słów dodam treść mejla który wysłał mi orange na pytanie czy włączą starym klientom nielimitowane LTE, bo przecież nowi klienci nielimitowane LTE posiadają:
Dziękuję za nadesłaną korespondencję.
W odpowiedzi na zgłoszenie, informuję że oferta, którą Pan posiada jest to oferta sprzed wprowadzenia zmian w taryfie Orange Free Net w związku z tym w ramach umowy nie możemy zaproponować usługi Nielimitowane LTE.
Usługę tą możemy zaproponować przy aneksowaniu umowy, numer będzie uprawniony do przedłużenia umowy w dniu 19.02.2016 r. Może też Pan zlecić zmianę planu taryfowego na obecnie obowiązujące z dostępną usługą Nielimitowane LTE, jednak wiąże się to z utratą wszystkich bonusów i promocji wynikających z ostatniego aneksu do umowy.
Szczegóły nowych ofert znajdzie Pan na stronie www.orange.pl
Mam nadzieję, że powyższe informację okażą się pomocne.
Zachęcam do skorzystania z bezpłatnej aplikacji na smartfona Mój Orange, dzięki której można również bezpłatnie sprawdzić stan konta oraz zarządzać usługami na swoim koncie.

Widać, że starych klientów orange ma gdzieś. Wobec tego my robimy podobnie. Jako starzy klienci będziemy zrywali umowy z orange, bo nie chcą już dawać żadnych promocji nam. Oni chyba zapomnieli, że to oni są dla nas, a nie my dla nich. Nie będziemy płacić komuś kto nie chce współpracować z nami.

Mejla, że zrywam z nimi umowę dnia 19.02.2016 r już wysłałem, po co im cokolwiek płacić skoro są tacy wobec nas. Inni operatorom chętnie zapłacę za lepszą ofertę. Widać, nie dało się zbyt dobrze porozmawiać, zostałem za to odrzucony.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Rubel, skoro podpisujesz umowę na xx miesięcy to zarówno ty jak i operator musicie się jej trzymać. Skoro żądasz lepszych warunków w środku mowy to dlaczego operator nie miałby żądać np. wyższej ceny od połowy umowy od tak? Trochę trzeźwego myślenia proponuję.
Rubel

ja.michal pisze: to dlaczego operator nie miałby żądać np. wyższej ceny od połowy umowy od tak

A dlaczego nie chcą mniej skoro dużo pieniędzy już im zapłaciłem przez 6 lat trwania umowy.
Jednak wiem o co chodzi. Tego emaila przysłał mi BOK a nie DUK i dlatego chcą więcej
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Decyzja biznesowa operatora. ;)
Przyciśnij ich jeszcze. :)
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

Rubel pisze:A dlaczego nie chcą mniej skoro dużo pieniędzy już im zapłaciłem przez 6 lat trwania umowy.
Tak na prawdę nie liczy się specjalnie jaki masz staż, a bardziej ile jesteś w stanie zapłacić obecnie i to chyba dla nikogo nie jest wielkim zaskoczeniem. Jak dla mnie Twoja roszczeniowa postawa jest conajmniej dziwna i przypomina raczej 17latka, podpisujesz świadomie umowę na dwa lata, z której następnie chcesz się wycofać. Niektorzy całkiem niedawno podpisali pewnie nowe umowy/aneksy na neostradę, a tymczasem parę dni temu oferta się poprawiła i co jak myślisz zaproponują im teraz lepsze warunki?
ja.michal pisze:Przyciśnij ich jeszcze.
Tylko nabije Orange jeszcze kapsę, a poza tym szkoda jego czasu bo i tak nic nie ugra.
Rubel

adixm pisze:bo i tak nic nie ugra.
Dlatego nowej umowy nie podpisze z orange już nigdy. Oby orange expert o tym wiedział.
Jaki operator daje różne promocje dla starych klientów, który nie nabija sobie kapsy naszymi pieniędzmi ? Pytam bo orange tak widocznie robi.

Szkoda że w mojej wsi nie ma zasięgu LTE playa bo bym próbował zerwać umowe z orange z winy operatora przez ich ,,problemy techniczne".
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Rubel pisze:Jaki operator daje różne promocje dla starych klientów
Obecnie raczej żaden.
Nie pomagam na PW!
piotrek2308

Post autor: piotrek2308 »

Kończy mi sie umowa na internet 10.10.2015. Kiedy moge dać im do wiadomości że nie bede przedlużał chyba ze co dadza wiecej niz w salonie? Chciałem dziś pisać wypowiedzenie ale podobno za wcześnie. Na stronie orange mam już możliwość przedłużenia i tylko 40% więcej GB. Mogę już napisać czy rzeczywiście za wcześnie?
kordirko
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: kordirko »

piotrek2308 pisze:Kończy mi sie umowa na internet 10.10.2015. Kiedy moge dać im do wiadomości że nie bede przedlużał chyba ze co dadza wiecej niz w salonie? Chciałem dziś pisać wypowiedzenie ale podobno za wcześnie. Na stronie orange mam już możliwość przedłużenia i tylko 40% więcej GB. Mogę już napisać czy rzeczywiście za wcześnie?
Formalnie oświadczenie o braku woli kontynuowania umowy terminowej po dacie jej zakończenia możesz złożyć nawet już w dniu podpisaniu umowy :)
Ale najlepiej się zbytnio nie spieszyć i wysłać tak na 40 dni przed końcem, żeby zadzwonili już w ostatnim miesiącu umowy.
Ja rok temu wysłałem im 2,5 miesiąca przed końcem, zadzwonili po tygodniu, namówili mnie na super promocję
..... i jak już przyszła nowa umowa i się wczytałem w malutkie druczki z gwiazdką, to się okazało, że nowa umowa z promocją zaczyna się od razu (obcięli 2 miesiące ze starej promocji),
ale płacić im muszę przez 2 lata (cena promocyjna 20 zł 80% zniżki) + te 2 obcięte miesiące ze starej promocji .... tyle że po cenie "normalnej" z cennika bez żadnej promocji 90zł :)
Tym prostym kruczkiem "odbili" sobie promocję za 7 miesięcy z 24, czyli jakieś 25%.
piotrek2308

A to cfaniaki, tego to nie powiedzą. Dzięki za info.
Dar
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Dar »

Witam...moja umowa kończy się w Orange 15 września br, w chwili obecnej negocjuję "nową" umowę, którą proponują podpisać "obecnie", jak mogą próbować mnie wyślizgać? Kwestii zakończenia starej umowy jeszcze nie poruszyłem....
Dar
matek451
Guru bezprzewodowy

Bez złożenia wypowiedzenia za dużo nie ugrasz. Dostaniesz standardowe +40% do limitu i tyle. Tylko DUK moze dać ci rabat 20-30% na abonament. Z reguły próbują wcześniej przedłużyć umowę na gorszych warunkach. Tylko groźba zmiany operatora powoduje kontakt z DUK i lepszą ofertę.
piotrek2308

Wypowiedzenie można cofnąć??Macie może wzór? Żeby nie wyszło że rezygnuje z umowy 4mc przed koncem i mi kare dowalą.
Dar
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Dar »

matek451 pisze:Bez złożenia wypowiedzenia za dużo nie ugrasz. Dostaniesz standardowe +40% do limitu i tyle. Tylko DUK moze dać ci rabat 20-30% na abonament. Z reguły próbują wcześniej przedłużyć umowę na gorszych warunkach. Tylko groźba zmiany operatora powoduje kontakt z DUK i lepszą ofertę.
wypowiedziałem:) i negocjuję. Na abonament wyrwałem 30%, czekam na dostępność urządzenia -yoga LTE i zastanawiam się nad transferem, czy się szarpać skoro i tak jest darmowe LTE do końca umowy, kwestia tylko wynegocjowania prędkości a właściwie braku jej ograniczeń. Czy będę miał w pakiecie 43 GB czy 58 GB...jeżeli dobrze rozumuję to i tak bez znaczenia, bo po wyczerpaniu transferu podstawowego wchodzę w LTE bez ograniczeń.
Dar
piotrek2308

Ja chciałem dzisiaj w salonie złożyć wypowiedzenie to mi nie przyjęła bo do końca umowy 3mc a można 1mc przed końcem i mnie jakąś karą straszyła. Będe musiał pocztą wysłać bo chciałbym jak najszybciej nowy limit bo za mało...
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

piotrek2308 pisze:to mi nie przyjęła bo do końca umowy 3mc a można 1mc przed końcem
Zależy co w treści było napisane. Idź jeszcze raz i się upewnij że w treści jest "z końcem okresu zastrzeżonego". Umowy terminowej nie możesz bez kary zerwać w dowolnym momencie.
Nie pomagam na PW!
piotrek2308

Było tak:
Niniejszym wypowiadam umowę o świadczenie usług telekomunikacyjnych zawartych na czas 24 miesięcy dla nr xxxxxxxxx w dn. 12 października 2013r. Zachowuje przy tym 30-dniowy okres wypowiedzenia i umowę wypowiadam ze skutkiem na jej pierwotny koniec tj. 12 października 2015
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

piotrek2308 pisze:umowę wypowiadam ze skutkiem na jej pierwotny koniec tj. 12 października 2015
A jak to się ma do rzeczywistości? Zapytaj w salonie do kiedy masz cyrograf.
Nie pomagam na PW!
piotrek2308

Wszystkie dane pochodzą z umowy i są rzeczywiste.
ODPOWIEDZ