Internet LTE do gier
Moderator: Moderatorzy
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Internet LTE do gier
Kolega podrzucił mi tego Airboxa2 gdyż też ma problemy z korzystaniem po WiFi . Jego Acer E1-571 ma kłopoty , łączy się z Y858 ale połączenie jest ograniczone, brak internetu. Problem z bramą , tak raportuje Windows. Co ciekawe moje dwa laptopy: Acer 5742 i PackardBell nie mają problemu z łącznością i internet działa. Z kolei jego E1-571 działa z moimi sieciami domowymi opartymi na B35, B593 czy E5372. Możliwe, że u ciebie jest podobnie. Nie rozwiązałem problemu, powalczę jeszcze. Ma ktoś jakieś pomysły?
- wojteks
- *** Administrator ***
Jakie szyfrowanie WiFi jest ustawione?matek451 pisze:Ma ktoś jakieś pomysły?
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Na razie nie mam dostępu do niego. Spróbuję otwartej sieci, ma WPA-PSK/WPA2-PSK. Dzięki.
-
- Początkujący użytkownik forum
Ok, ma głupota jednak nie zna granic... Odłączyłem router i przytrzymałem guzik włącznika. Wi-Fi się włączyło i podłączyłem router z powrotem do komputera. No i wszystko działa. Tak więc patrzcie czy router jest włączony:) Ale zastanawia mnie jedno: Jak internet mógł być na internecie, skoro router był wyłączony???
-
Witam!
Internet mam już tydzień i na razie chodzi jak marzenie!
Pobrałem już z 70 GB a ograniczeń zero. Tylko od wczoraj mam problem. Wcześniej, jak klikałem na ikonkę Airbox, to otwierała się strona z danymi o połączeniu, stanie, zużyciu itp. Teraz jak klikam na tą ikonkę, to strona się nie wczytuje. Próbowałem na różnych przeglądarkach i nic, stoi w miejscu i nic nie ładuje, a inne strony chodzą jak trzeba. Co może być problemem?
Internet mam już tydzień i na razie chodzi jak marzenie!

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Wyczyść przeglądarkę.DawidoVader25 pisze:Co może być problemem?
-
No powiem że szlag mnie zaraz trafi! Strona airboxa ( tam gdzie można sprawdzić typ sieci transfer itp.) nie działała tydzień. W niedzielę internetu wcale nie mogłem włączyć. Gdy już po setnym chyba resecie internet się łaskawie pojawił, to 3G+ zamiast LTE które było wcześniej cały czas. No nic. Poszedłem w poniedziałek do Orange. Powiedzieli że to nowy nadajnik i pewnie go konfigurują, LTE się pojawi jak skończą. Cały poniedziałek i wtorek przesiadziałem na tym cholernym 3G+. Dziś z rana zachodzę i mówię że przez 3 dni nadal nie ma tego LTE. Dali mi identycznego airboxa tylko że nowego i czarnego. Na próbę żebym sprawdził czy będzie działał. Podłączyłem i LTE jest i to w 3 kreskach! No to uradowany poszedłem do Orange i ostudzili mój zapał. Kazali oddać tego nowego airboxa i śmigać na starym. Jak by coś się działo to przyjść to oni spróbują coś załatwić, ale nie gwarantują bo to chiński router i nie wiadomo czy naprawią. Po za tym , wg. nich najlepiej by było żebym sprzedał ten router ( tia popsuty....) i kupił jakiś lepszy. No do <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> wafla dzięki za rade.... Nie mam do nich siły. A podłączyłem z powrotem stary router, 3G+ jak w mordę strzelił. Towarzysze, pomożecie, doradzicie coś w niedoli??? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Dawid
Pozdrawiam,
Dawid
-
- Guru bezprzewodowy
Szkoda, że miałem rację i proponowałem ci inny sprzęt zamiast tego Alcatela. Już wcześniejszy Y800, który oferował Play był jedna wielką ,awaryjną porażką. Następca widać nie lepszy. Jak nie działa to reklamuj w Orange. To oni ci go sprzedali więc maja obowiązek przyjąć go do serwisowania.
-
A jaki router z wejściem na kartę microSIM LTE polecacie?Nie musie być super uber i łączyć 1000 urządzeń na raz, ale byle był dość nie zawodny. Jak zwykle sprawa rozbija się o koszta. Nie orientuję się w cenach, ale raczej coś z tańszych by mnie interesowało.
-
- Guru bezprzewodowy
Tanio nie będzie. Szkoda, ze nie posłuchałeś rad. Mogłeś brać MF283+ lub zestaw. Za ten szajs nawet jak ci naprawią, wymienią dostaniesz ze 2 stówki( jak ktoś go kupi, bo sprzęt z Orange sprzedaje się słabo). Najtaniej z routerów LTE stacjonarnych kupisz E5180s-22 na OLX, Allegro można kupić za 250 zł. Tylko musi pochodzić z Plusa (ma złącza anten zew). Nie kupuj tych z Play, t-mobile bez złącz. Ewentualnie za około 200 zł możesz kupić mobilny MiFi np. E5372, E5373, E5377.
-
Ale jak brałem ten modem przy umowie to nawet się nie zapytali jaki router, po prostu dali bez pytania Airboxa 2. Ciekawe, czy jak bym zrobił im rozrubę w salonie, to czy dali by mi inny na tą samą umowę. Gady jedne.
-
- Guru bezprzewodowy
Bez urazy ale sam się wpakowałeś w ten sprzęt. Dostałeś precyzyjna informację jaki masz wziąć sprzęt a zachowałeś się jak klient z ulicy, który nie ma pojęcia i jest w siódmym niebie bo pokazali ci pierwszy lepszy routerek a ty go wziąłeś (mimo wcześniejszych fachowych rad). Jak się okazało awaryjny i kiepski. Nie ma im co się dziwić, stara zasada pozbywają się zawsze starego ( MVH650) lub słabego sprzętu. Pewnie reklamacji nie brakuje bo teraz proponowali ci sprzedaż gniota i kupno czegoś niezawodnego, czyli wiedzą co to za cudo. Awanturować się możesz nie masz nic do stracenia.
-
Juteo do nich pójdę, zobaczymy co wydumają, mam nadzieję że chociaż na gwarancję przyjmą. Że też na miejscu nie sprawdziłem co dają, mądry polak po szkodzie...
-
- Guru bezprzewodowy
Ty miałeś nie sprawdzać co ci dadzą tylko od razu zażądać konkretnego sprzętu, o którym zostałeś poinformowany na forum. Taka postawa wobec konsultantów od razu zmienia postać rzeczy. Świadomy, pewny swoich wymagań klient jest zawsze inaczej traktowany. Wiadomo, że takiemu nie wciśnie się kitu. Po prostu nie odrobiłeś dobrze zadania i zamiast kierować się wiedzą i radami z Forum posłuchałeś konsultantów.Uczysz się na własnych błędach. Życzę powodzenia a uszkodzony router muszą przyjąć do naprawy. Co do wymiany to nawet w sklepie internetowym nie maja nic, sam szajs jak ten Alcatel( Airbox2).